Mi a jó istent csináljak, hogy megmaradjon "egy helyben"?
Eljött az a pillanat számunkra, hogy a babakocsit kint létkor nem alvásra, hanem másra is tudjuk használni. Pl. nézelődés, játék, stb.
Mivel próbálgat már üldögélni, de hosszabb ideig nem megy neki, így csak egy fokozatot emeltem feljebb a babakocsit. Amolyan megtámasztósba. Remélem így értitek.
Viszont nem marad meg... nyomja magát kifelé. Akár hogy állítom neki vagy fekvőbe rakom ugyan ezt csinálja. Mintha nem akarna megmaradni a babakocsiba.
Tudom, nektek ez semmisnek tűnik, de most ez a legnagyobb problémám.
Nem szeretnék úgy menni az utcán, hogy sír vagy nyűglődik a lányom. Örülnék neki, ha élvezni tudná a kint létet.
Várom már, hogy járjon, mert akkor legalább ideig-óráig el tudjuk majd "felejteni" a babakocsit, de az még iszonyat messze van.
Másik meg az, hogy a játékokat se tudja megfogni legtöbbször. Ez szerintem a sok ruha miatt van. Na meg, adott irányba mindig az ellentétes karjával akar nyúlni, így sokszor úgy néz ki a babakocsiban, mintha tornázna. Vagy legalábbis ki lenne tekeredve.
A nap sem a barátunk. :(((
Tudom, hogy érzékenyek a szemük a babáknak, de ha árnyékból kimegyünk naposabb részre, de a feje az árnyékban van, akkor is hunyorog és forgolódik. Pedig oda se süt a nap rá.
Mit tegyek ez ellen? Vegyek esernyőt? Van olyan, amit bármilyen kocsira rá lehet tenni?
Köszi a válaszokat!
Mennyi idős a baba?
Nap ellen igen, megoldás lehet a napernyő.
Nem tudom, melyik irányba néz a kislány, de általában eljön az idő, mikor nem anyát vagy egy játékot akarják nézni séta közben,hanem a tájat,menetiránnyal szemben.
7,5 hónapos. Még egyenlőre engem néz, tehát velem szemben van a kocsi.
Kipróbálom majd megfordítva, hátha az bejön majd neki.
Legrosszabb, hogy lábbal nyomja ki magát, bárhogy is van a babakocsiban. Olyan, mintha nem akarna benne lenni. Pedig eddig szerette, nem volt vele semmi baja.
Segíteni nem igazán tudok, de lányom 8 hónaposan már nem ült meg babakocsiban (előtte se nagyon), így amíg önállóan el nem indul (13 hónaposan) volt egy kis idő, ami nehezebb volt...
Mivel ő üvöltött babakocsiban, ezért nem is erőszakoskodtam vele, hanem vagy cipeltem őt, vagy kenguruban ült, vagy csak az erkélyen szellőztünk pihenőszékben vagy valamin...vagy autóval elmentünk valahová, ahol tudott levegőzni, és akkor kivettük a kocsiból és járkáltunk vele, vagy mindig vittünk magunkkal pokrócot, amire letehettük, már ha jobb idő volt...a lényeg, hogy macerás időszak volt.
Én a kocsira textilpelust tettem, hogy az erős nap ne nagyon érje őt, de azt egy idő után leszedte. Esernyőt vehetsz, amivel le tudod árnyékolni, én nem vettem, mert már nem babakocsiztunk utána, úgyhogy már nem kellett.
A lényeg, hogy túléltük ezt az időszakot is. Nyáron már nektek is jobb lesz, mert majd le tudod őt ültetni a földre, és addigra lehet el is indul majd.
Ja, és még meg is szeretheti a babkocsizást.
Szia!
Én azt nem értem, hogyhogy nem tudja megfogni a játékokat? Csak a babakocsinál? Hogy érted?
Amúgy szerintem, ha megtanul ülni, és nézelődhet, akkor megszereti a kocsit. A fiam is utaláta egy időben, de amint ülve utazott, minen jó lett :)
Első vagyok, na látod ez a baj. Fordítsd meg, hidd el ha a tájat nézheti, nem fog annyira tiltakozni a babakocsizás ellen.
Az én fiam is sokáig felém volt fordítva, valahogy nem igényelte a nézelődést, de azért minden babánál eljön az a pillanat, mikor anya már uncsi!:)
Nem minden gyerek bírja a babakocsit.
Az én lányom pl. most 13 hónapos és sosem voltak nagy barátságban. Amíg aludt séta közben, addig volt OK. De ahogy nem aludt már végig, kezdődtek a bajok. :S tekergés, visítás, feszegetés, sikítás....
Karácsonykor indult el, azóta nem is nagyon visszük a kocsit.... nem mondhatnám, hogy nagy távokat teszünk meg, de legalább a levegőn vagyunk. :D
Jön a jóidő, lassan mehettek ti is játszótérre. A homokozóban már ellesz. Vagy ha van a környéketeken olyan, ahol beültetős hinta van, az is jó lesz nemsokára már a babádnak! :)
Kitartás!
azért irigyellek, hogy ez a legnagyobb gondotok :DDD
először is mindenféleképpen legyen mindig bekötve. félig ülőbe húzd a babakocsit, ennyi idősen ha már tanul ülni, felemelheted a középsőbe :)
esernyőt mindenféleképpen vegyél, jó barátod lesz, brendonba lehet 2-3000.- kapni, minden babakocsira jó!
fordítsd meg a babád, már nagy ahhoz, hogy téged nézzen nem pedig a világot. lehet simán csak ennyi a baja, hogy próbál rajtad átnézni :D
adhatsz a kezébe kifli csüvsköt is, az is kicsit lefoglalja.
és semmi esetre se állj úgy hozzá, hogy jajj ha már jár... mert ha jár is viszitek a kocsit, meg a biciklit, meg közben ki akar jönni és másik irányba rohan és mint az őrült málhás szamár caplatsz után babakocsival, szatyrokkal, táskával, kismotorral, homokozó készlettel...
egyszerűen örülj neki, hogy most egy kis nyügizést leszámítva kényelmesen sétáltok!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!