Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » "Igazságot" tegyek, vagy ne?...

"Igazságot" tegyek, vagy ne? Ikres kérdés.

Figyelt kérdés

9 hósak a lányaim, és azt figyeltem meg, hogy az egyik (szinte mindig csak ő) az öszes játékot elveszi a másiktól, aki viszont nem küzd, hogy visszaszerezze. Úgyhogy ő alig tud játszani valamivel, a másik rögtön lecsap. Hagyni szoktam, de most nem tudom, hosszú távon ez-e a jó megoldás?

Tudom, hogy minden ikerpárból az egyik dominánsabb. Ti hogyan csináljátok?

2012. febr. 23. 10:00
 1/4 anonim ***** válasza:
52%
Nekem nincsenek ikreim, de én megpróbálnék beavatkozni időnként. Kicsit kompenzálni a dolgokon. Nem mindig, de időnként. Sok idő lesz, mire hatása lesz a tanításnak, tán még 2 évbe is belekerül, de a játékok megosztására, jószívűségre, odafigyelésre mind-mind fel lehet hívni a figyelmet egy ilyen helyzet kapcsán. Illetve törekednék a "gyengébbik" gyermekem né arra, hogy legyen talpraesettebb. Valszeg ilyen alkat lesz minden helyzetben, de próbálnék csiszolni rajta, mert nem lesz könnyű helyzete másokkal sem így.
2012. febr. 23. 10:22
 2/4 anonim ***** válasza:
67%
Nincsenek ikreim, csak egy szál babám, de azért sokszor keveredünk hasonló helyzetbe más gyerekeivel. Szerintem szólj bele néha. Persze még picikék, de nem árt, ha a dominánsabb egyszer empátiát (bár ez csak 3 éves kor után várható...) vagy szimplán csak vmit másnak odaadni is megtanul (ez is lehet játék).
2012. febr. 23. 10:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem 1 éves ikerfiaim vannak. Nálunk is így volt, én nem mindig, de néha beleszóltam. ha úgy láttam,hogy durvul a helyzet vagy nagyon igaszságtalan az egyik gyermek a másikkal szemben.

Most már ott tartunk,hogy mindkettő elveszi néha-néha a másiktól a játékot, tehát nem csak az egyikük az "erőszakosabb":) Így úgy vagyok vele, hogy legalább lejátszák egymás közt, persze a durvulást nem igazán hagyom és néha így is igazságot kell szolgáltatni,de már nem mindig ugyanaz a gyermek a domináns.

Remélem segítettem valamit, sztem nem árt, ha a kis dominánst néha kicsit helyre rakod, a félénkebbet pedig néha bátorítod.

2012. febr. 23. 11:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem csak sima testvérem van bátyám. Amíg pici voltam nagyon jó volt amikor nagyobb akkor visszaélt az erejével , ő játszik az övé stb ...Szüleim nem szóltak bele .Visszagondolva én meg durvultam vele ,nem maradt más érdekérvényesítésre ...

Szerintem jó ha a dominánsabb gyerek megtanulja hogy osztozni kell ,és az milyen jó ha együtt játszanak. A másik babának pedig meg kell tanítani hogy merje kérni elmondani .Akkor is ha még nem beszélnek értik amit mondasz , már most el lehet kezdeni.

Én nem hagynám hogy elromoljon a viszony, és a későbbi kapcsolataikra is kihat .

2012. febr. 23. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!