Ki segíthetne nekem? Más is érzett már így?
Amit magadért megtehetsz, azt tedd meg! Fontos, hogy kilábalj ebből a depresszióból, mert ez csak gyűrűzik tovább, ha nem változtatsz. Nagyon nehéz, tudom, én 3 és fél éve ülök itthon a fiammal.
Tornázz otthon, minden nap menj ki levegőre legalább egy órára! Minden héten intézz magadnak szabad órákat, amikor is hátrahagyod a háztartást és a gyereket, férjed, menj barátnőzni. Erőltesd ezeket, akkor is ha most még nincs hozzá nagy kedved, járj a magad kedvébe, kényeztesd magad forró, illatos fürdővel. De a legfontosabb, hogy a külvilággal tartsd a kapcsolatot. Barátnőket szerezd vissza és teremts időt arra, hogy velük is lehess különben nagyon belemerülhetsz a depibe, és csak gyógyszerek fognak belőle kihozni. Ha kétéves korig nem változik lényegesen a helyzet, akkor bölcsibe add a gyerkőcöt, az mindkettőtöknek jót fog tenni.
Első körben kérdezd meg a védőnőt és a gyermekorvost! Nem játék. Ők meg tudják mondani mit kell tenni kihez kell fordulni. A kezeletlen depresszió veszélyes és jó hogy mersz segítséget kérni.
Amit magadért tehetsz hogy többet mozdulsz ki ,és keresel a környéken kismamákat akikkel lehet közös programotok.
Nem tudom mekkora városban élsz , van a baba torna , zene ovi , ha van menj el a gyerkőccel rendszeresen. Ha nincs akkor szervezzetek magatoknak Ti kismamák a közösségi házban klubbot pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!