Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megírnátok a véleményeteket?...

Megírnátok a véleményeteket? Én gondolom rosszul, vagy jogos, hogy rosszul esik? Anyós kérdés.

Figyelt kérdés

Kisfiam 15 hós. 3. unoka az anyósoméknak. Sógoroméknak van már egy 5 és egy 2 éves gyerekük. Anyósom őket minden szombaton felviszi magához, a gyerekek egész nap nála vannak. Ha após is itthon van (külföldön dolgozik), akkor sokszor ott is alszanak. Az én kisfiamhoz, lejön kéthetente vasárnaponként 1-2 órára az anyósom, apósom meg ha itthon van, 4 nap alatt általában 2-szer, rövid időre.

Ha após itthon van, szokta kérni, hogy szombaton vigyem fel a fiamat, 1-2 órára, mert olyan jó, hogyha ő is ott van, a másik két unokával.

Tudom, hogy szeretik a fiamat és én is és a fiam is szeretjük őket, sokat segítenek, pl apóstól kapjuk a pelenkát, mosóport kintről. Anyós is vigyázna a fiamra, ha megkérném, de mivel hétköznap dolgozik, szombaton a két gyerekre vigyáz, már nincs pofám a vasárnapját elvenni. Vasárnaponként intézi a házimunkáját, kirándul a barátnőjével, pihen.

Nekem két dolog fáj.

1. Az én gyerekem nem egyenértékű a másik kettővel? Nekik jut heti egy nap, az én fiamnak két hetente 1-2 óra?

2. A sógornőmre is haragszom, mert nem tudná felajánlani, hogy havi 1 szombat legyen az én kisfiamé?

Neki a saját szülei is rendszeresen elviszik a gyerekeket, sokszor ott is alszanak. Nagyon sokszor a férjével kettesben tudnak tölteni 1-1 napot a gyerekek nélkül. És igen, ezért irigy vagyok. :(

A férjem sokat dolgozik, csak néha-néha szabad egy szombaton, vagy vasárnap. Jó lenne nekünk is pár óra kettesben. De ez a legkevesebb. Az bánt, hogy az én fiam "nem kell" úgy mint a másik két uncsi.

A húgom elvált, az anyukám főként ott segít be, ha tesóm dolgozik hétvégén, az ő kisfiára szokott vigyázni, de minden este benéz hozzánk, amikor hazaér a munkából, hogy játsszon egy fél órát a kisfiammal.

Nem akarok utálatos lenni, úgyhogy, ha szerintetek az vagyok, írjátok meg, légyszi. Egyszerűen csak nem hagy nyugodni a dolog és lehet, hogy én gondolom nagyon rosszul. Nem akarok utálkozni sem, mert szeretem ettől függetlenül a férjem szüleit.

2012. febr. 12. 14:34
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

Szóval nekem kell elmondanom a fiam nagyszüleinek, hogy ő is kaphatna több figyelmet, mint a többi unoka?

Nem cinikusan kérdezem, hanem tök komolyan.

2012. febr. 12. 15:29
 12/37 anonim ***** válasza:

4. vagyok

Sajnos a legfontosabb kérdésedre én sem tudok neked lényegre törő vagy megnyugtató választ írni. Ennek 2 oka van:

1. a saját nagymamám ugyanezt csinálta velünk és az unokatestvéreimmel, ők egész nyáron ott voltak, mi meg épp csak hetente 1 órát, szülőkkel együtt.

2. Anyósom az én 21 hónaposom kis fiamat kevésbé ismeri, mint a szomszéd gyerekét. Pedig néhány háznyira lakik tőlünk. Arról nem is beszélve, hogy neki van 4 unokája még, akiket minden hónapban ruház, etet (küldi nekik megfőve a töltött káposztát (ők 100 km-re laknak). Mindent megvesz nekik, úgy is, hogy közben kölcsön kell kérni. Az én kis fiam még semmit sem kapott. Nekik van pincéjük, oda tettünk le egy láda körtét, mert a fiam nagyon szereti. 2 hét múlva mentem, hogy hozok még belőle, mert az itthoni elfogyott, erre közölte: "Ja, hát azt mi befaltuk." És ez csak egy a sok sérelmem közül, de tudok még sorolni. Tegnap mondta a férjemnek, hogy az egyik barátnője nem tudja megnézni soha a fiunkat, mert én olyan csúnyán nézek rá. Azt persze már elfelejtette mind a kettő, hogy a barátnő 5 éve 200000 Ft-tal tartozik, amit nem akar megadni, mert sosincs pénze. De én vagyok a rossz, mert nem állok meg vele aranyoskodni. Vagy a legjobb, egyszer azt mondta, hogy olyan szép ez a gyerek, hogy el sem hiszi, hogy a férjemtől van. Na itt volt osztás, mert nagyon kiakadtam

Ezért sajnos nem tudok érdemben válaszolni, csak annyit tudok mondani, hogy megértem, amit érzel.

