Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megírnátok a véleményeteket?...

Megírnátok a véleményeteket? Én gondolom rosszul, vagy jogos, hogy rosszul esik? Anyós kérdés.

Figyelt kérdés

Kisfiam 15 hós. 3. unoka az anyósoméknak. Sógoroméknak van már egy 5 és egy 2 éves gyerekük. Anyósom őket minden szombaton felviszi magához, a gyerekek egész nap nála vannak. Ha após is itthon van (külföldön dolgozik), akkor sokszor ott is alszanak. Az én kisfiamhoz, lejön kéthetente vasárnaponként 1-2 órára az anyósom, apósom meg ha itthon van, 4 nap alatt általában 2-szer, rövid időre.

Ha após itthon van, szokta kérni, hogy szombaton vigyem fel a fiamat, 1-2 órára, mert olyan jó, hogyha ő is ott van, a másik két unokával.

Tudom, hogy szeretik a fiamat és én is és a fiam is szeretjük őket, sokat segítenek, pl apóstól kapjuk a pelenkát, mosóport kintről. Anyós is vigyázna a fiamra, ha megkérném, de mivel hétköznap dolgozik, szombaton a két gyerekre vigyáz, már nincs pofám a vasárnapját elvenni. Vasárnaponként intézi a házimunkáját, kirándul a barátnőjével, pihen.

Nekem két dolog fáj.

1. Az én gyerekem nem egyenértékű a másik kettővel? Nekik jut heti egy nap, az én fiamnak két hetente 1-2 óra?

2. A sógornőmre is haragszom, mert nem tudná felajánlani, hogy havi 1 szombat legyen az én kisfiamé?

Neki a saját szülei is rendszeresen elviszik a gyerekeket, sokszor ott is alszanak. Nagyon sokszor a férjével kettesben tudnak tölteni 1-1 napot a gyerekek nélkül. És igen, ezért irigy vagyok. :(

A férjem sokat dolgozik, csak néha-néha szabad egy szombaton, vagy vasárnap. Jó lenne nekünk is pár óra kettesben. De ez a legkevesebb. Az bánt, hogy az én fiam "nem kell" úgy mint a másik két uncsi.

A húgom elvált, az anyukám főként ott segít be, ha tesóm dolgozik hétvégén, az ő kisfiára szokott vigyázni, de minden este benéz hozzánk, amikor hazaér a munkából, hogy játsszon egy fél órát a kisfiammal.

Nem akarok utálatos lenni, úgyhogy, ha szerintetek az vagyok, írjátok meg, légyszi. Egyszerűen csak nem hagy nyugodni a dolog és lehet, hogy én gondolom nagyon rosszul. Nem akarok utálkozni sem, mert szeretem ettől függetlenül a férjem szüleit.

2012. febr. 12. 14:34
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
..még mindig előző...ha megsértődsz, csak magadnak okozol szenvedést, akörnyezeted nem is fog tudni róla, hoyg bánt valami.
2012. febr. 12. 16:06
 22/37 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó! Abban igazad van, hogy anyósom agya más séma szerint működik mint az enyém. De amikor annak idején azt kérdezgette, hogy mikor viheti már el (10-11 hónapos volt a fiam), mondtam neki, hogy amikor gondolja. Amikor neki alkalmas. Mi itthon vagyunk, Ő döntse el mikor szeretné elvinni. Aztán sosem vitte. Lehet, hogy azért gondolja azt, hogy nekem így jó, hogy a gyerekem folyton mellettem van, mert én azért kiállok az elveim mellett.pl. Folyamatos azzal traktál, hogy adjak tejet a gyereknek tápszer helyett Ilyenkor én szépen elmondom, hogy még nem szeretnék, bla-bla-bla. Sógornőm soha nem mondd neki ellent, inkább a férjének sír (szó szerint sír), hogy anyós már megint mit okoskodott.

Akkor azért nem kell az én fiam, mert vannak szabályaim,pl hogy nem ehet mogyorót, meg mákot, meg nem ihat tejet? Ezek akkora gondot jelentenek? Férjemtől kérdeztem már, hogy szerinte én rontottam e el valamit, hogy a mi fiunkat nem viszik annyit. De Ő azt mondja, hogy nem. Most is szent meggyőződésem, hogy anyósom tudja, hogy bármikor elvihetné a fiamat.

2012. febr. 12. 16:16
 23/37 anonim ***** válasza:
Én úgy látom, hogy a sógornődnek kéne egy kicsit visszafognia magát a Ti javatokra. Viszont neki nyilván kényelmes sűrűn lepasszolni a gyerekeket és nem akar ebből lejjebb adni, vagy egyszerűen csak nem veszi észre magát. Én a helyedben először vele beszélnék, szépen megkérném, hogy legalább minden második szombat hadd legyen a Tiétek, hogy a nagyszülők vasárnap azért pihenni is tudjanak. Ha normális a sógornőd, akkor ebben semmi kivetnivalót nem találhat. Ha nem ... Akkor úgyis Ő fog megsértődni, de legalább nem magadban magadban dühöngsz, hanem rávilágítasz egy jogos problémára.
2012. febr. 12. 16:20
 24/37 anonim ***** válasza:

nem amit írsz az alapjánmn én is azt hinném, hoyg magad mellett tudod jó helyen és nem adnád szívesen. Amit mondtál, nagyon rég volt. Vidd át neki, szólj előre, hoyg jövő héten el tudná -e vállalni: most még időben vagy.

És vidd át, de mondd meg hoyg azért tejet még ne adjon neki, mert te még nem adsz. Viszont el kell fogadnod, hogy valamit másképp csinál,mint te, ezek nagyinál úgy lesznek, otthon meg emígy. Persze hoyg másképp gondolkodik! Nme csak ő, mindenki másképp gondolkodik, mint te vagy én. Mindenkinek a magáé a magától értetődő.

