Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2009. 01. 07-és született...

2009. 01. 07-és született babák anyukái? Miket csinál babátok? Hol szültetek? Mekkora babátok? Terveztek-e már tesót?

Figyelt kérdés
2010. márc. 10. 14:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi jan. 27-én születtünk Ózdon. Kb. 78 cm és majdnem 9 kiló. Van 7 foga és úton van a 8. is. Már egyedül járkál bútortól bútorig, jelzi ha szomjas, rámutat arra amit kér, integet, puszit ad, segít ágyazni ( de inkább összetúrja, engem utánoz, ha én megigazítom a lepedőt utána ő is megigazítja), most más nem jut eszembe, pedig már sok mindent csinál. A tesót még nem tervezzük.
2010. márc. 10. 14:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ti miket csináltok már? (lemaradt)
2010. márc. 10. 14:39
 3/10 anonim ***** válasza:

9-én született a kisfiam. Örökmozgó, 11 hónapos korától lépeget, nem volt egyéves, amikor már rendesen ment. Utcán kicsit fél, de sétál.

Magyaráz egyfolytában, bár nem érthető szavakat mond.

Rengeteg mindent megért, utasítást, kérést teljesít. Ha már nem kéri a kaját, mondja és mutaja, hogy nemnemnem.

Tv-t bekapcsolja, cicát simizi, keresi, öleli, puszilja.

Puszit ad. Pakolgat, tornyot 2-3 at egymásra tesz, húzogatós játékát húzza.

Hisztizik, visít, ha valami nem úgy van, ahogy ő szeretné-főleg az apjánál hisztizik.

Esti fürdésnél már előre hozza a törölközőjét.

13 hónapos koráig szopott.

Vékony: 9600 gr, 75 cm.

Dél-pestiben született. 40. hétre 3600gr.

Nálatok mi a helyzet???

2010. márc. 10. 14:42
 4/10 anonim ***** válasza:

14:42-es vagyok.

Lemaradt:

Ágyról már hónapo óta lemászik. 9 foga van, 3 növögetőben.

2010. márc. 10. 14:43
 5/10 anonim ***** válasza:

Az enyém 12.- én született Debrecenben fiú 80 cm és 12,5 kg.

Egy éves kora óta megy, 8 foga van puszit dob, integet , csip csip csókát, kerekecske dombocskát játszik, épít 4-5 kockát egymásra rak, "szereli" a tévét, a számítógépet.

Pár szót mond.

És a te babád miket tud?

2010. márc. 10. 14:52
 6/10 A kérdező kommentje:
az én kisfiam 84cm,10600gramm.8foga van,most jön neki 6db egyszerre.jól eljátszik egyedül.menni nem hajlandó,csak kapaszkodva,de már egyedül áll 1-2 percig megy neki,de csak anya és apa előtt.más előtt csak kapaszkodva áll.megért mindent.pár szót mond már,apa,aja,mama,baba,papa,pápá,kkukku(kakast utánozza),va(kutya),integet mindenkinek és közben mondja néni.most kezdett el puszit dobni.mindent megsezik,ma épp tojásos nokedlit evett.38.hétre született 3040grammal és 55cmmel Kerepestarcsán
2010. márc. 10. 14:58
 7/10 anonim ***** válasza:

14-én született, Budapesten, 4500 grammal, 56 centivel.

Most 80 cm, 10 kiló, örökmozgó, karácsonykor kezdett el teljesen önállóan járni, már ő tolja a babakocsit, amikor sétálunk. :)

6 foga van, kb. 10 szót tud, ezeket folyton használja: vauvau, pápá, tütü, lámpa...

Szeret tévézni, fel-le mászik a kanapéra, eltolja a fotelt, és átrendezi a lakást. :)

Megsimogat minket, tapsol, mutogat, integet. Ha van nézőközönség, azokat is megtapsoltatja, megnevetteti folyton.

A játszón már csúszdázik, játszik ezzel-azzal, de a legnagyobb favorit a hinta. Babákkal szeret barátkozni, de ha nagy hangoskodás van, attól megijed.

