Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Örökbe adni 6 hónaposan? Van...

Örökbe adni 6 hónaposan? Van egy ismerősöm utánam szült 2 hónappal. Szerintem depressziós, bár nem nyilatkozik, tehát csak találgatok.

Figyelt kérdés
Valamelyik nap panaszkodott, hogy nem alszik a lánya, ő teljesen kimerült, ha vissza lehetne csinálni nem szülné meg a gyereket.Elkezdett tőle kérdezősködni (egy ismerősöm örökbe fogadott régebben egy kislányt), hogy hogyan is zajlott az az örökbefogadás, mert ő nem bírja cérnával és már azo gondolkozik, hogy örökbe adja a lányát. Én teljesen el vagyok képedve, remélem, hogy csak a fáradtság beszél belőle, vagy/és a depresszió. Tud valaki valami olyan helyet ahova el tudom vinni, ami nem doktor, nem pszihiáter, nem kórház..valami alternativ dologra gondolok, mert tudom, hogy orvoshoz nem jönne el, hisz ő szerinte ő nem depresszós.
2012. febr. 22. 19:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A 7es voltam, lehet hogy félreérthető volt amit írtam? Nem mondtam hogy forduljon a védőnőhöz, csak én leírtam hogy hála a jóistennek én vmi nagyon jó és kedves védőnőt fogtam ki így vele is megoszthattam a problémákat (szimpla beszélgetés során kérdezgetett, azt megérzi az ember ha a másik VALÓBAN kiváncsi rá, vagy le akarja gyorsan zavarni a látogatást).De azt is tudom, az ilyen védőnő elég ritka én sok jót nem hallottam másoktól még a védőnőjükről.
2012. febr. 23. 08:45
 12/17 anonim ***** válasza:
Hol laktok? Azért kérdezem, mert egyre több olyan női egyesület működik az országban, akik önszerveződő módon dolgoznak a nőkért, az anyákért. Én egy megyeszékhelyen lakom, itt biztosan tudnék ilyen helyet javasolni, de ha megírod a megyét, utánanézek, ott mi van. Ezek az egyesületek hozzánk hasonló nőkből állnak és őszintén segíteni akarnak. Én akkor kerültem kapcsolatba velük, amikor 10 hetesen elvesztettük az első babánkat. Nagyon sokat segítettek és azóta ahol tudok, én is bekapcsolódom a munkájukba. Szerintem érdemes megpróbálni. Ők nem terápiával foglalkoznak, hanem egy jó beszélgetéssel, egy kivitelezhető pozitív példával, meghallgatással stb. tudnak segíteni. Érdemes megpróbálni.
2012. febr. 23. 09:01
 13/17 A kérdező kommentje:

Borsodban lakunk. Találtam időközbe én is valamit itt, Holdam a nevük.

Bocsi sietek a gyerek miatt, de még írok.

2012. febr. 23. 09:13
 14/17 anonim ***** válasza:

10-es vagyok. Kedves 7-es, nem miattad írtam, a 3. válaszadó írta, hogy végső esetben a védőnő..

Én nem szólnék neki, nehogy bajba keverjem vele az anyukát.

2012. febr. 23. 09:19
 15/17 anonim ***** válasza:
Egyébként valóban ritka a jó védőnő, neked szerencséd van. Mi is "jól" kifogtuk. :(
2012. febr. 23. 09:20
 16/17 anonim ***** válasza:
56%

pedig szólj a férjének!

ezek a furcsa gondolatok depresszióra utalnak!

2012. febr. 23. 12:20
 17/17 anonim ***** válasza:

Én most csöppentem ide.Több hónap eltelt, megoldódtak a problémák? Lehet, hogy nagyon fura amit mondok, de most 3 hónapos a kisbabám, és születése óta mellettem alszik a nagyágyban. Így a hitvesi ágyunkból családi ágy lett ugyan, de az együttléteket máshol is meg lehet oldani. Viszont cserébe 1-2 hónapos kora óta éjszaka nem hogy sírna, de igazából fel sem ébred, csak elkezd mocorogni, és onnan tudom, hogy éhes.Félálomban megszoptatom, a párom fel sem ébred mellettünk. minden nap este 7-kor megfürdettük, és egy idő után kialakult, hogy este 8-ra el is alszik.(mellé fekszem az ágyba és úgy szoptattom álomba). A mai napig így alszik, nekünk pedig este 8-10 közt van két szabad óránk egymásra. A pici kb 10 után szopik először, és 6 körül ébred.

Én is azt tudom mondani amit mások előttem. Két nagyon fontos dolog van. Az első, hogy KI KELL ALUDNIA MAGÁT RENDESEN. Nincs mese, mert ez az egyik oka szerintem a gondoknak. A másik, hogy EGYEN RENDESEN, VITAMINOKAT IS.Én dr.chen vitaminokat szedek (kálcium, magnézium, c-vitamin, Q10 és Femibion). Ez nem a reklám helye, nekem ezek váltak be.És persze kell valaki akivel őszintén, sokat beszélgethet, aki mindig meghallgatja. Ez gondolom te vagy, meg a párja kéne, hogy legyen. Ha igazán szereti, ő tud segíteni a legtöbbet.

2012. máj. 11. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!