Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hónapos babám csak ez egyik...

2 hónapos babám csak ez egyik oldalán hajlandó aludni, már kicsit laposabb is ott a feje?

Figyelt kérdés
bárhogyan támogatom ki addig mocorog míg oda tudja fordítani a fejét, mit csinálhatnék, nem szeretném ha furcsa formájú lenne a feje.
2012. febr. 23. 23:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Göngyölj össze egy pelenkát és azzal támaszd ki, hogy ne tudjon átfordulni.
2012. febr. 24. 02:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekünk ez a kórházba volt baj, mert koraszülött volt, és 3 hétig kórházba voltunk, és ott nem igen forgatták, ha nem forgatom ott én, akkor mindig egy oldalon aludt volna! Amikor hazahoztuk minden alváskor máshogy tettem le, jobb oldalt - hason - bal oldalt, és mindig megtámasztottam a hátát egy összegöngyölt törölközővel, hogy ne tudjon megfordulni. A kis fejecskéjén már semmi se látszik. Nyugodtan támaszd meg!
2012. febr. 24. 07:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt a baj,hiába támogattam én is mindig kimocorogta a támasztékot.Próbáld meg a kiságyba forgatni úgy hogy mindig egy irányba legyen az arca(nálunk a kifele volt a jó neki)Remélem érthetően irtam le!:))
2012. febr. 24. 08:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Ilyen tényleg létezik, hogy laposabb a feje? Én úgy gondoltam volna, hogy úgy forog ahogy neki kényelmes. Én sosem forgattam a babámat, mindig oda fordult és úgy aludt el ahogy neki kényelmes volt. Érdekes, mindig hall valami újat az ember.
2012. febr. 24. 08:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én babám a pocakban elnyomta egy kicsit a fejét/nyakát, így ő is csak egyik oldalra szerette tartani. Ha csak összehajtott pelussal próbálkoztam, azt kitúrta maga mellől, úgyhogy nekünk az jött be, hogy egy kicsit az egész gyereket oldalra fordítottam és összecsavart pléddel támasztottam ki. Az orvos még azt tanácsolta, hogy úgy is forgassuk a kiságyban, hogy hol a feje helyén legyen a feje, hol fordítva, hogy ahol máskor a lába van, ott legyen a feje, mert elvileg arra fog forogni ahol kilát és érdekes dolgokat láthat, hallhat. Ez mondjuk nekünk nem jött be, mert nem érdekelte... Lehet hogy esetleg nektek sem csupán a kényelem miatt fordul egyfelé, hanem a kis nyakában kötöttebbek az izmok az egyik oldalon. Erre jó kos torna ha sokat van hason, illetve ha ölben fogod ún. kólika tartásban (karodon fekszik hason) és azzal a kezeddel tartod, amelyikkel kifelé néz a "nemszeretem" oldalra.

Remélem ebből a sok magyarázatból érthető volt valami! :D

2012. febr. 24. 09:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Én azt csináltam, h megfordítottam az ágyban (az ágy másik vége felé a feje) és tádámm a fejét is megfordította (a fény felé szeretett nézni elalváskor és úgy is aludt el).
2012. febr. 24. 09:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! Mindenképpen mutasd meg a babádat az orvosnak! Nálunk is ez volt a probléma. Én is próbálkoztam pléddel, párnával, pelenkával kitámasztani, ágyat fordítani, de nem vált be. Aztán kiderült, hogy kötött volt a pici nyakizma, tornáztatnom kellett minden pelenkacsere alkalmával. Már egy hét után meglett az eredménye. A kis feje is laposabb volt az egyik oldalon, de ez már nem látszik, jól helyreállt a kis buksija. Most 20 hónapos.
2012. febr. 24. 12:49
 8/8 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a sok jó tanácsot :)
2012. febr. 24. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!