Születés után a baba azonnal kinyitja a szemét? Ha nem, akkor hány perc/óra után körülbelül?
Figyelt kérdés
Eddig minden szüléses videón azt láttam, hogy miután kibújnak csukva tartják a szemüket, gondolom a hirtelen fény miatt. Csak kíváncsi vagyok, hogy mikor láthatom a szeme színét:)2010. febr. 10. 21:04
1/12 anonim válasza:
Az én kislányom rögtön kinyitotta a nagy szemeit!Csupa szem volt!Nagyon aranyos volt!
2/12 anonim válasza:
Az enyém, mikor felsírt és ideadták, hatalmasra nyitotta a szemeit és valami veséig hatoló tekintettel nézett rám. A babák már látnak születésük után is, csak még nagyon közelre (20-30 cm) és eleinte a kontrasztos színeket és az erős (vörös) színt. Egyébként minden újszülött szeme kék :))
3/12 A kérdező kommentje:
dejó:):):) köszi szépen!
2010. febr. 10. 21:07
4/12 anonim válasza:
Engem császároztak így csak azt tudom mondani, hogy olyan 12 óra elteltével már nyitva volt az enyémnek. Csak akkor kaptam meg.
5/12 A kérdező kommentje:
második: de azért valahogyan csak látszik, ha nem az a végleges szemszín, nem? vagy nem?:)
2010. febr. 10. 21:12
6/12 anonim válasza:
Az enyémnek is nyitva volt már, amikor a mellkasomra tették, szegénykém csak nézett a nagy semmibe:) egyébként nem látszik milyen színű lesz a szeme, az én kislányomnak 1 hónaposan kezdett világosodni a közepe, azóta is kék, majdnem 1 éves.
7/12 anonim válasza:
Nem, nem látszik :)kb. 1 éves korig alakul ki a végleges szín, de pl. az én 17 hós kislányomnak még most is változik a szemszíne. Szóval minden baba mélykék szemekkel születik és utána alakul :) Egyik ismerősöm azt mesélte, hogy mikor a kezébe foghatta először a fiát, a pici nézte hosszan, áthatóan, ő meg azt mondta neki." mindent bevallok, csak ne nézz így !" Érdeke, hogy ez a nézés csak az első néhány órára jellemző, később már nem ilyen :) 2. voltam
8/12 anonim válasza:
Enyémnek is nyitva volt, lehet nem egyből, de pár perces fotón már nézeget.
9/12 anonim válasza:
az én kicsi manókám is születés után rögtön rám nézett a hatalmas nagy bogár szemeivel, és megcáfolnám, amit előttem szóltak, hogy minden baba szeme kék, mert az én bébim szeme olyan fekete, mintha 2 kis bogár lenne a helyén!
nekem is ilyen szemeim vannak, gyerekként mindig azzal piszkáltak, hogy biztos nem mosom meg soha a szemeimet, azért ilyen sötét:-)
10/12 Vilcsianyuja válasza:
A legtöbb baba szemszíne születésekor sötét szürkéskék, bár mint fenti válaszoló írja, vannak kivételek. És pár perc után már nézegetnek. Ha első hasra/mellretételkor nem is, de mikor visszahozzák szopizni, már biztos megnézheted, a babádnak milyen a szeme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!