Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekcémás babák anyukái, hogyan...

Ekcémás babák anyukái, hogyan szültetek?

Figyelt kérdés
Már többször találkoztam azzal a nézettel, hogy a császáros babák hajlamosabbak pl az ekcémára. Császárral szültem, kisfiam ekcémás. És most gondoltam kiírom a kérdést, amolyan felmérés gyanánt, hogy ebben a nézetben van e tényleg igazság. Szóval akinek ekcémás a babája, természetes úton vagy császárral szült? Köszönöm a válaszokat! Illetve még azt is írjátok meg légyszi, hogy a baba örökölhette-e az ekcémát.

2012. febr. 16. 15:08
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
óó nálunk meg az egész testén :(( de a lábai a legcsúnyábbak :(
2012. febr. 17. 14:17
 12/17 anonim ***** válasza:

:(

Sajnálom,akkor még nekünk mondhatni szerencsénk van...csak arca olyan ....

volt hogy napokig nem vittem ki,mikor nappal is -10 alatt volt.Már lelkiismeret furdalásom volt,dehát mit tegyek???

Az sem jó ha eleven az arca...

2012. febr. 17. 14:20
 13/17 anonim válasza:

Természetes szülésem volt. Az ekcémát a babámnál a tejfehérje allergia váltotta ki. Én is ekcémás vagyok de csak két éve a kezemen és nem tudok rájönni mitől. A sanatopic termékcsalád (gyógyszertárban kapható) segített rajtam, a fiamon a tejmentes étrend.

A sanatopic egész testre használható, szteroid mentes, gyerekeknek is ajánlott. Nekem egy hét alatt eltűnt a kezemről, pedig elég durván nézett ki: véres, repedezett, vörös foltok borították az egész kézfejemet.

2012. febr. 17. 14:51
 14/17 anonim ***** válasza:

nem örökölhető se apától se anyától.

a hajlam örökölhető és csak anyai ágról...

2012. febr. 17. 16:04
 15/17 A kérdező kommentje:
Nekünk eddig a shea vaj jött be leginkább, egészen eddig a nagyon hideg idő beálltáig a vajjal teljesen kordában tudtam tartani, de mióta nagyon hideg van, már az sem segít, csak a szteroid, meg az antihisztamin, de ezeket nem szeretem.
2012. febr. 17. 22:17
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miért és kik állítják, hogy apától nem örökölhető. Nálunk a Fiam ugyanolyan típusú ekcémás, mint az Apja, és a férjem előző házasságából származó három gyerek is ugyanezt elmondhatja magáról ... Nem hinném, hogy ez véletlen!

Amúgy mi is rá vagyunk kényszerülve a szteroidos kenőcsre, de én inkább kenem vékonyan, mint hogy szenvedjen. Szegénykém, már 6 hónaposan úgy vakarta a kis csuklóját, mint egy felnőtt, nem hagyom, hogy viszkessen neki. Ezek a mai szteroidos készítmények amúgy már nem olyan durvák, mint a régebbiek, nem kell tőlük félni a gyerekorvosunk állítása szerint.

2012. febr. 17. 23:03
 17/17 A kérdező kommentje:

a mi gyerekorvosunk meg azt mondta, hogy kerüljem a szteroidot ameddig csak lehet, és csak a legvégső esetben vessem be, és max 3-5 napig

a kenőcsök szteroid tartalma eltérő, attól függ mennyit kevernek bele

2012. febr. 18. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!