8 hónapos fiam csak cicin hajlandó elaludni! Hogy tudnám leszoktatni róla?
A modern anyuka biztos csak divatból szüli a gyerekét,mert az a módi mostanában,olyan trendi anyának lenni.
Csakhogy egy gyereknek normális életvitelre van szüksége,rendszerre nyugalomra maga körül.És a következetes nevelés a gyerek érdeke is,mégha elavult is a dolog mára.
Tisztán látszik a modern szülők nevelése iskolákban,óvodákban,hát nagyon mélyre süllyedtek vele az tuti.Persze sokkal egyszerűbb ha a gyerek csak nevelődik mint ha nevelik,mert az időigényes,és problémás lehet,ezért nem foglalkoznak vele sokan.Pedig ezzel a fajta hozzáállással a saját gyerekeiknek ők az ellensége.
Most ezzel azt akarod írni, hogy "rend a lelke mindennek, aludjon a gyerek a kiságyában" vagy azt, hogy "aludjon cicin, mert az nyugodt környezet"
Én az elöbbire tippelek, csak kicsit két értelmű a hozzászólásod.
Ugyanis amint látom sokan olvasták ezt a kérdést akik elitélik a kövtkezetes nevelést, ezért is merült fel bennem ez a kérdés.
(én vagyok az, aki a gyerekeit saját ágyukban altatja, éjjel is nappal is - én ebben hiszek, meg abban, hogy a gyerek nem attól érzi magát biztonságban, hogy az annya emlőin lóg, hanem attól, hogy kiszámíthatóak a napjai, az események körülötte stb.)
Köszönöm a sok választ, segítséget, de úgy gondolom nem mindenki találkozott már rosszul alvó gyerekkel. Nem az a gond, hogy fél egyedül a kiságyában stb. stb. Nagyon kiegyensúlyozott, mosolygós, kacagós a fiam. Az elején kezdem, hogy Marcika kb. 2hetes korától alig aludt nappal és éjszaka meg ordított a hasfájástól. Mai napig is napi 1,5 órát alszik napközben és legközelebb este. Az első pillanatoktól nagyon élénken figyelt mindent, én is következetesen akartam nevelni, vagyis megszoptattam, büfiztettem, fent voltunk egy darabig énekelgettem neki stb. majd a kiságyába tettem hagyni egyedül elaludni. Ki kellett mindenféle vízuális ingert iktatni mert ha éppen mindig kiszúrt valamit figyelni. Ha hiszitek ha nem én sem gondoltam volna, h ilyen baba létezik. Ha éppen a redőnyt nem tudtam teljesen lehúzni akkor a csíkjait vagy a falvédőt nézegette és szinte küzdött az álmosság ellen, mint aki sajnálja rá az időt, lemaradna valamiről. Én a nem alvástól sokat megszédültem és 2hónap alatt 10kg-ot leadtam, utána megszünt a hasfájása és jobb lett. De ha csak cicin tudott elaludni akkor örültem, h valahogy elalszik mindegyhogy hogy. Nagyszülők nincsennek apa dolgozik teljesen egyedül voltam a picivel. Egyébként nagyjából mindig ugyabban az időben történik minden séta, evés, fürdés, alvás van napirendje a gyereknek. Az esti lefekvések szertartásszerűen mennek jó éjszakát kívánunk a csillagoknak, holdacskának ezek világító játékok a falon ilyenkor mindet le kell venni, jó éjszakát kívánunk mindentől amik a képeskönyvben vannak stb.stb. És a gyerek tudja, h aludni kell és altatja magát! Ha nincs cici olyan önmegnyugtató módszereket csinál, h már gondoltam felveszem videóra mert senki sem hiszi el. Rázza a fejét ide-oda, fordul jobbra, fordul balra, fordul hasra majd vissza, hanyatt a két lábát emeli püföli az ágyra, szopizza egy ideig az ujját, szopizza a takaróját. Ha éneklek neki felélénkül, a cumitól felélénkül elkezd vele játszani, hagyom hadd csinálja maga. Nos lemértem a múltkor 53percig csinálta!!!!!!! Majd anya cicire rakta és szépen elszenderedett!
A babakocsival is katasztrófa volt nekünk 6 hónapos korig amíg nem tudtam felültetni és nem tudott nézelődni ordított!!! A két kezemen megtudom számolni hányszor aludt el a 6hónap alatt a babakocsiban.
Várom továbbra is a kommenteket és köszönöm az eddigieket. Ja még annyit, h napközben rengeteget mozog hogy hogy nem fárad el? és minden nap megyünk sétálni friss levegőn. Illetve még annyit, hogy volt hogy buli volt nálunk sok sok ember annnyira figyelt mindenkit, járt az agya, hogy egyszercsak a sok beszéd és a zene mellett elaludt mint a bunda:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!