Kedd óta vagy hőemelkedése van vagy lázas, te mit tennél?
Figyelt kérdés
Eddig sOha nem volt lázas, sem hőemelkedése nem volt. Tegnap lett 1 éves. Kedd hajnal óta lázas csak gyógyszerekkel tudom a hőemelkedésig lehúzni a lázát. Kedden elvittem orvoshoz, Nurofent és Ambroxolt kapott, kicsit piros a torka, köhög, de ezeket már az orvos előtt 1 nappal magamtól elkezdtem adni. Aggódom, vajon mi lehet ez, tapasztalatom nincs, nekem sem szokott lázam lenni. Hétfőn visszaviszem, de ha hazaküldenek, hogy adjam amit eddig hiába lázas egy hete, akkor mi legyen? Most tettem le aludni, 38,3 volt a hője, most kapott gyógyszert, majd hajnalban megint kap. Kérem ha valaki babája volt hasonló ideig lázas mondja meg mi baja volt. Eléggé paramami vagyok.2012. febr. 18. 22:21
11/15 anonim válasza:
Igen,minden gyerek más,az én fiam egyáltalán nem reagált a Nurofenre,sem a Panadolra,se semmire.Ezért írtam az Antipyreticumot,mert vszínű a kérdező gyereke is ugyanilyen tipus.Nekünk a Nurofen még fogzási hőemelkedésre sem vált be(amúgy sztem ezt nem fogzás,az nem okoz ekkora lázat).Kiderül már 1 nap alatt,sőt 1 óra alatt,hogy hogy megfelelő e a gyereknek a Nurofen,avagy sem.Egy biztos:én,mi, semmiképpen nem hagytuk a gyereket lázasan még 1 napig sem,nemhogy majd 1 hétig.Addig kell menni és próbálkozni,amíg meg nincs a megfelelő készítmény lázcsillapításra.A hűtőfürdő nem megoldás,inkább kínzás a gyereknek.
Kérdező,remélem jobban van a babád,és kaptatok végre vmi segítséget.
12/15 anonim válasza:
Tényleg igazad van, 1 hét nagyon sok idő, 2. napja lázas most a lányom, fogára gondol tam, de saját megnyugtatásra elvittem a gyerekdokijához,hogy ő neki jó legyen. Tüzetesen átnézte és nem talált semmit, viszont 4 rágófoga jön neki egyszerre. Viszont cáfolnám,hogy fogzáskor ennyire nem lázasodik be. Itt a lányom példája. Este 38.7 reggel 38.5 volt a láza mindez a fogától!
13/15 A kérdező kommentje:
Már nem lázas és a Panadol vált be leginkább. Viszont apró pöttyök vannak rajta minde hol, halványak és hasmenése is van, nem vészes, de azért hasmenés. Mindezekkel együtt az orvos azt állapította meg, hogy váltóláz nevű betegsége volt de már gyógyul, gyógyszert nem adott, de nem is bánom mert az egy hétnyi lázcsillapítás miatt elég sok gyógyszert kapott. A pöttyök halványak nem változnak, kaka is csak kétszer volt, szóval tényleg gyógyulgat. Viszont ez a váltóláz diagnózis elég fura, mert én a neten csak azt találtam, hogy a malária (?!) másik neve, ami hülyeség mármint hogy nekünk az lenne. Holnap jön a védőnő majd megbeszélem vele is.
2012. febr. 21. 22:11
14/15 anonim válasza:
Szia hogy vagytok? Tudod már mi az a váltóláz?
15/15 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi az érdeklődést, minden redben, csak az a fránya köhögés nem múlik, ritkán köhög, de akkor hurutosan, most kanalas kakukkfüvet kap rá és csütörtökön már mehetünk is az 1 éves státuszra. A váltólázról kérdeztem a doktornőt, mondott valami latin nevet és, hogy nincs köze a maláriához és hogy gyakori 6 hónapos kor felett. Olvasgattam és azt találtam, hogy a 3 napos láz is ilyen kiütésekkel végződik.
2012. febr. 28. 18:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!