Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Probléma az, hogy a lassan 8...

Probléma az, hogy a lassan 8 hónapos babám "CSAK" 180gramm tápszert eszik 1-1 alkalommal?

Figyelt kérdés

Pénteken kérdezte a védőnő, hogy mennyit és mikor eszik tápszert a gyerek. Válaszoltam, hogy reggel és este eszik tápszert 180 grammot, és néha a délutáni alvása előtt 120 grammot, de erről le szeretném szoktatni, mert ha eszik elalvás előtt akkor 1 étkezést mindig kihagy. Hallgat hallgat, és csodálkozva rám néz, hogy szerinte kevés a 180 gramm. Már rég 210-240 et kellene ennie.

Én meg ezen kattogok egész hétvégén.

2012. febr. 12. 19:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szia, a lányom 9 hós lett a napokban, már összesen nem eszik 180 ml-t egy nap tápszerből (6 hós koráig kapott anyatejet, 4 hós korától tápláltam hozzá, 6 és fél hós korától kap tápszert anyatej mellé). Eszik kb 1-1,2 kg egyéb szilárd kaját, de a tápszert nem kéri. Adj neki joghurtot (babáknak valót), meg mindenféle tejterméket, amit már ehet és ennyi.
2012. febr. 12. 21:46
 12/16 A kérdező kommentje:
Na akkor ha már Te felvetetted a joghurtot, remélem jársz még erre és megtudod nekem válaszolni, hogy milyen joghurt az a baba joghurt? Mert én sehol nem találok ilyet. CSak a sima akármilyen pl, danone natur joghurt, vagy az ízesített mesefigurás joghurtokat találtam eddig.
2012. febr. 13. 07:07
 13/16 anonim ***** válasza:
Szia, DM, Rossmann, de szerintem sima Tesco és Auchan is jó erre. Babaholmik, babakaják és ott találsz majd babajoghurtokat. Négy van egy papírgöngyölegbe csomagolva, a Humananak és a Nestlének is van. Nem kell hűteni, 6 hós kortól és 8 hós kortó is van, sokféle ízesítésben. Az én lányom legjobban a szamócás Nestlét szereti, de a Nestlé túródesszertjét is imádja. Találsz itt még babapudingokat is, ezek is jók, ha kell kiegészíteni tejalapú étkezések tekintetében.
2012. febr. 13. 09:58
 14/16 anonim ***** válasza:

Megint én, a joghurtos:

[link]

Itt a második sorban látod a kettőt, ami joghurt, de a többi is tejalapú, bár én csokisat még sosem adtam neki, valahogy nem kellett még neki. De a banános és a szamócás nagyon szuper.

Vagy a Humana:

[link]

Én ezt hívom babajoghurtnak és egyébként szerintem már egy sima Danone könnyű és finomat is kaphat, de nekem kényelmes, hogy nem kell hűteni és mégiscsak babáknak készítették.

2012. febr. 13. 10:01
 15/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépne köszönöm, sokat segítettél. Mondjuk ilyen puding van itthon, egyszer vettem. Azt adhatom neki?
2012. febr. 13. 10:42
 16/16 anonim ***** válasza:
Nekem is 8 hónapos a kislányom és a 160ml tápit nem eszi meg. Reggel és este kap Ő is, de ma reggel például talán 80ml evett. Hiába, ha nem kell, akkor nem eszi meg. Egyébként főzelékből, tejpépből, gyümölcsből, babajoghurtból rendesen megeszi a napi adagját. Én nem aggódtam ezen, bár a védőnőm sem mondta, hogy rossz lenne így, pedig rákérdeztem, mert kevésnek tűnt.
2012. febr. 13. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!