Probléma az, hogy a lassan 8 hónapos babám "CSAK"
180gramm tápszert eszik 1-1 alkalommal?
Figyelt kérdés
Pénteken kérdezte a védőnő, hogy mennyit és mikor eszik tápszert a gyerek. Válaszoltam, hogy reggel és este eszik tápszert 180 grammot, és néha a délutáni alvása előtt 120 grammot, de erről le szeretném szoktatni, mert ha eszik elalvás előtt akkor 1 étkezést mindig kihagy. Hallgat hallgat, és csodálkozva rám néz, hogy szerinte kevés a 180 gramm. Már rég 210-240 et kellene ennie.
Szia, a lányom 9 hós lett a napokban, már összesen nem eszik 180 ml-t egy nap tápszerből (6 hós koráig kapott anyatejet, 4 hós korától tápláltam hozzá, 6 és fél hós korától kap tápszert anyatej mellé). Eszik kb 1-1,2 kg egyéb szilárd kaját, de a tápszert nem kéri. Adj neki joghurtot (babáknak valót), meg mindenféle tejterméket, amit már ehet és ennyi.
2012. febr. 12. 21:46
12/16 A kérdező kommentje:
Na akkor ha már Te felvetetted a joghurtot, remélem jársz még erre és megtudod nekem válaszolni, hogy milyen joghurt az a baba joghurt? Mert én sehol nem találok ilyet. CSak a sima akármilyen pl, danone natur joghurt, vagy az ízesített mesefigurás joghurtokat találtam eddig.
2012. febr. 13. 07:07
13/16 anonim válasza:
Szia, DM, Rossmann, de szerintem sima Tesco és Auchan is jó erre. Babaholmik, babakaják és ott találsz majd babajoghurtokat. Négy van egy papírgöngyölegbe csomagolva, a Humananak és a Nestlének is van. Nem kell hűteni, 6 hós kortól és 8 hós kortó is van, sokféle ízesítésben. Az én lányom legjobban a szamócás Nestlét szereti, de a Nestlé túródesszertjét is imádja. Találsz itt még babapudingokat is, ezek is jók, ha kell kiegészíteni tejalapú étkezések tekintetében.
Itt a második sorban látod a kettőt, ami joghurt, de a többi is tejalapú, bár én csokisat még sosem adtam neki, valahogy nem kellett még neki. De a banános és a szamócás nagyon szuper.
Én ezt hívom babajoghurtnak és egyébként szerintem már egy sima Danone könnyű és finomat is kaphat, de nekem kényelmes, hogy nem kell hűteni és mégiscsak babáknak készítették.
2012. febr. 13. 10:01
15/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépne köszönöm, sokat segítettél. Mondjuk ilyen puding van itthon, egyszer vettem. Azt adhatom neki?
2012. febr. 13. 10:42
16/16 anonim válasza:
Nekem is 8 hónapos a kislányom és a 160ml tápit nem eszi meg. Reggel és este kap Ő is, de ma reggel például talán 80ml evett. Hiába, ha nem kell, akkor nem eszi meg. Egyébként főzelékből, tejpépből, gyümölcsből, babajoghurtból rendesen megeszi a napi adagját. Én nem aggódtam ezen, bár a védőnőm sem mondta, hogy rossz lenne így, pedig rákérdeztem, mert kevésnek tűnt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!