7 hónapos babátok miket eszik?
Szia! Az én kislányom pont tegnap volt 7 hónapos!
4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást orvosi tanácsra, amit nem bántam meg. Jelenleg a napi étrendje így néz ki:
reggeli: tejpép (milumil vaníliás vagy banános)
tízórai: gyümölcs (banán, alma, kivi, körte, mandarin, ananász - mert most ezek kaphatóak, és valamikor kap bele babapiskótát vagy babakekszet)
ebéd: főzelék hússal (krumpli, sütőtök, cékla, fehérrépa, cukkini, borsó, paradicsom, főzőtök, gesztenye, sárgarépa; pulyka és csirkehús, vasárnap heti egyszer máj, vagyis akkor húslevest eszik, teszek neki bele kenyérbelsőt vagy durumtésztát)
uzsonna: natúr joghurt (otthon készített lekvár, kölesgolyó, babpiskóta, kenyér, ami éppen van belekeverve)
Vacsora: sinlac pép; vagy heti 1x folyékony tápból készített tejbedara (ha marad gyümölcs délelőttről, akkor azt beleteszem neki)
Mindent én készítek neki frissen. Üveges szóba se jöhet, csak ha valahova megyünk és nincs időm elkészíteni. A folyékony tápot nem issza meg.
Teát iszik (Hippes vagy a Rossmanba kapható, de a rossmanos ugyan azon az áron 750 ml-es, ebből olyan 2,5-3 dl-t iszik)
Délután szoktam a kezébe adni kenyérhéjat vagy kiflicsücsköt, babpiskótát. ha igényli. és szinte mindent megnyalatunk vele. Tejet még nem adtam, de nem fogok megvárni az egy éves kort azzal se. Egészséges mint a makk! Remélem midnent sikerült leírni, ha még valami eszembe jut, akkor még leírom.
Kivi? Mandarin? Ananaász? Natúr joghurt? Máj?
Nagyon bátor vagy anyuka! Én ennyire nem vagyok az. Csak azt eszi a lányom ami a korának megfelel. 2 étkezés van kiváltva, husiból csak csirkemellet és halat kapott, utóbbit bébiételben. Tejtermékkel még várok egy kicsit. Pékárut nem kapott még, mert mi sem eszünk, viszont glutént azért szokott kapni. Tejpépet imádja, az az uzsonna. Az esetek 90%-ában én szoktam főzni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!