Egyedül enni, van esély rá?
Miért ne jutnátok el oda?
Biztos, hogy egyszer ügyesebb lesz, és megtalálja kanállal is a száját, ne aggódj. Még nem olyan nagy, hogy máris tudnia kelljen.
haladtok :-))
pár hónap és egyedül eszik a kicsid:-)
nem olyan egyszerű azért az evés neki még játék is közben
Még mielőtt "szét leszek szedve". Tényleg nem én erőltettem neki a kanalat 8 hónaposan, ő akarta mindenáron.
Lehet, ez az egyedül evés neki nagyon hamar megy, viszont egyedül elindulni meg nem hajlandó még mindig...
Kisfiam ma 17 hónapos és egyedül eszik, majdnem "csont nélkül". Ez azt jelenti, hogy a leves egy jó része még kicsorog az előkére, de pl. a rizses húst szépen megeszi kanállal, egyedül. Azért kell csak figyelnem nagyon, mert kb. 5-6 kanál után csapkod, rötyög, meg direkt kitúrja a kajűt a tényér mellé, szóval azért még nem az igazi. Lehet, hogy ügyes, de talán még agyilag nem tökéletesen érett rá, ezért játszik a kajával közben. :)
Szerintem Ti is nagyon jó úton haladtok, egy hónapja kisfiam is itt tartott, elvette mindig a kanalat, hogy majd ő eszik vele, de sosem sikerült. :)
Én még nem láttam olyan egészséges felnőttet, akit etettek volna! :)
De viccen kívül, az én fiam februárban lesz 2éves, de még mindig hevesen tiltakozik ha az kérem ő fogja a kanalat. Nem-nem-nem, anya! és hisztizik hozzá. A napokban viszont mintha kezdene hajlandóságot mutatni felé. Pl. 2szálból virslikarikákat villával simán benyomott egyedül, csak kicsit kellett segíteni. Azóta se volt ennyire lelkes. Azzal próbálom rávezetni, h fogni kellene a kanalat, h amikor beteszem a szájába, akkor elengedem, és ő veszi ki és teszi vissza a tányérba.
De a kenyérkatonákat se hajlandó egyedül enni, mert vajas/kolbászos/nyálas... lesz tőle a keze, és azt egyből törölni kell, mert addig nyávog és tartja a kezét elém. Ja, és ha kicseppen a kanálból az étel a tálcára.... na onnan egy centit se mozdul míg fel nem takarítom, és közben addig nyafog.
Szóval nehéz ez, de előbb utóbb majdcsak ráéreznek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!