Milyen anyagok vannak a tápszerben, amitől sok anyuka veszélyesnek tartja?
Nem hinném,hogy a tápszertől irtóznak, inkább az van,hogy az anyatej azért jobb. Ennyi!
Mondom ezt úgy,hogy szinte egy percig nem tudtam szoptatni a két és fél hónapos fiamat!
Én nem idegenkedtem tőle. Elfogadtam,hogy ha nincs tej, akkor nincs. Másét meg inkább nem!
A tápszer egy mesterséges anyag. Ezért ennek felszívodásához külömbözö segédanyagokat használnak, a tejpor is mesterséges. az emberi gyomor természetes dolgokra lett kitalálva, és pl a természetben nem marad mellékanyag egy vitamin felszívodása után a szerveztedbe.
amúgy lányom tápszeres volt, mert egy csepp tejem sem volt.
veszélyes biztos nem, de maga az emberi testnek jobbat tesz mindenböl a természetes.
pl már kimutatták, hogy rendszeres vitamint szedö embereknél (20-30 éve keresztül napi szinten) gyakrabban elöfordul rákos megbetegedés. még nem bizonyított, csak egy kimutatás, így pl a vitaminok mesterséges szedése folyamatosan nem a legjobb dolog.
Attól, hogy laktózmentes, még nem tejfehérje mentes sajnos.
Egyébként szerencsére én tudtam szoptatni, de egy kiflit nem ehettem meg ("tejes" kifli), mert attól is pár órán át fetrengett a babám, úgyhogy semmi nem lett volna jó neki, ha tápszer kellett volna, ami tehéntej alapú, az biztos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!