Honnan lehet tudni, hogy nem elég az anyatej? Ha gyakrabban teszem mellre, akkor növelhetem a mennyiséget?
Kislányom 4 hónapos. Csak anyatejet adok neki, viszont mostanában az a gyanúm, hogy nem elég neki. Éjjelente többször ébred mint idáig, nappal is gyakrabban kell etetnem. Ha mellre teszem, akkor egy idő után (a szopi eddig is kb. 5-8 perc volt neki) mérgelődik a mellemen. Most két mellből szoptatom. Próbáltam etetés után mellszívóval leszívni, hogy mennyi van még a melleimben, de nem jön belőle, csak egy-két csepp.
Hogy tudnám serkenti a tejtermelést? Nagyon nem szeretnék tápszerezni!!!! Van rá megoldás, hogy újra elegendő mennyiségű tejem termelődjön?
Az nem minden esetben igaz,hogy majd alkalmazkodik a melled és több tejed lesz.
Igyál sok tejet,egyéb folyadékot,az talán segít. De 4 hónaposan már megkezdheted a hozzátáplálást is.
Igen, ezeket tudod csinálni: gyakrabban mellre tenni, sok folyadék neked, sok vitamin neked, és próbálj kicsit többet pihenni.
Ha nem megy, akkor tényleg lehet ilyenkor már óvatosan a hozzátáplálással próbálkozni tápszer helyett.
Ugyanakkor azt megjegyezném, hogy a mai tápszereknek már semmi mellékhatása, nem olyanok, mint a 30 évvel ezelőttiek. :) Az én lányom most múlt 1 éves, 2 hetesen derült ki, hogy muszáj pótolni neki az anyatej mellé, nyilván tápszert kapott és erős, egészséges, édes baba. Az első 2 napban nehezebben kakilt, aztán szépen megszokta.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Megpróbálom többször mellre tenni a kislányom, hátha jobban beindítja a tejet.
Homeopátiás bogyót elkezdtem szedni, remélem segíteni fog.
Ha a hétvége nehezen megy így akkor biztos hogy hétfőn felkeresem a védőnőt.
Köszönöm mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!