2012. febr. 12. 15:29
 13/37 anonim ***** válasza:
Én bizony nem fizetnék azért, hogy a másik két unoka menjen játszóházba, vagy állatkertbe, míg az enyém nagymamázik.
2012. febr. 12. 15:32
 14/37 A kérdező kommentje:

1,7,8,9-es válaszoló(k)! Bár lehetséges, hogy ugyanaz.

Te tényleg nem érted a kérdésem lényegét! Még én vigyem a sógornőm gyerekeit magamhoz, vagy játszóházba(!), hogy a mama az én gyerekemmel lehessen! Őrület!! És a sógornőm addig mit csinál???? Az eszem megáll komolyan!

Abba meg törődjek bele, hogy a harmadik unoka már le van sz@rva!? Ezt már nem tudom hanyadik válaszoló írta.

Csak remélni tudom, hogyha egyszer nagymama leszek, nem így fogom gondolni.:(

2012. febr. 12. 15:37
 15/37 A kérdező kommentje:
Kedves 4. válaszoló! Sajnálom, hogy Nektek ilyen a viszonyotok az anyósoddal. :(
2012. febr. 12. 15:41
 16/37 anonim ***** válasza:

4. vagyok

Ezért írtam, hogy nem tudom, hogy mi lenne a jó. Mert nálunk a férjem is mondta már a dolgokat, meg én is, de nem használ. Hiába a szülő nem neveli a gyereket a nagyszülők ellen, azért előbb vagy utóbb úgyis észreveszi, hisz én is észrevettem.

Én úgy gondolom, hogy mivel mi látjuk azt, hogy milyen egy "rossz" nagymama, már tudjuk, hogy milyen hibákat ne kövessünk el.

2012. febr. 12. 15:45
 17/37 timike26 ***** válasza:
sajnos hiùba mondjàk hogy nem tesznek kulonbsèget gyerek ès gyerek kozott,ez nem igaz .èn biztos megritkitanàm a talàlkozàst,làssuk mit tesznek.a pàrod mit szol ehez,vagy o èszre se veszi ezeket?nem vagy utàlatos,azèrt mondjuk èn biztos kiakadnèk ha igy àllna a helyzet,mert az èn fiam se kevesebb mint màs gyereke.
2012. febr. 12. 15:55
 18/37 anonim ***** válasza:

Igen, pontosan, neked kell elmondanod. Ők nem tudhatják. Talán azt hiszik, így szereted, mert te is ilyen visszahúzódó vagy, annál inkább hihetik is.

Lehet, hoyg a te családod megért szavak nélkül - de ők pólyás korod óta ismernek. Az anyósodnak, sógornődnek világosan, szavakba kell öntened, mit érzel, mit szeretnél - és akkor sem biztos, hogy elsőre megértik, mert ők más sémák szerint gondolkodnak és más minták szerint. Lehet, hogy többször, türelmesen el kell magyaráznod, mire megértik. Biztos, hoyg ugyanúgy szeretnek, iylen belemagyarázásokat nem kell kiagyalni. Talán ők atiedet még "kisbabának" látják, akinek az anyja mellet a helye. Vagyazt hiszik, azért adod csk ennyi időre, mert így szereted..lehet találgatni, de fölösleges.

És ez nem a férfiak dolga, ezt neked az anyának kell a nagymamával megbeszélned, lassan, türelmesen. Lehet hoyg anyukád kitalálja a gondolatodat is, de öő az egyetlen ilyen ember a földön.

2012. febr. 12. 15:58
 19/37 anonim ***** válasza:

most megoldást keresel, vagy panaszkodni akarsz?

Mert én megértelek, meg minden,. de szerintem érdemesebb keresni megoldást. Akár méltányos az vagy sem, alényeg az hogy célravezető legyen. Nme érdemes méregetni ,hogy mit érdemelnél, inkább abból érdemes kiindulni, hoyg mit akarsz elérni, és azt hogy lehet a legegyszerűbben! Nem kell ezt túlagyalni! Mondd meg mit akarsz, lehet rögtön beleegyeznek, ha meg nem, akkor elmondod újra, vagy kitalálasz valami trükköt. Ez nem szerettepróba, csak egyszerű szervezési-kommunkációs kérdés. Nem kell ilyen messzemenő következtetéseketlevonni, csak meg kel szervezni a hétvégét a lehető legegyszerűbben! És kész.

2012. febr. 12. 16:02
 20/37 anonim ***** válasza:
előző voltam.
2012. febr. 12. 16:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!