Probléma az, hogy a lassan 8 hónapos babám "CSAK" 180gramm tápszert eszik 1-1 alkalommal?
Pénteken kérdezte a védőnő, hogy mennyit és mikor eszik tápszert a gyerek. Válaszoltam, hogy reggel és este eszik tápszert 180 grammot, és néha a délutáni alvása előtt 120 grammot, de erről le szeretném szoktatni, mert ha eszik elalvás előtt akkor 1 étkezést mindig kihagy. Hallgat hallgat, és csodálkozva rám néz, hogy szerinte kevés a 180 gramm. Már rég 210-240 et kellene ennie.
Én meg ezen kattogok egész hétvégén.
Szia!
Szerintem minden gyerkőc annyit eszik, amennyire szüksége van. Igaz az én kislányom még csak 4 hónapos lesz, de ő is keveseket eszik, igaz többször. Ő anyatejes.
Valószínű a picikéd nem olyan nagy étkű. Mennyivel lenne jobb, ha tömnéd???
Nem gond, ne izgulj! :)
Minden baba más és más. A tiéd kevesebbet eszik, de van olyan, aki többet. Nem lehet megszabni, hogy mennyit kell ennie. Ha nem éhes, úgy sem fog többet enni.
Na most nagy mérgemben csináltam neki 210 tápszert, mert:biztos én vagyok a hülye, mert miért nem csináltam neki többet, hát lehet, hogy szegény gyerek már rég enné a 210-240-et csak én nem adok neki.
De nem :-) Nem, hogy a 210-et nem ette meg, de még a 150-et is alig.
Mondjuk én sem értem, hogyan kellene szorgalmaznom (védőnő mondta), hogy többet egyen. Folytsam bele a tápszerbe?
Köszi a nyugtató válaszokat, kicsit féltem, hogy felháborodott válaszok jönnek, hogy IGEN! baj! már rég 2-2 litert kellene enni..vagy vmi ilyesmi...:-)
-Hasna-
Jó lenne a napi 500 ml tejalapú táplálék még egy jó darabig. Ezt mondják az orvosok. De nem tudsz mit csinálni, ha ennyit kér, ennyi. Még esetleg más tejterméket lehet adni lassacskán, joghurtot mondjuk.
De fiam mondjuk fogzáskor még ennyit sem ivott, nem tudtam mit csinálni.
Ne aggódj, szerintem is jó ez így.
Kislányom soha nem ivott meg még 180 ml-t sem!
Ő aztán bármit megeszik, tök jó étvágya van, de tápszerből soha nem ivott sokat. Igen, mondják hogy fél liter tejalapú étkezés fontos, de ha a gyerek nem kér annyit, akkor bizony nem fogom és nem is tudom beletömni.
Lányom végül 10 hónaposan elhagyta a tápszert. Pótoltam, amivel tudtam: joghurt, sajt, túró stb.
A mai napig nem iszik tápszert/tejet/tejitalt. Most 16 hónapos.
Amikor dokit kérdeztem, azt mondta, ha nem kéri, hát nem kéri. Erőltetni felesleges. Változatosan tápláljam és akkor nem lesz gond.
Úgyhogy a 180-180 ml-rel ne aggódj! Szerintem az tök jó, hogy ennyit megiszik belőle.
Szia!
Az én lányom 1 hónapja lett tápszeres, nagyon kevés tejem van már, azt éjjel kap.
Örülök neki, ha reggel és este a 150 ml megissza. Ma este csak 110 ml-t volt hajlandó benyakalni és kiköpte a cumisüveget. Viszont képes 1 egész zsemlét megenni 1 pohár joghurttal reggelire, és főzelékből és gyümölcsből sem tudok annyit csinálni neki, amit be nem termelne. Saját készítésűből 230-250 grammot, üvegesből pedig általában 2 üveggel megeszik. A súlya átlag fölötti, úgyhogy nem érdekelne a védőnő ezirányú beszólása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!