Azoknak az anyukáknak, akiknek a babája még a nappali alváshoz is csak cicin tudott elaludni, hogyan és mennyi idősen sikerült erről leszoktatni a babót?
Minél hamarabb meg kell tenni, mert a babának sem jó, ha nem tud önállóan elaludni, ebből később lesznek gondjai, ha sohasem piheni ki magát és az anyuka sem bírja sokáig. Tapasztalatból írok, mert az én kicsim éjjel óránként felsírdogált, volt, hogy csak cicivel tudtam visszaaltatni és akár 2 órán is dudlizott mire elaludt. Kimerültem és ő is nyűgös volt. Végül megtanítottam aludni nagy sírások árán, de tudta, hogy ott vagyok, én nem csuktam rá a szobaajtót, hanem bent maradtam vele és vártam míg elalszik, kicsit kiabált, hisztizett, de ott voltam vele és a bizalmát így nem vesztette el felém. Azt mondják, hogy megrendülhet a lelki világa, ha magára hagyod sírni. Így is nehéz volt nem kivenni a kiságyból, de ezt az ő érdekében kellett megtennem. Azóta gyönyörűen alszik este 8-tól reggel fél 7-7-ig. Már kb fél éve.
Erősnek kell lenni és határozottnak, nem kegyetlennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!