Anyukák, válaszolnátok néhány hozzátáplálós kérdésemre?
Kislányom 6 hónapos, tápszeres. 4 hónapos kora óta védőnői javaslatra óvatosan elkezdtünk kóstolgatni, most jönnek majd a húsos pépek. Vettem is tanyasi csirkemellet, főzni, turmixolni akarom és lefagyasztani. Kérdés:
1. Evés előtt mennyi idővel olvasszátok ki és hogyan? Mikróban? És újra felfőzitek? Hogyan adjátok a babának?
2. Hámozott, előfőzött gesztenye fagyasztva. Ugyanez a kérdés.
3. Van olyan tapasztalat, hogy bébiételes babák nehezen állnak át házi kosztra?
Előre is köszönöm a válaszokat.
sorban:
1.Válasz
az ebédet délre főztem neki igy két órával elötte vettem ki a fagyasztóból a kis húskockát.
2-válasz
nem igy vettem a gesztenyét hanem bio gesztenyepürét használtam ami izesitetlen -cukrozatlan és rumaroma mentes- abból főztem neki nincs vele galiba azt kicsit felengedtem felkockáztam hat kockára és visszafagyasztottam elötte két órával vettem ki
3. válasz
nem volt gond. amikor már kiváncsi volt hogy mi mit eszünk a férjemmel nyúlkált és kiváncsi volt megette nem számitott hogy azelött három hónapig -6tól 9 hós koráig - bébiételt evett zömében
remélem segitettem
a bio gesztenyepürét a cora-ban és bioboltban is megvásárolhatod.
a husit - már megfőttet és fagyasztottat - a kaja elkészülte után adtam a kész ételhez -főzelék- és úgy turmixoltam össze
nem olvasztottam mikróban és nem forraltam fel újra
Köszönöm, ezek nagyon hasznos válaszok!
Itt a közelben nincsen Cora, az Auchanban pedig csak főzött egész gesztenyét találtam, de majd szétnézek a bio boltban is.
szia!
Jól írja az első, nincs nagyon mit hozzátenni.
Mikróban én sem engedem ki, se húst se semmit.
Főzés előtt 2-3 órával veszem ki és attól függ, h milyen meleg van: vagy kint hagyom egy tányérban , vagy leteszem a hűtőbe.
Kifagyás után a főtt husit nem kell újrafőzni max. egy kicsit át lehet melegíteni.
A bébiétel evése nem jelent nehezebb áttérést a házi kosztra. H
Én a jégkockatartós husit akkor veszem ki és teszem a trutymákolós edénybe, mikor a megfőtt cuccokat kiveszem. Így ráteszem a meleg, forró dolgokat, már olvad, aztán azzal együtt mégegyszer botmixerezem. Legalább hamarabb kihűl ehető hőmérsékletre.
A gesztenyét én egészben fagyasztottat vettem, azt a krumplival együtt dobtam be mindig a főzőlébe, és előbb kiszedtem, mint a krumplit. Csak pár perc kell neki.
A fiam nem eszi meg az üveges főzelékeket, csak a gyümiket, ezért erre nem tudok válaszolni, mindent megevett eddig, amit csináltam neki, akár spenót, akár hal, akár brokkolis-cukkinis-répás-zelleres-krumpli husival, stb....
1. Én viszont frissen főzöm a husit mindig, mert nekem főzötten fagyasztva, majd utána kiengedve valahogy mellékíze van. Kicsi batyukba (folpackba csomagolva) csomagolom a husit, főzés előtt egy órával kiveszem a batyut, beleteszem langyos vízbe, és hagyom kiolvadni. Így olyan, mintha frissen vettem volna.
2. Gesztenyét és almát egy picit hozzá szoktam párolni a husihoz, utána turmixolom.
3. Nálunk simán átálltunk házi kosztra, mert már nem bírtam anyagilag az üveges kaját. Arra viszont tökéletesen jó volt az az időszak, hogy megtudjam, miket szeret a kisfiam, és utána elkezdtem azokat "leutánozni". Megnéztem, melyiknek mi az összetétele, és nagyjából azokat raktam bele, és simán elfogadta.
Köszönök minden választ! Utolsó, én is azért adtam eddig üvegeset mert így könnyebb volt kisakkozni,mit szeret, plusz még csak kóstolgattunk, és így könnyebb volt. De most 6 hónaposan itt az ideje főzőcskézni.
Még egyszer köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!