Senkinek nem anyagi teher a tápszer megvétele manapság?
ez étel ha drága ha nem kell venni ha nincs anyatejed!
ha kell másbol faragod le. fel se merült anno bennem a kérdés nem tom megvenni, vagy ur isten de drága nem tudom megvenni
mert kell. ez olyan mint a kenyér ha drága drága mégis enni kell neked is nekem is
De drága! De mit tudsz csinálni?
Én ezért mondom sokszor, amikor ismerősök-barátok számolgatják előre,hogy mennyibe fog kerülni a baba,hogy kalkuláljanak bele nemvárt anyagiakat is. Mint pl. ezt!
Szinte semennyi tejem nem volt, tehát a babám csak tápszert kap. Kb. 10-12 ezer havonta.
Szerencsére annyira nem terheli meg a kasszát!
17 hónapos a kislányom és simán felírja. Csak a O-ás, O+, és az 1-es tápszert nem írdák fel eddig. DE! Most hiánycikk a kislányom tászere /Beba Pro H.A.2/, és a patikus az mondta, vigyek 1-est, és nyugodtan irassam fel a dokival, mert változott a törvény. A patikában pedig simán elfogadták a recepet.
A kérdésedre visszatérve, valóban húzósak az árat, főleg ha egy Anyuka saját hibáján kívül nem tud szoptatni. Aki nem akar, persze, az fizessen keményen a tápszerért, de aki szeretne, de mondjuk nincs teje, és pénze sem annyi,mit adjon egy 2 hónaposnak...??? De ezt nyilván lehetetlen lenne kiszűrni.
Számítottam hasonló reakcióra. Attól, hogy nincs áram, attól, hogy kevés a pénz, ezek az emberek nagyon szeretik a gyereküket, hiszen a gyermek utáni vágy szinte minden emberben benne van.
Amúgy anyósom is egy áram nélküli tanyán nőtt fel, még a főiskolára is onnan járt be. És oké, most már alap az áram, meg hasonló "extrák", de alapvetően a gyerekeknek nem ez a legfontosabb.
Ne haragudj, én annak a híve vagyok,hogy nem kell luxus és sokkal többet számít a szeretet, mint anyagiak, de hogy már nincs áram, na az nekem már felelőtlenség!
Bocsánat az offért!
Miért felelőtlenség?
Képzelj el szerető szülőket, tisztára sikált kis házat, Mindent megoldanak: kézzel mosnak, elemes rádiót hallgatnak, este LED-es lámpával világítanak. Írj már valamit, amihez áram kell, és elengedhetetlen a gyerekneveléshez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!