Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most kezdtük a hozzátáplálást...

Most kezdtük a hozzátáplálást de folyadékot is kell pótolni? (többi lent)

Figyelt kérdés
A gondom az hogy nagyon nagyon kevés anyatejet evett a babám már 3 hónapos kortól, trükköztem vele mindent ki is vizsgálták de semmi baja, csak rossz evő. Arra már rájöttem hogy cumisüvegből semmit se hajlandó elfogadni. Szóval a pépes kajákért odavan nagyon, enne többet is, de még csak kóstoltatás szinten vagyunk.De utána nem hajlandó már szopizi és a víz tea sem kell neki, sehogy. Még nem váltottunk ki egy étkezést sem de nem tudom mit csináljak vele. Amúgy is megvisel kissé, hogy lenne neki bőven anyatej és nem kell neki. De miért nem? 5 hónapos de annyira keveset evett, hogy a dokinőnk javasolta a hozzátáplálást.
2012. febr. 26. 20:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát, ha már eszik pépeset, akkor kellene mellé a folyadék is. Vannak olyan babák, akiket meg kell tanítani inni, mert maguktól nem megy valami jól. :)

Azt javaslom, hogy próbáld másból itatni. Lehetőségek:

cumisüveg - esetleg más alakú cumival, mint amivel eddig próbáltad

csőrös pohár

hagyományos pohár

kiskanál

fecskendő

sportkupakos flakon

stb.

Nálunk a Jana baby víz 2,5 dl palackja vált be. Próbálkozni kell, aztán valami csak jó lesz.

Viszont ha lenne tejed bőven, akkor érdemes lenne fejni, mert később a főzelékekbe is belekeverheted langyosan, illetve még az is lehet, hogy később kérné.

Az én lányom 11-12 hónaposan lett cicimániás, addig kb azt csinálta, mint a tiéd.

2012. febr. 26. 20:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Kislányom sem szeretett igazán szopizni, de a tápszert sem itta. Mikor elkezdtük a hozzátáplálást - 4,5 hónaposan (mert már elkezdett fogyni is), akkortól valóban jobb evő lett, nagyon szerette a gyümölcsöket és zöldségeket. Reggel-este szopizott egy kicsit és egy kis tápszert ivott, de ez nem volt sok, sőt nagyon kevés volt.

Ő 7 hónapos koráig nem ivott semmit az étkezések után, se vizet se gyümilevet. 7 hó körül viszont elkezdett kevés vizet inni, de 1 éves koráig nem volt értelmes mennyiség (max. 1 dl). 1 évesen viszont fordulatot vett a helyzet és elkezdett többet inni, kb. fél litert.

A gyümölcsökből és zöldségekből is nyernek folyadékot a babák, úgyhogy lehet nekik ez is elég. Az anyatejet azért próbáld adni neki vagy tápszert, amíg lehet. Ha más nem a főzelékekhez keverd hozzá!

2012. febr. 26. 21:01
 3/5 anonim ***** válasza:
HA szopik, akkor nem feltétlenül kell folyadékpótlás. Mindig etetés előtt szoptasd meg és kínáld utána is a melleddel. Ettől függetlenül kínálhatod vízzel is evés után, pohárból, szívószállal (nálunk ez jött be elsőre), csőrös pohárból is.
2012. febr. 26. 21:38
 4/5 anonim ***** válasza:
(ha nem volt éhes és egyszerűen csak kis evésigénye van, akkor pépesből sem fog többet enni. nem értem, ha egészséges, miért kell a dokitok szerint elkezdeni a HT-t, ha van elég tejed... az evés nem egy verseny, hogy ki eszik többet :(
2012. febr. 26. 21:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem nem verseny de ő annak ellenere hogy egeszsegesnek talaltak fogyasnak indult, napi 500 gr tejet volt hajlando csak enni ez azert nagyon keveske. Es elhihetitek hogy mindenhogy probaltam neki adni. Masodik babam azert sem ertem miert van ez. En sejtettem hogy majd sok tejem lesz mert elso babanal is volt, de arra nem szamitottam hogy a fiamnak nem kell... Megprobalom akkor hogy elobb cici aztan a pep eddig forditva volt. Az a baj hogy tea viz sem kell neki a cumisuvegtol meg hisztirohamot kap. Poharbol meg elmegy talan annal maradok, azt tanitom meg neki rendesen. Anyatej rengeteg van lefagyasztva de azt sem eszi meg sajnos. Egyetlenegyszer probaltam a tapszert az se kell. Remelem majd fozelekbe keverve nem veszi eszre a fagyis tejet. Az abaj hogy annyira frusztralt mar a dolog, hogy ereztem hogy kevesebb lett a tejem is. En sem akartam hozzataplalni elobb de ez a huzavona mar 2 honapja megy, es minden elvem, ellenere most megkonnyebbultem.
2012. febr. 26. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!