Legtöbbször azt eszi, amit mi (már amit meg tud rágni a 6 foggal...). 2 hete hagyta abba a szopást.

Tesót nem tervezzük, ha lesz is, később.

2010. márc. 10. 15:56
 8/10 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 16-án született 4080 grammal és 51 centivel Pécsett. Most kb. 9600 gramm és a hivatalos mérés szerint 76 centi (szerintem 80). Pár lépést megtesz egyedül, integet, tapsol, pápázik, mutogat, puszit küld. Pár szót mond, de az örök sláger a vau-vau és a nyam-nyam. Mindent megért. Odahozza amit kérünk, ha mondom, hogy megyünk a konyhába, szobádba, fürdőbe, mindig előre megy a megfelelő ajtóhoz. Tejtermékek kivételével (allergia gyanús) mindent megeszik, 1 éves koráig szoptattam. Még kétszer alszik napközben, az éjszakát átalussza.

Kistesó ügyben ez az első próbálkozós hónapunk. Vasárnapra nem várom.

2010. márc. 10. 17:46
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

az én fiam Pécsett született január 3.-án. 4120dkg és 53 cm-vel.

most 10,5kg és olyan 82cm körül van.

Ő még csak kapaszkodva megy de nem igazán érdekli a járás, csak ha épp kell neki valami és mászással nem éri el, akkor feláll és oda lépeget.

Eszik már mindent 12 foga van.

kedvence a spagetti.

Mondja, hogy apa, papa, tátá, mama, mámám (ilyenkor enni kér) nana( inni kér) anyát is mond de csak ritkán és nem igazán tudom hogy mondja mert olyan kis furán talán ajna valami ilyemi :), mindig menni akar csavargoni ilyenkor ül a bejárati ajtónál és kiabálja hogy pápá.

Integet, puszit ad, kérésre tapsol, zenére táncol, kerekecske dombocskázik, számol az úján ha kérjük persze a maga nyelvén, ki be pakol mindent, imádja a mondókákat, felismer sok állatot, utánozza a békát, régebben a cicát és a kutyát is tudta de ez most elmaradt...

napi 2szer alszik van amikor 3szor is.

Este 10 után fekszik és reggel fél10 fele kel.

megmutatja a noziját,kukiját, haját, lábát, újját, másnak a szemét a magáét nem.

felmászik az ágyra de még le nem tud.

az autókat már most imádja bürrög ezerrel, kéréseket Ő is teljesít hozza a labdát, játékot ha kérjük.

Tudja kérni hogy kapcsoljuk be a mesét...

Elég eleven sokszor rossz, mindig azt csinálja amit nem szabad és röhög rajta ha rá szólunk, de sokat eljátszik egyedül.

Nagyjából ennyi jut eszembe...

Jah és már 24 hetes a kistestvére, akit mindig mutatja hogy benn van a pocakomban :)

Néha azért rá is ver egyet-kettőt...

2010. márc. 12. 13:21
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia!Az én kisfiam is 7.-én született,4100 grammal,52 cm-rel.Most 9500 gramm,80 cm magas.

Két héttel ezelőtt kezdett önállóan menni,azóta már szaladgálás is van.

Szeret labdázni,lufikkal dobálózni,traktorozni,mesekönyvet nézegetni,imádja az autókat és ha lát egyet,bürrög.Épít,rombol,ja és ő is nagy hozzáértéssel nyomkodja a műszaki cuccokat,lámpát kapcsolgat fel-le,porszívózik.Kapott játék felmosó szettet,naponta takarít :)

Ha éhes,jelzi a mámmá-val,puszit küld,integet.Nem nagyon beszél,nem használ szavakat,például nem mondta az apa,anya szót sem.

Hm,mit is írjak még...Fogacskája 8 db van és meglestem,már hátul is több jön neki,de nem tudom megállapítani,hogy mennyi is pontosan.Szegénykémet megviseli nagyon,ezért mostanában nyűgösebb és hamar dühös lesz,ha valami nem sikerül elsőre.

Kistesót tervezzük,év végétől kezdünk próbálkozni.Szerintem ez ideális korkülönbség lenne.Üdv nektek!

2010. márc. 12. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!