Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónapos babátok miket eszik?

7 hónapos babátok miket eszik?

Figyelt kérdés
Milyen zöldségeket, gyümiket? Husiból miket? Tejterméket kap már, mit? Kenyérhéj, kifli, piskóta, keksz ilyeneket eszik? Tejpépet/gabonapépet szereti? Bébiétel vagy inkább házikoszt?
2012. febr. 27. 09:05
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
És mit iszik? (mennyit?)
2012. febr. 27. 09:05
 2/20 anonim ***** válasza:
63%

Szia! Az én kislányom pont tegnap volt 7 hónapos!

4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást orvosi tanácsra, amit nem bántam meg. Jelenleg a napi étrendje így néz ki:

reggeli: tejpép (milumil vaníliás vagy banános)

tízórai: gyümölcs (banán, alma, kivi, körte, mandarin, ananász - mert most ezek kaphatóak, és valamikor kap bele babapiskótát vagy babakekszet)

ebéd: főzelék hússal (krumpli, sütőtök, cékla, fehérrépa, cukkini, borsó, paradicsom, főzőtök, gesztenye, sárgarépa; pulyka és csirkehús, vasárnap heti egyszer máj, vagyis akkor húslevest eszik, teszek neki bele kenyérbelsőt vagy durumtésztát)

uzsonna: natúr joghurt (otthon készített lekvár, kölesgolyó, babpiskóta, kenyér, ami éppen van belekeverve)

Vacsora: sinlac pép; vagy heti 1x folyékony tápból készített tejbedara (ha marad gyümölcs délelőttről, akkor azt beleteszem neki)

Mindent én készítek neki frissen. Üveges szóba se jöhet, csak ha valahova megyünk és nincs időm elkészíteni. A folyékony tápot nem issza meg.

Teát iszik (Hippes vagy a Rossmanba kapható, de a rossmanos ugyan azon az áron 750 ml-es, ebből olyan 2,5-3 dl-t iszik)

Délután szoktam a kezébe adni kenyérhéjat vagy kiflicsücsköt, babpiskótát. ha igényli. és szinte mindent megnyalatunk vele. Tejet még nem adtam, de nem fogok megvárni az egy éves kort azzal se. Egészséges mint a makk! Remélem midnent sikerült leírni, ha még valami eszembe jut, akkor még leírom.

2012. febr. 27. 09:14
 3/20 anonim ***** válasza:

Kivi? Mandarin? Ananaász? Natúr joghurt? Máj?

Nagyon bátor vagy anyuka! Én ennyire nem vagyok az. Csak azt eszi a lányom ami a korának megfelel. 2 étkezés van kiváltva, husiból csak csirkemellet és halat kapott, utóbbit bébiételben. Tejtermékkel még várok egy kicsit. Pékárut nem kapott még, mert mi sem eszünk, viszont glutént azért szokott kapni. Tejpépet imádja, az az uzsonna. Az esetek 90%-ában én szoktam főzni neki.

2012. febr. 27. 09:31
 4/20 anonim ***** válasza:
Inni csak vizet szokott kapni, mostanában kezdett el többet fogyasztani belőle, napi kb. 2-2.5dl, attól függ milyenje van.
2012. febr. 27. 09:32
 5/20 anonim ***** válasza:
kisfiam nemsokára 7 hós, semit sem eszik :D mert bem akar, 6 hósan akartam elkezdeni a ht-t de ez van, 3 kanálnál több nem csúszik le :)
2012. febr. 27. 09:46
 6/20 anonim ***** válasza:
44%
Ezt annyira bírom, hogyha valaki nem úgy csinál valamit, akkor már le is pontozzák! Nem bátor vagyok, hanem így tanácsolta az orvosom és a védőnőm, mindent betartottam, és a gyerkőc rendben van!
2012. febr. 27. 09:52
 7/20 anonim ***** válasza:
komolyan már nem érdemes válaszolni a kérdésekre, mert csal lehúzzák az embert!
2012. febr. 27. 09:53
 8/20 A kérdező kommentje:
Sajnálom, ha lepontoztak, nem én voltam :) Köszi az eddigi válaszokat. Várok még azért másoktól is, a (le)pontozások ellenére.
2012. febr. 27. 10:21
 9/20 anonim ***** válasza:
Miért kell ilyen felhajtást csapni? Szerintem igen meglepődnénk ha anyáink, nagyanyáink el mondanák mivel etették a kisbabáikat. Mi nem nőttünk fel egészségesen? A nagyobbik lányom 15 éves. Szó szerint ennyi idősen azt ette amit mi. Makk egészséges. 8 hónaposan volt egy vesemedence gyulladása. Először azt mondták fél év a gyógyulás. 2 hetes kpntr. vizsgálat után, megkérdezték mit eszik a gyerek. Válasz, mindent. Miért? Mert semmi nyoma a betegségnek. Meg làtszik rajta. Még meg is dícsértek. A vèdônő meg a hajàt tépte. Milyen jò, hogy nem rá hallgattunk. A mai napig egészséges stramp leányzò.
2012. febr. 27. 10:34
 10/20 A kérdező kommentje:
Amúgy pont azért tettem fel a kérdést, mert mostanság annyira sokmindent hallani és kiváncsi vagyok, hogy a gyakorlatban ki mit ad egy 7 hósnak? Én (sajna) a parázósabbak közé tartozom (köszönhető a mai trendnek) és mindig kapom anyutól/anyóstól/nagynéniktől hogy mi már ilyenkor töltött káposztát ettünk! :) Én meg folyton lesem szegény gyereket, nem allergiás-e (mert folyton a hülye allergia folyik a csapból is), meglátok egy pöttyöt és teljes a kétségbeesés :D :D
2012. febr. 27. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!