Mit tennétek? (Anyós kérdés - a többi lent)
Nekem a szüleim dohányoznak. Mivel a gyerekek előtt én is cigiztem, sosem szóltam nekik, ellenben mindenki más folyamatosan cukkolta pl apámat, hogy na, itt az unoka, most aztán le kell szokni.
Namármost én ezt sosem kértem tőle. Az ember alapban olyan szerintem, hogy ha így mondják, csakazért sem szokik le, inkább megint rágyújt. Én hagytam, hogy úgymond maguktól jöjjenek rá, hogy ez rossz a gyerekeknek.
A kisfiam most 21 hónapos, már nem gyújtanak rá mellette,pedig apám régen nem bírt létezni cigi nélkül.
Egyébként teljesen megértem, hogy idegesít. Ha magához öleli a babát, még a kis ruhája is cigiszagú lesz gondolom...valahogy finoman jelezni kellene. Amúgy milyen a viszonyod anyóssal?
Köszi a válaszokat.
Amúgy sem vagyunk túl jóban, nem volt soha balhé köztünk, viszont mindketten tudjuk, hogy nem szeretjük egymást. Mióta a baba megszületett egyre kevésbé bírom elviselni. :(
Jaj, ez nagyon rossz lehet, azt az ember mégsem mondhatja az anyósnak, hogy "Kissé büdös kedves Mama"
Én sem vagyok jóban anyósékkal, én egyszer össze is balhéztam velük, szépen kiosztottam őket. Azóta szerintem kölcsönösen ki nem állhatjuk egymást, de nem emlegetjük a dolgot. A kötelező távolság meg van, nincs barátkozás.
Visszatérve az alapkérdéshez. Nálunk apukám felesége ( anyu meghalt) parfümözi mindig agyon magát iszonyat pacsulikkal, majd megőrültem, mikor a gyerekből is áradt a büdös parfüm szag. 3 gyerek után rájöttem, hogy nem idegesítem magam, tudom, hogy a látogatásuk után hajat is kell mosni a gyereknek, nem csak fürdeni, ruhát meg amúgy is kap tisztát.
Abból a szempontból szerencsém van, hogy csak ünnepekkor találkozunk, eléggé tetojják apámék a fejünket. Jó kis családom van.:(
A büdös cigiszag aztán meg tényleg undorító, mondom én, aki nagyon sokáig dohányzott.
Komolyan mondom ha nem tudnám biztosan, hogy nem én voltam, azt hinném én írtam ki a kérdést. :)
Anyósom és én sose vesztünk össze, de nem kedveljük egymást. Amióta megszületett a kisfiam (5 hós lesz) azóta meg kifejezetten irritál a jelenléte minden szempontból.
Brutálisan sokat cigizik, kegyetlen bagó szaga van mindenének. Szerencsére ritkán jön, de akkor a fiam ruhája, hajacskája és bőre is cigiszagú. :( Hozzá nem visszük föl, megmondtam férjemnek és megértette, mert nincs olyan helyiség ahol nem cigizik, ahogy belépsz a lakásba olyan mint ha kocsmába lennél. Múltkor ráadásul nem mosott kezet cigizés után, úgy fogta meg a fiam. Akkor nem szóltam de ha még egyszer meglátom tuti kiosztom. Szerintem ez olyan alap mint wc után kezet mosni. Gáz, hogy ennyi esze sincs. Kisfiam mostanában üvölt mint a sakál a kezében, szerintem a bűztől. Mondjuk nem csodálom, mert én is rosszul vagyok tőle, ha puszit kell neki adni.
Szerintem beszélj pároddal, szóljon ő neki, az mégis tapintatosabb. Rágózzon, mosson fogat, bár a nagy bagósokon már az sem segít.
Néha nem hiszem el, hogy ilyen bunkók, figyelmetlenek... nem is tudom, mit írjak még.... emberek vannak.
Anyukám is dohányzik. A lakáson kívül. Mindig is így volt, odabent sosem gyújtott rá. És függetlenül a babától, utána elment kezet mosni. Természetesen most, ha ott vagyunk náluk akkor is.
Én kerek perec megmondanám anyósnak - és bárki másnak - hogy menjen el kezet mosni! Nem csak undorító, de egészségtelen is! Egy babának nem cigiszagúnak, hanem baba-illatúnak kell lennie :-))
Anyósom és apósom láncdohányosok.(Nem élnek együtt).JMégis, ha felmegyünk valamelyikükhöz, alap, hogy bejelentkezünk előtte és megmondjuk, hogy mikor megyünk, addig kiszellőztetnek.Soha nem kell kérni rá őket, egyértelmúű volt, hogy ha ottvan a gyerek, nem gyújtanak rá.Nálunk sincs cigi a lakásban, ha esik, ha fúj, kimegy akinek rá kell gyújtania.Após néha puffog miatta, de nem érdekel, inkább kimegyek vele én is, hogy ne unatkozzon.Mellesletg én is dohányzom és figyelek rá, hogy ne legyen mindenem tiszta bagó szagú, mielőtt megfogom a gyereket.A rokonoknál ugyan ez van, teljesen alap, pedig sosem volt beszédtéma és sosem kértem rá őket.
De van aki nem éri fel ésszel és ha ez téged zavar akkor igenis szólj!Végtére is neki is érdeke, hogy egészséges legyen az unokája!
13,5 hós kiscsaj anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!