Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy kell szórakoztatni egy 5...

Hogy kell szórakoztatni egy 5 hónapos babát?

Figyelt kérdés
A rokonságunkban van egy kisbaba,és nemsokára megint találkozunk velük. Eddig már láttam,de nem nagyon tudtam elszórakozni vele,mert idáig még nem is fogtam babát. Mindig azt mondják h sokat beszéljek hozzá,de én már néha nem tudok mit mondani neki,főleg ha társaság van. Túl gátlásos vagyok. És tanácstalan. Most ez a legnagyobb gondom,mert szeretném,ha szeretne a baba :) Tippek? 16/L
2012. febr. 26. 17:44
 1/6 anonim ***** válasza:
42%
Nagyon sehogy. Vedd a kezedbe,símogasd, szólj hozzá néhány szót. Vagy mondj neki mondókát,bár azt nem érti.
2012. febr. 26. 17:48
 2/6 anonim ***** válasza:

sIMOGASD, MOSOLYOGJ ÉS GÜGYÖGJ NEKI.

A mimikát érti, és a hangsúlyt.

Kerüóld a hirtelen zajokat, egy babát egy busz is megijeszthet, vagy bármi ami túl nagy.

2012. febr. 26. 17:52
 3/6 anonim ***** válasza:

:) aranyos vagy

Ahogy az előző hsz irta...

Játszani még nem nagyon tud...de leht,hogy már a kukucsolást élvezné,mondokázás...éneklés...mutogass neki játékokat,állatokat ...utánozd a hangjukat:) finoman meglehet csikizni a pociját.Vidd körbe a lakásba és mutass meg neki mindent,mond el,hogy mi-micsoda,normál beszédhangon:) érezni fogja a kedvességet a hangodban.

Keltsd fel az érdeklődését...már bábozhatsz neki,egy -két plüssel.

Ezekkel nem teszed magad nevetségessé ne félj,nem kell zavarban lenned:)

Kedves tőled,hogy igy igyekszel!

Érezni fogja a baba is:)

2012. febr. 26. 17:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet az előttem szólókkal. A mi babánk 5 hónapos és sok színes játéka van, amiket ismer, sőt kedvenc is van. Mi ezekkel játszunk, ami azt jelenti, hogy mutogatom őket, énekelünk velük, mesélek róluk és a gyerek megfogja őket, gügyüg nekik, pláne ha tetszik is nagyon akkor visít is nekik.

Egész egyszerüen vedj egy plüss állatot és szép hangon magyarázhatsz a babának hogy milyen szép és pl. piros és az orrocskájához is érintheted, lehet szereti, a mi babánk szereti, vagy a pocakjához dörgölöd és persze végig mosolyogsz, mert a babák szeretig a vidám embereket.

2012. febr. 26. 18:27
 5/6 anonim ***** válasza:

17.57-es vagyok...

Kedves utólsó hsz..

szerintem ugyan azt írtuk,csak másképp fogalmaztunk.:)

5 hós babával még nem feltétlenül interaktív a játék...én erre értettem,hogy nem tudnak még játszani...de a kérdező már tud neki .....leírtam:)

2012. febr. 26. 19:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Jó ötlet a plüssökkel való bábozás-éneklés-mondókázás!

Az én kisfiam szerette a "kukucs"-játékot is: egy kis kendővel/ruhadarabbal eléállsz, eltakarod az arcod, majd kedvesen előbújsz (nem kell ráijeszteni:), lehet, hogy ő is nagyokat fog kacagni.:)

Majd írd meg, milyen volt a találkozás!:)

Kinevetni meg biztosan senki nem fog, inkább nagyon szimpi, mindenkinek, ha foglalkoznak a gyerekével, a rokonság sem fog emiatt rosszat gondolni rólad.:)

2012. febr. 26. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!