Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az újszülötteket minden...

Az újszülötteket minden kórházban cukros vízzel etetik? Ez miért jó?

Figyelt kérdés
Ahol én szültem, ott lehetett választani, hogy tápszert vagy anyatejet kapjon, ha kell kiegészítés. Így aztán sokszor jóllakottan kaptam meg. Szopni az 5 nap alatt semmit, nem indult be a tejem, sok volna most leírni. Lehet, jobb lett volna, ha kicsit "éhezik" és akkor szopott volna?
2009. jún. 8. 20:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
63%

Sajnállak kedves kérdező és egyben nagyon megértelek. Én márciusban szültem és nagyon nem akart beindulni a tejem, igaz a babóm egész nap velem volt és folyton cicizett (már a szülőszobán is!!!).

És volt választás a tápszer meg a cukrosvíz, és én adtam cukrosvizet, nagyon meleg volt, tudtam hogy így kisebb az esélye a sárgaságnak, nem érdekelt hogy cumisüvegből kapja meg a sok hülye véleménye, hogy a cukrosvíz mekkora rossz dolog, mert nekem fontosabb volt akkor a kisbabám, minthogy majd kicsit szenvedjünk később a cicizéssel. És láss csodát a 4. napon megindult a tejci, nem lett cumizavar, nem lett sárga, a 3. napon hazajöhettünk és egyből utaztunk 3 órát hazáig és azt is bírta. Nem bántam meg és mélyen lenézem azokat akik inkább szomjaztatják a picijüket mert van egy hülye meggyőződésük. Nyugodtan lepontozhatják akik ilyenek.

A mai napig adok teát, vizet a babámnak, semmi zavar tőle, most 3 hónapos igazi kis vasgyúró, szóval ha tápszer ha víz, még mindig jobb mint a semmi.

Ja és a cukrosvíz az pedig igenis cukrosvíz, az orrom előtt csinálták. Vízbe glükózt tettek és ennyi.

Minden jót!

2009. jún. 8. 22:39
 12/14 anonim ***** válasza:
Kedves előző! Nekem meg az orrom előtt bontotta és öntötte a csecsemős nővér a fiz.oldatot. Akkor lehet, hogy csak az ÁEK-ban szokás így, mindenesetre megnyugtatóbb mintha sima cukros vizet adtak volna!
2009. jún. 9. 08:44
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerencsére a babám csak egyszer kapott tápszert kiegészítésnek, már nagyon sírt. Azt is csak azért, mert amikor megkértem a csecsemős nővért, mutassa meg, hogyan kell szoptatni, könnyebb volt neki így megnyugtatni a babát:S Egyébként én is Győrben szültem.
2009. jún. 9. 15:31
 14/14 anonim válasza:
0%
A cukros víz sajnos túl azon, h káros, még felesleges is abból a szempontból, amire hivatkozni szoktak (ti. a segít a sárgaság megszüntetésében) - az ui., hogy a bilirubin a széklettel ürül, nem pedig a vizelettel...
2012. okt. 27. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!