Napi hany alkalommal fogyaszt meg anyatejet/tapszert 9-10honap koruli babad?
1. babám 10 hónapos koráig szopizott, kb 9 hótól kapott tápszert is. Ő nagyon sokáig ragaszkodott hozzá, mivel előtte cicin aludt el, hogy a tápis üveggel aludjon el. Akármennyire tele volt a pocakja, mindig kellett neki még 1-2-3 deci tápszer is alvás előtt. 1 évesen még napi 3 üveg tápit ivott meg, akkor hagytuk el a déli üveget.
Most a 2. babám éppen 10 hós, még cicizik, de próbálnék neki tápit is adni, de neki nem kell. Már nem cicin alszik el, hanem melléfekszem, de most az a bajom, hogy már nincs elég anyatej, viszont a tápi sem kell neki, pedig ilyen korban még kéne a napi fél liter tápi. Most fogok majd venni neki más ízesítésűt, hátha az bejön majd.
Nem baj, ha a kisfiad ennyi tápit iszik, örülj neki, sok benne a vitamin. Reggel próbálj neki kevesebbet adni ébredéskor, és utána egyen reggelire gyümölcsöt. Ebédre főzelék, uzsira valami tejpép v gyümölcs, vacsira is főzelék esetleg. Előbb-utóbb dugig lesz kajával, nem fog kelleni a tápi. Kenyér még nem muszáj neki. Adj a gyümölcsökhöz zabpelyhet vagy kekszet vagy piskótát, hogy laktatóbb legyen. Én szoktam néha tejpép-port keverni a gyümikhez.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!