Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOS! Hogy ne erőltessem meg...

SOS! Hogy ne erőltessem meg magam 2. babával terhesen?

Figyelt kérdés
Kisfiam másfél éves, és több, mint 13 kg (elég magas is). Kistesóval most vagyok 7 hetes terhes, és bár már sok helyzetben feltaláltam magam, hogy ne kelljen megemelni, van, mikor elkerülhetetlen. Pl mikor az autósülésbe kell betennem, oda nem tud magától bemászni. Vagy mikor a kiságyba emelem be. Néha már most megfeszül a méhem, érzem, hogy ezek a mozdulatok nem tesznek jót. Ráadásul el sem tudom képzelni, hogy majd 10 hónapos nagy pocakkal ezt hogyan oldom majd meg. Hogy fogom berakni az autósülésbe?
2012. febr. 14. 10:35
 1/7 anonim ***** válasza:

Egy egészséges terhességnél ez nem okoz gondot.Az én nagy fiam 15 kiló volt mikor terhes voltam és semmi baj nem történt. Persze azért csak óvatosan. Én is próbáltam minél kevesebbet cipelni.

21 hónap van köztük

2012. febr. 14. 10:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

En is vegig cipeltem a 21 honapos fiam a terhesseg alatt. Ugy tudom, mint az elso, hogy egeszseges tehessegnel ez nem szabad, hogy gondot okozzon.

Jo babavarast neked. :-)

2012. febr. 14. 10:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia, tovább erősítem az előző válaszokat. A fiam 13 kg volt, amikor terhes lettem, 19 hó van közöttük. Harmadik emelet, lift nélkül. Ha egészséges terhesség, nem vérzel, akkor nem lehet ebből baj.
2012. febr. 14. 10:52
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!
2012. febr. 14. 10:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Az emelést ha tudod, próbáld karból csinálni, ne a derekadra terheld rá, érted, mire gondolok?

Testtudatos mozdulatokkal próbáld emelni, lehet combból, hátból, karból...neked karból lenne jó. :)

De szerintem sem lehet baj belőle, ha minden ok.

2012. febr. 14. 12:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is emelgettem, nekem mondta a dokim, hogy nyugodtan lehet, nem lesz semmi bajom. Nem is lett. 2 hónapos a pici, 2 év 4 hós a nagy.
2012. febr. 14. 12:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát megtaníthatnád neki, hogy bemásszon az autósülésbe. Két évesen ezt már illik csinálni, most mindenféle rosszindulat nélkül írom, de mire utolsó hónapos leszel, már simán be fog mászni.

Kiságyból kiszedheted a rácsokat, hogy másszon be egyedül. Lassan a kiságyát le kell úgyis cserélni gyerekágyra.

Etetőszék sem kell lassan, hanem egyen majd a rendes asztalnál a rendes széken. Esetleg vegyetek neki kisasztalt kis székkel.

Én is terhes vagyok, hozzá két gyerekem, mindkettő pici.

Ne aggódj, ahogy nő a pocakod, úgy lesz a gyereked is egyre nagyobb, ügyesebb és okosabb, egyre kevesebbszer kell majd emelgetned.

2012. febr. 14. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!