Fiús anyukák lenne néhány kérdésem?
Tényleg minden pelenkázáskor figyelni kell arra hogy a kukija felfelé álljon?
Szabad hintőporozni vagy sem?
Kell húzogatni és ha igen mikortól?
Mi az a krém amivel kenni szokták, hogy ne tapadjon le?
Ha "lóg a zacsija" (bocsi nem tudom másképp megfogalmazni) az azt jelenti, hogy melege van?
Köszönöm a segítséget.
Szia!
1.én arra figyelek, hogy lefelé álljon! :-))
2.Én hintőporozom a kukacát és krémezem a seggét.
3.A mai álláspont szerint nem kell húzogatni én sem teszem.
4.Nem kenem semmivel,igaz csak 5 hónapos
5.Ezt még nem hallottam!Ezen jót mosolyogtam!:-)))
1, Ha felfelé áll a kukac szépen cserélhetsz ruhát is.
2, Én nem hintőporozok mert nem látom értelmét de ha te igen attól se lesz a gyereknek baja.
3, NEM szabad húzogatni a bőrt! Az élettani letapadást szépen elnövik, a húzogatás során szerzett sérülések pedig heggel gyógyulnak, és azokkal majd viheted sebészhez és szenvedhet szegény gyerek amikor feltépik neki.
4, Nem kell kenni semmivel, a letapadás majd oldódik magától ha nem húzgáltad.
5, Valóban melegben megnyúlik a zacsi hogy a herék távolabb kerüljenek a testtől, de egyszerűbben is el tudod dönteni hogy melege van-e: nyúlj a tarkójánál a ruhája alá.
1. Én is arra figyelek, hogy lefele álljon :)
2. Csak krémet használok.
3. Hát, azt mondják nem kell... nem is húzogattam, de valószínű mindkét fiamnak f. szűkülete van, így nem tudom jól tettem-e...
4. Ez egy szteroidos krém, de csak akkor írja fel az orvos, ha egyértelműen csak letapadása van, szűkülete nincs.
5. Én sem hallottam :) de aranyos.
1 Lefelé álljon,mert ki fog folyni a pisi!
2 Én nem szoktam
3 Nem kell,de 1 éves kortól ajánlott addig amíg a bőr engedi,de ezt majd a gyerekorvos megoldja
4 Nem tudom
5 Ezt sem tudom
:)
1. Lefelé álljon, ne felfelé.
2. Én kukit nem hintőporoztam, nehogy a bőr alá menjen és ott felgyűljön. Kenni sem kentem a kukit, max a tövét.
3. Én elég rég óta húzogatom neki, igaz az enyém már 2,5 éves, de szerintem 1 éves kora előtt már húzogattam, finoman, ameddig a bőr engedi.
4. Azt nem tudom.
5. Én is úgy tudom, és meg is figyeltem a fiamnál, hogy ha kicsomagoltam a pelusból és úgy "elkenődve" "megnyúlva" volt a zacsija, akkor melege volt. Ahogy érte a levegő összehúzódott. (Ha meg nagyon fázott akkor icipicire zsugorodott a zacsija)
1. Igen, minden pelenkázáskor lefele kell "beállítani".
2. Szabad, de szerintem felesleges, nyáron nagy melegben lehet jó, amikor be van izzadva.
3. Én húzogatom neki minden este fürdés után, szigorúan, amíg a bőr engedi.
4. Szteroidos krém, orvos írja fel.
5. Na ezt még nem hallottam. :)
1. a kuki lefelé áll alapból, ha felfelé akkor pisil, illetve már neki is "merevedhet", de ettől nyugodtan ráteheted a pelust.
2. Hintőporozni az ágyékhajlatot és a kukac fölötti dombot szoktam, magát a kukacot nem. A kuki alatt és a herét, a popót kenem popó kenőccsel. Mindegy melyik megoldást választod, egy a lényeg, hogy ahol krém van ott ne legyen por és fordítva!
3. A húzogatásról nekem azt javasolták, hogy amíg pelusos addig ne, aztán ha már szobatiszta akkor, óvatosan, fürdésnél, amennyire engedi a bőr. 6 éves koráig kell feljönnie. Ez egyébként szerintem adottság is nekem a nagyfiamnak nem jött fel, pedig neki húzgáltam már egyéves kora után, a kicsinek nem húzgálom és neki rendben van.
4. erről még nem hallottam
5. igen, ha pedig összezsugorodik, akkor fázik, ahogy már előttem is írták, ici picire
1. lefele álljon, alapból úgy áll nekik, nem is értem miért kellene felfele állnia, ráadásul úgy kifolyhat a pisi.
2.Szerintem a hintőporozás felesleges, alámehet a fitymának (Hexachlorophenessel pedig tilos, azt csak a köldökére szabad)
3. Nem kell húzogatni, majd ha az orvos mondja, akkor el lehet kezdeni a fürdővízben és csak annyira, amennyire engedi (nekünk már 2 hónapos korától kell az orvos javaslatára, más okból, de neki nincs letapadása). Általában csak 1 éves kortól javasolják.
4. Szteroidos kenőcsöt szoktak erre javasolni, azt nem tudom, hogy használ-e, de amúgy a letapadás magától elmúlik normál esetben kb 3 éves korra, ha meg szűkület van, akkor azt megoldja az urológus, magadtól ne kezdj el semmit rákenni.
5. Normál esetben ha lóg a zacsi, akkor melege van a heréinek, mert benne van a pelenkában (nem a gyereknek van melege). Amikor kibontod akkor összehúzodik a hideg miatt. A folyamatosan laza herezacskó húgyúti fertőzés jele lehet, de annak más tünetei is vannak általában.
1:lefelé áljon a kukaca,mert kifolyik a pisi a pelusból
2:nem szoktam hintőporozni,mert kiszárítja a bőrét
3:mi születése óta húzogatjuk a kukacát és most 1 évesen már teljesen hátrajön a bőr neki
4:nem kenem semmi krémmel
5:melege van,de csak a zacsinak a pelus miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!