Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mik a tünetei az anyatej...

Mik a tünetei az anyatej allergiának?

Figyelt kérdés
Előre is köszönöm a válaszokat!
2012. febr. 23. 07:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
24%
Olyan, hogy anyatej allergia nincs. Olyan van, hogy anyukának erős a teje, vagy a baba valamelyik anya által evett dolgot nem bírja. Ilyenkor apró fehéres pattanásszerű pöttyök jelennek meg a kicsi arcán.
2012. febr. 23. 07:57
 2/14 anonim ***** válasza:

PKU esetén nem szabad szoptatni az anyának, vagy csak nagyon korlátozva, de az egy igen-igen ritka betegsé, az az, amit szűrnek a kórházban az újszülött fejéből történő vérvétellel, azért kell 72 órát minimum bent maradni.De ha ilyen van, a kórház értesít!

Amúgy elsővel egyet értek, annyival kiegészíteném, hogy más tünetek is lehetnek, ha nem bír a baba valamilyen táplálékot, amit az anya eszik.

Jelentkezhet:

-véres széklet

-hasgörcs/haspuffadás

-ekcéma

-légzési nehézségek

-piros pöttyök/foltok

Nálatok van valami furcsa tünet? Vagy miért kérdezed ezt?

2012. febr. 23. 08:01
 3/14 A kérdező kommentje:
köszi! mert Márkónak az arcán ekcémás tünet van és amiko szoptatom akkor kipirosodik a kis hasa meg mellkasa, az is attól van akkor hogy erős a tejem? és az gond ha erős? bocsi csak első baba és félek, mert nem szeretném abbahagyni a szoptatást!
2012. febr. 23. 08:02
 4/14 anonim ***** válasza:

Bocs azt írtam, elsővel egyet értek, az hogy "erős tej", nem tudom értelmezni, az én szótáramban ilyen nincs, tehát az ételérzékenységgel értettem egyet!

második

2012. febr. 23. 08:03
 5/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mennyi idős a babád, de saját tapasztalat, hogy kísérleti úton lehet rájönni, hogy mitől van a baj. A legagresszívabb allergén a tehén tej, a szója. Elsőnek ezeket célszerű elhagyni az anya étrendjéből. Egy hétig teljesen tejmenetesen táplálkozz, és meglátod, elmúlnak-e a tünetek. Ha igen, akkor nincs is több kérdés...

Lányom 6 hetes korában derült fény a tejfehérje allergiára. Onnantól, hogy tejmentesen táplálkoztam, ő tünetmentes lett. 2,5 éves korára teljesen kinőtte.

második

2012. febr. 23. 08:06
 6/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! akkir teljesen alhagyok minden tejterméket! a csoki is beleszámít ugye?
2012. febr. 23. 08:09
 7/14 A kérdező kommentje:
4 hónapos
2012. febr. 23. 08:12
 8/14 anonim ***** válasza:

Az étcsokikban legtöbbször nincs tejszármazék, ha bírja a pocid (nekem székrekedést okozott).

MINDEN élelmiszernek olvasd el az összetevőit, mielőtt elfogyasztod, mert a legmeglepőbb ételekben is találhatsz pl. zsírszegény tejport, ilyesmit. (Gyári kekszek, felvágottak virslik stb.)

A margarinok közül a Liga és a Delma Multivitamin nem tartalmaz tejszármazékot, és még a asütőmargarinok közül a Vénusz (ez viszonylag új fajta)

De az interneten találhatsz "tejmentes termék listát is".

Nem olyan nehéz, csak az elején tűnik annak, bele lehet jönni.

Vigyázat a péksüteményekkel még!! Kiflit sem ehetsz (tejes kifli), az édes péksütik tésztájában majdnem mindig van tej (kalács stb), a kenyerekben viszont nincs.

Egyedül az a rossz, hogy vendégségben nem ehetsz meg sok mindent (pl. krumplipüré), vagy sütikkel, amikkel kínálnak, azt nem fogyaszthatod, mert nem tudni, mi van benne...

Nálunk az esetek 90%-ban olyankor történt a "baleset", amikor vendégségben voltunk, mert hiába kérdeztem meg, hogy miből főzték/sütötték, simán kifelejtette, hogy "ja, egy ujjnyi tej volt benne, de az olyan kevés...". :o)

2012. febr. 23. 08:18
 9/14 A kérdező kommentje:
úgy kezdődött hogy egy kis száraz folt volt az arcán, azt hittük hogy csak a hideg miatt. de nem attól. mindenesetre eviszem bőrgyógyászhoz mert nekem atópiás dermatitiszem van, azt esetleg nem tudod, hogy attól ő még kinőheti e? ha neki is az van?bocsi hogy faggatlak!
2012. febr. 23. 08:30
 10/14 anonim ***** válasza:
Ha az anyuka túl sok fehérjét eszik-iszik, attól kipattoghat a baba. Ha túl sok tejet, tejterméket, banánt fogyasztottál, kipattoghatott a babád. Ha a babád már négy hónapos, akkor a tejallergiának komolyabb tünetei lennének. A fejlődésben valószínűleg visszaesett volna. Az ekcémás, száraz bőr az arcán lehet a hidegtől,de akár fürdetőtől is kipirosodhat. Evés közben pedig kimelegszik és ilyenkor látványosabbak a kiütések.
2012. febr. 23. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!