Igazat mondott a védőnő? Aggódom!
A lányom most 3 és fél hónapos, kereken 6000 gramm.
2900 grammal született, a védőnőnél ma voltunk, iszonyatosan leszidott, mert csak fél éves korára kellett volna megdupláznia a súlyát, és szerinte túletetem. Már a mérés előtt is mondta, hogy nagyon husis, szinte ahogy beléptünk az ajtón. És hozzátette, idézem szó szerint: "anyuka, ragassza a gyerek fülét, nem látja, hogy szétáll?!"
Igazat mondott? Tényleg husis? És szétállnak a fülei? (Én ezt nem látom rajta, egyiket sem, ezért kérném a ti véleményeteket! Elég bunkó stílusú a védőnénink, nem igazán merek rá hagyatkozni...
A védőnőd egy nem normális. A baba gyönyörű a súlya tökéletes a magasságához a fülit meg honnan vette. Nekem is az volt az első gondolatom, hogy nem ezt a babát látta a védőnőd! Látta volna az enyémeket ennyi idősen, na a súlyukról nem is beszélek.
A fiam 3 hónaposan 8500 g volt (mondjuk 4700 g-mal született) és jóval fél éves kora előtt megduplázta a születési súlyát, pedig ő ráért volna. A kisebb babák meg gyorsabban híznak, ezt nem tudja a védőnőd????
Ne foglalkozz vele, a babád tökéletes!
Mit mond a gyerekorvos? Azért kérdezem, mert nálunk kb ugyanilyen a védőnő, viszont a gyerekorvosunk egy angyal, úgyhogy én csak az véleményére adok, a védőnő szavai egyik fülemen be a másikon ki.
Nem túlsúlyos a babád. A gyerek nem olvassa a könyveket! Az a lényeg, hogy arányos legyen a testsúly a testhosszal. Mi 52cm-el 3740g-al születtünk.(csökkent 3550-re mire a kórházból kijöttünk, mert nem volt tejem 2 napig és a tápszer kijött szegényből)
1hó:4550g 56cm
2hó:5800g 60cm
3hó:6700g 63cm
4hó:7700g 67cm-tehát ekkorra bőven meg2xeztük (elkezdett forogni meg kapálózni, huncutkodni amivel sokat mozog)
5hó:8kg pontosan és 71cm! Teljesen arányosan nézett ki mindig is. Kivéve, hogy a pocfija elég husis. (nem toka téren). Mikor megszületett akkor is semmi igazi husi nem volt rajta és a feje is a mostanihoz képest be volt ,,esve". Ennek ellenére a két kis duci pofi az szinte természetellenesen ott virított az arcán. Még a 4d-s képein is látszott a pofija.:D
Egyáltalán nem duci a babád. Később ha elkezd mozogni és kijön a foga , úgy sokat fog mozogni és úgy kell majd figyelni az etetést mert a nyűgösség miatt nekem folyton csak aludna és nem akarna enni. (Persze minden nap eszik 5x!)
Gyönyörű baba semmi gond sem a súlyával, sem a fülével.
Az a baj hogy a gyerekorvos választható, a védőnő nem :(
Egyáltalán nem husis ( azzal sincsen smemi baj,aki husisabb ,lehet,hogy a tiéd is lesz még,uyganis a gyerekek általában szakaszosan híznak-nyúlnak 1 éves koruk alatt,igy néha pufibbak)
A füle meg abszolút nem áll el,kíváncsi vagyok az én füleimhez mit szólna a védőnőd ha a kislányodén kiakadt :D:D:D
jah még a fülről annyit, hogy nekem az első napokban csak egy oldalon akart aludni. De leragasztani??? Nem volt oroszlánsörénye de a kis szőke hajszálaknak már volt hossza is. Hogyan ragasztottuk volna a fejéhez??? Mi annyit csináltunk, hogy kitámasztottuk és a mai napig figyelünk hogy ha fekve lenne ölbe akkor ne nyomjuk el a karunkkal a fülét, mert észrevettük, hogy sokszor tartjuk úgy. Nincs azóta sem semmi pedig felemás volt az elnyomódás miatt első 2 hétig. Viszont tesómnak ugyan ilyen füle volt és mivel nem volt szokás nagyon nézegetni ezt így nem figyeltek rá és úgy is maradt.
Mikor kérdeztem a fülproblémáról a védőnőt nem nagyon tudott ébkézláb dolgot mondani és szerinte annyira minimális volt a különbség, hogy nem számított volna ha nem teszünk semmit. Én sem látok a lányodon furcsaságot. Pusztán azért figyeltünk rá ennyire részletesen mert ha később rövid hajat szeretne majd ne érezhessük egy percig sem hibásnak magunkat. Ha te magad úgy látod, hogy oda kell figyeljetek akkor szíved joga eldönteni. Ha viszont nem látsz rajta semmit akkor felesleges. Viszont ezért védőnőnek szólni...pláne ilyen stílusban...Ha úgy nézne ki a picúrod mint Yoda akkor talán utalhatna rá, hogy esetleg le lehetne ragasztani...de így? Nagyon nem értem:( Sajnállak, hogy ilyen a védőnőd. Pláne ha első baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!