Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elbizonytalanodtam. Anyukák...

Elbizonytalanodtam. Anyukák segítene valaki?

Figyelt kérdés
Szóval a kislányom 8hónapos volt 10-én. Első gyerek. 4hónapos koráig szopizott, aztán egy kórházi tartózkodás miatt elment a tejem. Azóta tápszer, már csak reggel és este 2*250ml. 6 hónapos kora óta kap csirkemellet, májat, persze zöldségek, gyümölcsök, rizs és ezt sokféle kombinációban. Viszont én külön főzök még neki, cukor, só mentesen, simán vízbe, majd lebotmixerelem. Ma délelőtt itt volt a védőnőnk és azt mondta ne főzötskézzek már neki külön, adhatom a habart leveseket, vagy pont csirkepörit főztem ma és mondta, hogy adhatom nyugodtan neki orsótésztával és ne törjem már a kaját. Azt mondta a füstölt hús és gomba kivételével jöhet minden ill. az apró magvas gyümik kivételével. Én nem tudom, h merjek e neki adni ennyire "felnőtt"kaját, bár csak sót+pirospaprikát raktam bele. Ti mit gondoltok???????
2012. febr. 16. 12:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Azért ne csirkepörkölttel kezd, de teljesen igaza van. Egy 8 hósnak már nem feltétlen elég a főtt zöldség, mert tulajdonképp azzal eteted. Egy pici cukor, só mehet. A habarást is kipróbálhatod, kiderül hogy allergiás e. Mondjuk ha még nem ebédelt akkor du. adhatsz neki tésztát szafttal, hagy ízlelgesse.
2012. febr. 16. 12:04
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem sem kell ennyire tartani az ételektől. A fokozatosság fontos, egyszerre nem szabad sokat adni az új ételekből, de szoknia kell az ízeket, illetve azt, hogy nem minden étel pempős. Eleinte én is féltem, de most már tényleg szinte mindent eszik amit mi!
2012. febr. 16. 12:09
 3/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a választ! Igazából egy nap 2*kap húst, valamilyen zöldséggel, gyümivel, rizzsel, ilyesmi, de igaz mindig összetöröm neki és simán megfőzőm. De akkor próbálgatom a rendes kaját kis adagba először.
2012. febr. 16. 12:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Kislányom szintén 8 hónapos, de még én is külön főzök neki, és nem fűszerezek. Szerintem nem vagyunk elkésve, nekem nem is mondott ilyesmit a védőnő, hisz még gyakran kap új ízeket , amúgy sem hiszem , hogy a só hiányozna az ételekből. Mondjuk nekünk még fogunk nincs, így darabosat egyébként sem tudna enni...
2012. febr. 16. 12:11
 5/9 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem meg jó nagy hüle a védönöd. neki kellene tudni a legjobban hogy az elsö 1 év milyen fontos, hogy a gyermek gyomra védve legyen füszeres, zsíros ételektöl, mert ekkor alakul ki a megfeelö gyomor, bél, nyálkahártya, flóra. ha ezt már ennyi idösen tönkre teszi valaki akkor mi lesz vele 20-30 évesen.

Pont ezért van a felnöttek között ennyi gyomorproblémás ember, mert ebben az elsö évben nem figyeltek a táplálkozására, meg gondolom késöbb sem.

Nem mondom hogy a csirkepaprikásból nem vennék ki húst amit jól lecsöpögtetek majd natur krumplival vagy répával adnám nek, vagy akár a tészta is jöhet.

de 8 hósan kezd el rágni leginkább ekkortól lehet neki olyat adni amit elcsócal, de ez nem azt jelenti hogy egész cs´ötésztát megtud rágni.

kaját én még 17 hósomnak is össze vágom mert habár kb 1 éves kora óta eszik rendesen, de azért pl nagyobb darab hústól, vagy zöldségtöl öklendezne, de nem pépesítek csak apróra vágok néhány dolgot neki.

szerintem úgy csináld ahogy te eddig gondoltad, szerintem abszolút helyes úton jársz. én nem eröltettem a mi ételeinket túl korán, és most 17 hósan mindent megeszik már. de mai napig oda figyelek hogy fözök.

pirospaprika szerintem meg a legrosszabb egy 8 hónaposnak.

2012. febr. 16. 12:12
 6/9 anonim ***** válasza:

Próbálj most már darabosabb ételeket, mehet a só, zöldfűszerek (én piropaprikát és borsot még nem adnék). Kaphat túrót, joghurtot, sajtot, mindenféle húst, lisztet , olajat, margarint, kaphat már puffasztó ételeket is. Persze nem egyszerre, hanem fokozatosan. Szép lassan lehet már hozzászoktatni, ahhoz amit ti esztek.

Amúgy már tényleg majdnem mindent ehet, kivéve gomba, tej, tejföl, aprómagvas gyümölcsök, déligyümölcsök, méz.

2012. febr. 16. 12:13
 7/9 A kérdező kommentje:
Nekünk már 6 fogunk van, pl. kiflit már ügyesen eszik, de a rendes kaját még pépesítettem eddig.
2012. febr. 16. 12:13
 8/9 anonim ***** válasza:

5-s vagyok

ha eddig csak pépeset evett akkor most ne hogy elé vágj egészben mindent, mert rögtön rossz evö lesz.

én úgy csináltam, hogy pl hús, krumpli répa menünél, a krumplit+húst pépesítettem, majd apróra vágtam a répát és így adtam neki. (ha adsz üvegeset abban is így van pép+darabok) Ami fontos a gyerekeknek föleg késöbb hogy szines legyen. ami azt jelenti, hog legyen benne piros darabok meg zöld darabok fehér vagy sárga darabok. mindjárt jobban fog enni.

2012. febr. 16. 12:45
 9/9 anonim ***** válasza:

Én pont úgy csináltam ahogy Te!Külön főztem a babámnak,mindig pároltam,pürésítettem és nem fűszereztem.Aztán amikor elakartam kezdeni nem volt hajlandó elfogadni a darabos,fűszeres ételeket.Most 13 hónapos és nagyon válogatós.Még mindig külön kell neki főznöm,mert nem eszik meg csak pár fajta ételt.

Nehogy úgy járj mint mi,szépen fokozatosan szoktasd hozzá az ízekhez.Próbáld neki villával összetörni a darabos ételt.

2012. febr. 16. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!