Van itt valaki aki nem akart vagy nem tudott szoptatni szülés után?
Én nagyon szerettem volna szoptatni, de egy hónaig ment csak, de az is rrémes volt számomra, így nem is küzdöttem azért hogy megmaradjon a tejem, örültem hogy vége. Egy ismerősöm viszont egyáltalán nem is akart szoptatni, ő azt mondta hogy neki annyira a szexhez kapcsolódik a mell, hogy nem bírná. Na ezt mondjuk nem értettem meg annyira, de elfogadtam:)
és utálom ha a szoptatásról kérdeznek, kinek mi köze hozzá, hogymit csinálok a melleimmel?! ma egy idős néni rámszólt hogyhuzzam ösze a kabátomat, mert megfázik a cicim és majd nem tudok szoptatni...fingom sincs ki volt, és már 5 hónapja nem szoptatok:) amúgy 6 hós lesz szerdán a fiam, és tökéletes baba:)
Én szinte semmennyit nem szoptattam. Egyszerűen nem volt tejem. Ittam én mindent, homeós bogyókat szedtem, fejtem, de nekem.
Nekem normális védőnőm van, mondta,hogy ne fújjam túl. Egy egészséges határig próbálkozzam. Amikor már sírok miatta, idegbeteg vagyok, az senkinek sem jó! Főleg nem a babának.
Babám 3 hónapos és tápszeres. Semmi baja!
Napi 3 liter Laktoherb " min. 2 üveg (másfél literes!!) mentes víz mellett sem volt sok tejet, rendesen táplálkoztam, mégsem ment, csak 3 hónapig, de ezalatt is kapott pótlást.
Igen, UTÁLTAM a kérdéseket,
na meg azt, amikor anyósom beült velem szemben és nézte, hogy szoptatok....
A kérdezősködőknek le tudtam volna rúgni a fejét amúgy :))
Nekem sem sikerült. Rosszul éltem meg...
Már a kórházban nem volt egy csepp sem, hazajövetel utáni nap lövellt be a tej, de olyan kínnal jött, hogy felért a szülési fájdalommal. Onnantól lett azért, de mégsem sikerült.
A babám tiszta sárga volt, állandóan aludt, alig lehetett etetni, elaludt fél perc alatt. Fejtem állandóan, szopi után kapta a pótlást. Aztán kiderült, hogy hypotón. A száját zárni sem tudta rendesen az izomgyengeség miatt, a cumisüvegből is folyt mellé, bele a nyakába, mindenhova.
Kórházba kerültünk, vizsgálgatták a hypotónia miatt és sok idegesség lehetett az oka, hogy el is apadt. 3 hónapos koráig kapott anyatejet, később tápszeres pótlással.
Most a másodikat várjuk és nagyon akarom, hogy sikerüljön, minden vágyam ez. Nem bizonyítási vágy vagy ilyesmi miatt, hanem a babám miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!