Elbizonytalanodtam. Anyukák segítene valaki?
Szerintem meg jó nagy hüle a védönöd. neki kellene tudni a legjobban hogy az elsö 1 év milyen fontos, hogy a gyermek gyomra védve legyen füszeres, zsíros ételektöl, mert ekkor alakul ki a megfeelö gyomor, bél, nyálkahártya, flóra. ha ezt már ennyi idösen tönkre teszi valaki akkor mi lesz vele 20-30 évesen.
Pont ezért van a felnöttek között ennyi gyomorproblémás ember, mert ebben az elsö évben nem figyeltek a táplálkozására, meg gondolom késöbb sem.
Nem mondom hogy a csirkepaprikásból nem vennék ki húst amit jól lecsöpögtetek majd natur krumplival vagy répával adnám nek, vagy akár a tészta is jöhet.
de 8 hósan kezd el rágni leginkább ekkortól lehet neki olyat adni amit elcsócal, de ez nem azt jelenti hogy egész cs´ötésztát megtud rágni.
kaját én még 17 hósomnak is össze vágom mert habár kb 1 éves kora óta eszik rendesen, de azért pl nagyobb darab hústól, vagy zöldségtöl öklendezne, de nem pépesítek csak apróra vágok néhány dolgot neki.
szerintem úgy csináld ahogy te eddig gondoltad, szerintem abszolút helyes úton jársz. én nem eröltettem a mi ételeinket túl korán, és most 17 hósan mindent megeszik már. de mai napig oda figyelek hogy fözök.
pirospaprika szerintem meg a legrosszabb egy 8 hónaposnak.
Próbálj most már darabosabb ételeket, mehet a só, zöldfűszerek (én piropaprikát és borsot még nem adnék). Kaphat túrót, joghurtot, sajtot, mindenféle húst, lisztet , olajat, margarint, kaphat már puffasztó ételeket is. Persze nem egyszerre, hanem fokozatosan. Szép lassan lehet már hozzászoktatni, ahhoz amit ti esztek.
Amúgy már tényleg majdnem mindent ehet, kivéve gomba, tej, tejföl, aprómagvas gyümölcsök, déligyümölcsök, méz.
5-s vagyok
ha eddig csak pépeset evett akkor most ne hogy elé vágj egészben mindent, mert rögtön rossz evö lesz.
én úgy csináltam, hogy pl hús, krumpli répa menünél, a krumplit+húst pépesítettem, majd apróra vágtam a répát és így adtam neki. (ha adsz üvegeset abban is így van pép+darabok) Ami fontos a gyerekeknek föleg késöbb hogy szines legyen. ami azt jelenti, hog legyen benne piros darabok meg zöld darabok fehér vagy sárga darabok. mindjárt jobban fog enni.
Én pont úgy csináltam ahogy Te!Külön főztem a babámnak,mindig pároltam,pürésítettem és nem fűszereztem.Aztán amikor elakartam kezdeni nem volt hajlandó elfogadni a darabos,fűszeres ételeket.Most 13 hónapos és nagyon válogatós.Még mindig külön kell neki főznöm,mert nem eszik meg csak pár fajta ételt.
Nehogy úgy járj mint mi,szépen fokozatosan szoktasd hozzá az ízekhez.Próbáld neki villával összetörni a darabos ételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!