2012. febr. 12. 16:32
 25/37 A kérdező kommentje:

Egész délután és este gondolkoztam.:) Arra jutottam, hogy beszélek az anyósommal. Megkérdezem tőle, hogy úgy érzi-e, hogy én nem akarom odaadni a kisfiamat. Majd meglátjuk, mi sül ki ebből a beszélgetésből...

Köszönöm a válaszokat!

2012. febr. 12. 22:18
 26/37 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, hogy mit mondott anyósod!
2012. febr. 13. 14:00
 27/37 A kérdező kommentje:

Sziasztok! :) Gondoltam leírom mi is történt azóta velünk. Anyósommal beszéltem, nemsokkal az után, hogy ezt a kérdést kiírtam. Valóban ő úgy gondolta, hogy én nem akarom elengedni a kisfiamat, mert nagyon féltem. Mondtam neki, hogy ez nincs így, bármikor elviheti, amikor neki alkalmas. Mondta, jó. Na azóta sem vitte el, 2 hónap alatt, 4-szer volt itt 2 órára, közben a másik két uncsit minden szombaton felvitte magához.

Aztán:

Volt egy családi névnapozás ahol mndenki a sógornőmet sajnálta, hogy mennyire borzasztó neki otthon a két gyerekkel. Na ezen kiakadtam és mondtam: miért kell sajnálni? Egy gyerek nem teher, különben minek szüljük? Erre vágyott ő is, hogy két gyereke legyen, megkapta! Örüljön! Erre anyósom: óó igen,igen, persze! Tudom, hogy te is otthon vagy, na de te csak egy gyerekkel!

Hozzáteszem amíg nem volt gyerekem, addig folyton azt hallgattam, hogy majd meglátod, ha lesz. Most meg az egy gyerek, az nem gyerek?

Aztán: Apósom ma hazaérkezett. Kérdezte, hogy akkor holnap viszem ugye a kisfiamat, a szokásos 1,5 órára. Persze viszem.

A másik két gyerekért elmennek kocsival, az enyémet nem lehet már útba ejteni...

Biztosan most is én reagálom túl, de azért jó volt kiírni magamból. :)

2012. ápr. 6. 21:34
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Azok alapján, amit most is leírtál, szerintem nem reagálod túl, én abszolút megértelek. Biztos most is fogsz mindenféle válaszokat kapni, de szerintem ezt is csak az értheti meg, aki legalábbis hasonló helyzetben van.

Én igen :-)

Okosat nem is tudok írni, én a saját bajom kapcsán azt a következtetést vontam le, hogy a szülők, legyenek maximálisan odaadóak, lelkiismeretesek és állítsanak bármit, bizony a két vagy 3 vagy akárhány gyereküket más-más mércével mérik, akát tetszik, akár nem. És hiába mondom ki sokszor nyíltan, mi a baj, hiába mondják Anyámék, hogy igen, igazad van, mégsem változtatnak semmin ... Hogy miért, azt nem tudom.

Ezt vagy elfogadod vagy nem, de nehéz, az biztos. Sokszor azt mondom, nem érdekel, mit csinálnak a Szüleim a testvéremmel és annak gyerekeivel, de bizony időről-időre megzuhanok, mert az igazságérzetem nem hagy nyugodni ...

2012. ápr. 7. 12:00
 29/37 A kérdező kommentje:

Ez az! Én is mindig beletörődök, aztán időről-időre jön a depi. Azt mondom, hogy nem érdekel, de aztán megint történik valami ami kiveri a biztosítékot.

Nekem nincs szükségen a gyermekemtől kicsit külön lenni, szeretek vele lenni. Engem az bánt, hogy a másik kettő minden figyelmet megkap, az enyém meg 2 hetente 2 órát.

Hozzáteszem, anyukám pedig mindig a húgomnak segít. Neki 5 éves lesz a fia, anyukám a születésétől minden hétvégét náluk töltött, egészen 3 éves koráig. Segíteni ment, mert a húgom igényelte is. A mai napig sokszor van nála a kisfiú, ha a húgom dolgozik, vagy programja van. De ha én megkérem az anyukámat, hogy pár órát vigyázzon a babámra, legyen szíves mert elmennénk vacsorázni a férjemmel, rögtön azt kérdezi, jó, de mikor jöttök haza? Nem esik túl jól...

Így egyszer voltunk vacsizni, fél7-kor elmentünk és 9-re már itthon voltunk, csak ne legyen gond, anyukámmal.

Mivel mindkét oldalon második/többedik unokát szültem, már nincs varázsa. :)

2012. ápr. 7. 14:21
 30/37 anonim ***** válasza:
Az én gyerekem is többedik unoka ... Most lehet, hogy hülyének fogsz tartani, de az én gyerekem varázsa az volt, hogy Ő volt a legkisebb ... Kerek 2 hétig, addig, amíg a nővérem bejelentette, hogy nekik bizony jön a második! Bevallom, nekem iszonyú szarul esett ... innentől ismét ők voltak a központi téma, a kisunokát várták teljes gőzzel! Nem mondom egy szóval se, hogy az enyémet nem szeretik, sőt, tudom, hogy imádják, de mégis, valahogy mindig úgy alakul, hogy a nővérem gyerekei vannak "közel a tűzhöz", velük mindig van valami, ami miatt segíteni kell, ajnározni kell Őket ... Az valahogy természetes, hogy én megoldom a problémáimat, pedig nekem sem egyszerű a helyzetem. Ez van ...
2012. ápr. 7. 17:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!