A tápszerbe tényleg több vitamin van és jobb lenne mint az anyatej?
Hát immunanyagok nincsenek benne. Egyébként meg a tápszeres babák pufibbak.
Én nem mondanám egyikre sem, hogy sz*r. Szükség kérdése, hogy ki melyikhez nyúl. A gyerek mindkettőn fel fog nőni.
A mai tápszerek már tényleg nem rosszak, egész jó az összetételük, de aki ilyen marhaságot mond, hogy jobb mint az anyatej, az nem normális. A anyatejben immunanyagok is vannak, azt nem tudják pótolni. És a normál tápszerek eleve tehéntejalapúak, ami nem igazán szerencsés a kazein tartalma miatt, ami allergizálhatja az erre hajlamos csecsemőt.
A tápszer célja, hogy ha nincs elegendő anyatej, akkor a baba összetételében hasonló táplálékot kapjon helyette vagy mellette, jobb mintha 2 hónaposan pörkölttel etetnék.
A tápszerben kettő vitamin van, ami nincs az anyatejben a D vitamin és a K vitamin. De amúgy minden baba kapja a Vigantolt (D vitamin), mert a tápszeres babáknál nehezebben hasznosul, mint az anyatejeseknél. Egyedül a K vitamin az, amit csak az anyatejeseknél kell pótolni, azt is csak a hozzátáplálás kezdetéig.
Minden más vitamin, beleértve az ásványi anyagokat is (pl. vas) benne van az anyatejben. Ráadásul az anyatej könnyebben emészthető.
Mi ez a hülyeség, hogy pufibbak a tápszeres babák?????? Mindkét gyerekem tápszeres volt, inkább soványabbak voltak mint pufik
Jók a tápszerek, minden ásványi anyag megvan bennük ami kell, de nem lehet jobb az anyatejnél!!! Anyatejnél nincs jobb!
Imádom ezt a felfogást miszerint ha veled nem fordult elő akkor már hülyeség is. Gyermekápoló vagyok. Több ezer tápszeres és anyatejes babával találkoztam már és a nagy számok törvénye alapján igen, a tápszer a legtöbb esetben mint a hízós malacot kipárnázza a gyereket, és egészen a hozzátáplálásig olyan is marad a baba.
Ettől még nem rossz. Csak egy kellemetlen mellékhatás ami sok esetben előfordul.
Szerintem az anyatejnél nincs jobb.
Kislányom 3 hós korától pótlást kapott, majd a 7. hónaptól már csak tápszert, de egyáltalán nem volt duci! Sőt!!
2-es vagyok. Rengeteg anyatejes babát láttam már, akik nagyon husisak voltak, tápszeresben is láttam ilyet nem egyet. Szerintem ennek semmi köze ahhoz hogy a baba mit kap, hanem ahhoz van csak köze, hogy mennyit
A legemlékezetesebb az a kisfiú volt, aki 3100 gr-al született és 6070 gr volt a 2 hónapos oltáson, kizárólag anyatejes baba volt 6 hónapig, az anyja még adott is le anyatejet, annyi volt neki.
Csatlakozom azokhoz, akik szerint nem pufibbak a tápszeresek.
Egy ismerősömmel egy napon szültünk, két hónaposak a babák. Az én babám szinte csak tápszert kapott, a másik baba csak anyatejet.
Jóval kisebb súllyal született,mint az én fiam és már lehagyta. Szabályosan kis vasgyúró lett!
Én is gyerekápoló vagyok :-)
Szerintem meg hülyeség, hogy a tápszeres babák pufibbak, mint az anyatejesek, sőt, az első hónapokban az anyatejes babák ütemesebben híznak a tápszerrel etetetteknék, majd ez a hízás lassul és egy szépen, folyamatosan fejlődő súlygörbét láthatunk.
Na de nem ebbe akarok belemenni, és azt sem állítom, hogy jobb a tápszer, mint az anyatej, sőt!
De konkrét esetben, egy 16 hónapos baba esetében valóban azt lehet mondani, hogy számára az anyatej már nem elég tápláló, az anyatej tápértéke, vitamin- és ásványianyag tartalma már nem fedezi az Ő igényeit. Gondodolom, a gyerekorvos ezért mondta, hogy inkább tápszert kéne kapnia.
(És mielőtt anyatejellenesnek titulálna bárki is, a Kisfiam lassan 11 hónapos, még 6-7x szopik naponta, tápszert soha nem kapott, viszont szépen eszi a főzelékeket, gyümölcsöket, és 13-14 hónapos korától majd lassan bevezetem a tehéntejet is - természetesen eleinte tápszer formájában.)
Az anyatejben alapvetően az van, amit az anyuka megeszik. Ha az anyuka nem táplálkozik változatosan, nem visz a szervezetébe vitamint, netán dohányzik, drogozik vagy alkoholizál, akkor valószínűleg tényleg jobb a tápszer a gyereknek.
A tápszerben viszont tényleg nincsenek immunanyagok. Szóval szerintem nem célszerű általánosítani. Ha lehet, akkor célszerű szoptatni a gyereket, nem csak az anyatej, hanem a kötődés miatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!