8,5 hónapos kisfiam napirendje egy hete nem működik, de nem tudom, mi történt? Tapasztalt valaki hasonlót?
Hű, ez a szakkönyves dolog elég érdekes.
Amúgy én is mindent elolvasok témakörönként, mindent, de mindent :)
Viszont ha ezek alapján megy valami, az csak a véletlen :)
Én mindig akkor altatom, amikor álmos. Mindegy mikor van. Megvan a saját kis rendszere és éjszaka is végig alszik.
Az én kisfiam 8 hónapos. Eddig ő is fél8-8 körül kelt, de most egy pár napja (lehet hogy jön a tavasz? már bármilyen marhaságot elhiszek indokként:D)
Szóval mostanában 6 körül kel fel. Ilyenkor visszaaltatom, hogy ugyanúgy kezdődjön a nap, 8 körül legyen a reggeli.
Ezután mindig elalszik 9h körül, majd a 11-es evés után, majd a 14h-i evés után, és 17h után is, 6 órakor csíp egy kicsit.
Szerintem nincs ezzel semmi gond. Na, mostmár én is írok egy szakkönyvet :D
Az én lányom 7 hós. Egy hónappal ezelőttig átaludta az éjszakát és 7-8 között kelt. Nappal is aludt 3-4 alkalommal. Mostanra nem alussza át az éjjelt, nappal örülök, ha kétszer alszik (igaz, akkor nagyobbakat is sikerül), 6kor már kukorékol és nem alszik vissza ő sem.
Most éjjel pl. megébredt fél 3kor, aztán 3kor megint, akkor cicizett, aztán 4ig nem aludt vissza (az ágyában dumált), utána 6kor megint kelt, cici, megint nem aludt vissza, ezért kivettem, 7kor reggelizett, aztán visszatettem fél 8kor aludni, mert hulla volt, de negyed 9kor megint fentvolt. De már nem bírtam vele, ezért a 10 órás tízórai már fél 10kor volt, 10kor már aludt is, remélem most alszik egy nagyot.
Nem tudom, mi az oka, fogacskát nem látok, bár időszerű az is, de azt mondják a mozgásfejlődés is okozhat ilyent, vagy akár szeprációs szorongás is lehet az ok.
Lényeg a lényeg: Változnak folyton. Nem tudsz mit csinálni. Új napirendet kell alakítani. Ha álmos, tedd le aludni, szépen lassan úgyis kialakul az új napirend. Próbáld szem előtt tartani az Ő igényeit, de persze valamennyire Magadhoz, családhoz igazítva.
Továbbra is maradjon meg pl. az esti szertartás fixen, fürdés, vacsi, alvás. A többit lehet tologatni...
Sok sikert és kitartást és tudd, nem vagy egyedül ezzel.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!