A baba szemét hogy kell tisztítani, ha váladékos? Kívülről a szemzug felé v. fordítva?
Figyelt kérdés
2008. ápr. 7. 15:36
1/10 anonim válasza:
kívülről belülre (tehát az orr felé)
2/10 anonim válasza:
belülről kifelé, h ne kenj bele a szemébe semmi nem odavalót
3/10 A kérdező kommentje:
Na, pont ez a bajom..., eddig kívülről töröltem az orr felé, mert a védőnő ezt mondta, de valaki az egyik kérdésre azt írta, hogy ne a szemzug felé, mert belemehet a trugyi, ami viszont logikusan hangzik. És itt a 2 egymásnak ellentmondó válasz..., akkor mostmár végképp elbizonytalanodtam...
2008. ápr. 7. 15:54
4/10 anonim válasza:
Szia!
Nekem a kórházban a csecsemős nővér mutatta meg, szemzugtól kifelé, desztillált vízzel. Amúgy szerintem is ez a logikus
5/10 anonim válasza:
bizony bizony, belülről kifelé, pont azért amit te is írtál!!
6/10 anonim válasza:
Hát szerintem tiszta, akkor bárhogyan!
De ha váladékos, akkor csakis KÍVÜLRŐL BEFELÉ az orr felé!
ugyanis, ha jobban megnézed a szemét, ott nyílik a könnycsatorna, amibe ha kifelé rörlöd (tehát az orrtól a füle felé) akkor el is dugíthatod a könnycsatornát, ami csúnyán begyulladhat a bele került gennyes váladéktól.
MInden törléshez külön vatta/géz, még ugyanazon a szemen is! Nem szabad spórolni ezen.
forralt (lehűtött) vízzel, vagy kamillás vízzel. (nekem annó a védőnő az egyiket monda, a doki a másikat) De a törlés irányában nagy volt az egyetértés!
Jobbulást a picinek!
7/10 anonim válasza:
Komolyan, honan veszel desztilált vizet? én olyt még csak a benzinkúton láttam. De azzan nem törölgetném a gyerekemet.
8/10 A kérdező kommentje:
Hát ez tök jó! Hárman mondják azt, hogy belülről kifelé, ketten pedig, hogy kívülről az orr felé..., mostmár teljesen elvesztem a válaszok között, de azért mindenkinek köszi, aki írt. Azt hittem csak nekem nem egyértelmű, de úgy látom nem vagyok egyedül.:-)
2008. ápr. 8. 12:16
9/10 anonim válasza:
szegénykém, ez ténlyeg vicces, h ennyire eltérőek a válaszok:) én sem igazodom ki, végülis mindkettőben van igazság.. vmi... dehát mit mondott az orvos?? inkább higgyj neki, h eloszlasd a kételyeid...
10/10 anonim válasza:
Hát igen, inkább az orvos, mint 5 névtelen hozzászóló (köztük én is "kivülről befelé"), én is inkább az orvosra halgattam annak idején!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!