Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónapos babátok miket eszik?

7 hónapos babátok miket eszik?

Figyelt kérdés
Milyen zöldségeket, gyümiket? Husiból miket? Tejterméket kap már, mit? Kenyérhéj, kifli, piskóta, keksz ilyeneket eszik? Tejpépet/gabonapépet szereti? Bébiétel vagy inkább házikoszt?
2012. febr. 27. 09:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Örülj neki, hogy egészséges és nem allergiás. Én csak annyit írtam, hogy nem mernék neki olyat adni, amit csak 1 éves kor után ajánlanak. Jó persze a tejtermék meg a máj 8 hónaposan már adható, de én inkább azt is megvárom. Hová siesek? :)
2012. febr. 27. 11:39
 12/20 anonim ***** válasza:
én nem siettem, mivel 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást ugye annyival előbb eheti ezeket a dolgokat! És nem sietés miatt történt így! Hanem mert nem volt más választásom! De ezért nem kell elítélni! Én se ítélem el azt aki 1 évesen még semmit nem adott a gyerekének!
2012. febr. 27. 12:19
 13/20 anonim ***** válasza:

kisfiam pont ma het honapos, reggeli szopi, tizkor gyumolcs keksszel(barack, meggy, ezekbol csomot fagyasztottam, alma, korte, banan)

ebed egy ora korul, hus+zoldseg (krumpli, sutotok, cukkini, spargatok, repa, zeller, csirke, pulyka)

vacsora ugyanaz mint az ebed, ha marad, ha nem, akkor tejpep, bananos vagy vanilias,

2012. febr. 27. 13:51
 14/20 anonim ***** válasza:
elozo vagyok, az meg lemaradt, hogy uzsonnara is szopizik es lefekveskor, kiflicsucskot, kenyerhejat kolesgolyot szokott ragcsalni, ha mi eszunk, es o eppen ket kaja kozott van
2012. febr. 27. 13:54
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Kiwi,szeder,eper,dió,mandula,mogyoró,pacalpöri,birkapöri,jégkrém,ilyeneket.
2012. febr. 27. 14:35
 16/20 anonim ***** válasza:
56%
Abban tévedsz, hogy annyival előbb kaphatja, amennyivel előbb kezdtétek. Pl az apró magvasokat és a nagyon allergéneket akkor sem adhatod 10 hónaposan, ha 4 hónaposan kezdtétek. De olvass utána, én nem akarok vitatkozni. Mellesleg én is 4 hónapos korában kezdtem.
2012. febr. 27. 15:25
 17/20 anonim ***** válasza:
45%
Azt, hogy 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, azt jelenti, mint 6 hónaposan, vagyis ugyan úgy haladok előre, abban az ütemben, ezért érthető, hogy minden élelmiszer és íz bevezetése előbbre tolódik. Most pont kiragadtál olyan dolgot (dió, mandula, mogyoró), amit nem fogsz a gyerkőcödnek adni. Ha te is 4 hónaposan kezdted a hozzátáplálást, akkor ti lassabban haladtok ennyi. A babám mindent eszik amit lehet és nagyon jóízűen. És nem parázok azon, hogy mitől kap allergiát, ha egyszer a védőnő és a gyerekorvos azt mondta, hogy 5 hónaposan adhatok neki húst, akkor adhatok, ha azt mondta, hogy 6 hónaposan kaphat heti 1x májat, akkor kaphat. A gyerekorvosomban nagyon is megbízok, tudja mit csinál! És láss csodát a gyerkőc jól van! Én ennyi idősen rendes tejet kaptam és felnőttem a társaimmal együtt allergia nélkül. Csak itt a fejlett országokban csinálnak gondot ebből a hozzátáplálás dologgal. Ne félj, akinek nincs pénze, az azt ad a gyereknek, ami éppen van, és nem gondolkozik, mert éhen hal közben a gyerek! Ez a baj a mai világgal, hogy túllihegni minden dolgot, közben meg az élet elrohan mellettünk! Lehet lepontozni de a gyerekem akkor is ezeket eszi, és teljesen jól van, és csak ajánlani tudom ezt a módot, hátha még valakinek bejön! Sőt hogy most meghökkenj, megnyalta már a milka csokit is, sőt gesztenye tortából is kapott nyalásokat! És nem kell mondanom, hogy imádta. A gyereknek meg kell ismerkednie mindennel, ha nem tesszük, akkor lesz az, hogy később nem eszik mást, mint hasábburgonyát!
2012. febr. 27. 20:22
 18/20 A kérdező kommentje:

Tényleg igazad van utolsó abban, hogy túl van lihegve mostanában ez a téma! Én, mint írtam is, kicsit parázósabb vagyok, de szeretnék rajta változtatni, mert szerintem lehetnék bátrabb ezen a téren. Amúgy mi is eszünk már többféle gyümit, babapiskótát, zöldséget, husit is, és már a kifli,kenyérhéj is megy, a tejtermékek, máj még nem, anyuék mondják, hogy adjam már nyugodtan, de én még nem mertem. :)

Ezért is voltam kíváncsi, hogy csak én vagyok-e ilyen hülye parázós... :)

Majd a másodiknál már biztos merészebb leszek! :D

2012. febr. 27. 21:24
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ha betartod a fokozatosság elvét, és mindent szépen lassan bevezetsz, nem teszel bajt a gyerkőcöddel. Ha érzékeny rá, akkor úgyis kiderül az első 2 napba. És akkor hanyagolhatod az adott dolgot. A májat meg úgy falja vasárnaponként a húslevesbe, ha tudná kinyalná a tányért! :D 500 ml tejalapú ételre van szüksége a gyereknek a többi lehet gyümölcs, zöldség, hús, minden jó! Sok sikert a bevezetésekhez!
2012. febr. 28. 07:35
 20/20 A kérdező kommentje:
köszi :)
2012. febr. 28. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!