Ha elég korán kezdtük a Dévény-t van esély, hogy nem lesz lemaradása?
5 hetes korában kezdtük, mert feszes egy kicsit a babám!
Mivel még csak két és fél hónapos nem tudom mihez viszonyítani!
hát szerintem egyáltalán nem is biztos hogy baj van....
nekem is azt mondta a doki, hogy feszes, elküldött neurológushoz, aki meg azt mondta, hogy semmi baja, ha látna valamit továbbküldene dévényre.
De mivel nem ismerem a körülményeket meg elég keveset írtál, inkább nem okoskodok:)
igen nekem is ezek a kérdések mint az elsönél?
volt oxigénhiány, egyéb betegségek, genetikai elváltozás? mert akkor is szoktak várni 2-3 hós koráig minimum.
ha egészséges volt a baba nem is értem hogy vállalhatott el a dévényes.
Nagyon időben vagytok.
Mi sajnos csak 6 hónaposan kerültünk Dévényeshez, de még így is 5 hónap alatt rendbetette a leányzót. Szintén merevek voltak az izmai, és semmi sem maradt vissza nála.
Lemaradás?
A torna arra van, hogy egészséges legyen, és mindent megtanuljon, amit kell, hogy mikor, az másodlagos.
Mint írod, "kicsit feszes", tehát nincs vele nagyobb gond.
Az idő szépen megoldja majd.
Türelem!
Amúgy meg inkább a tornásztól érdemes megkérdezni, hogy rendben látja-e a fejlődését.
4-es vagyok. Az előző válaszadóknak üzenem, hogy itt nem versenyről van szó. A Dévényes fel tudja mérni, hogy milyen állapotban vannak a baba izmai. Ha túlzottan kötöttek, akkor elkezdi ezt oldani, hogy ne legyen nehezített a mozgásformák fejlődése. Ezzel nem siettetik a mozgásfejlődést, csak előkészítik a terepet, mikorra ki kell alakulnia a forgásnak, kúszásnak, mászásnak. Ha ez elmarad, és csak akkor viszik a babát, amikor már féloldalasan kúszik, vagy forduláskor széttárja a karját, sokkal nehezebb a probléma orvoslása.
Amúgy a Dévényes nem tornáztat, hanem masszíroz, max. otthonra ad tornagyakorlatokat.
Köszi!
Volt egy enyhe oxigénhiány, bár a kórházban azt mondták,hogy nem, de mi már sejtettük.
A háziorvos vette észre,hogy egy kicsit feszes a nyaka!
Egyébként igazatok van, nem a lemaradás a lényeg.
Csak sok helyen olvastam,hogy a laza vagy feszes babák később csinálnak dolgokat, ezért kérdeztem!
2. vagyok...ez nagyon érdekes amit írtál kedves utolsó...először is, az én fiamnak 9/10-es lett az értéke,azt mondták 10/10-est nem adnak senkinek, mert tökéletes baba nincs...Kisfiam nyakára 2x rá volt tekeredve a köldökzsinór, de ennek ellenére nem küldött a neurológus Dévényre.
Kisfiam 7 hónaposan kezdett el kúszni...igaz 10 hónaposan mászott(nem stabilan) és fel is állt, ez sem volt túl stabil, de csak 14 hónaposan kezdett el menni magától.
Akkor most le van/volt maradva, nekem is kellett volna menni tornára????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!