Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem értem, hogy van ez! Régen...

Nem értem, hogy van ez! Régen is volt puhatalpú babacipő?

Figyelt kérdés

Régen, az én gyerekkoromban nem volt divat a puhatalpú babacipő, hanem egyből a rendes keménytalpú kiscipőt kaptuk a lábunkra, ha felálltunk, és mégsem lettünk lúdtalpasak, csámpásak, stb.?

Vagy én gondolom rosszul? Mert szerintem akkor minden mostani felnőtt embernek valami problémája kell, hogy legyen a lábával.

És hogy van az, hogy két ortopéd orvos teljesen eltérő tanácsot ad az első cipőket illetően? Az egyik szerint inkább minél többet legyen mezítláb a baba, a másik szerint viszont olyan cipőt kapjon, ami masszívan tartja a lábát :-( tényleg tanácstalan vagyok!

2012. febr. 10. 11:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Én igyekszem józan ésszel végig gondolni, amíg lehet zokniban jár amikor cipő kell rá akkor normál kemény talpút adok. ZOKNI=PUHATALPÚ CIPŐ ,ERGO FELELSLEGES. Szerintem.
2012. febr. 10. 11:35
 2/8 A kérdező kommentje:

Valahogy én is így gondolom, ahogy te, fölösleges pénzkidobásnak tartom a puhatalpú cipőt, bár azt nem tudom, hogy az pl. mennyire fogja a bokáját.

A fiam most tanul járni, már kapaszkodva megy a bútorok mellett és a járássegítőjével, ezért vagyok dilemmában. Most még csak vastag zokni van a harisnya tetején, de elgondolkoztam rajta, hogy nem-e kellene neki rendes kiscipő vagy szandál, hogy szokja a lába. De rosszat sem akarok vele tenni neki.

2012. febr. 10. 11:38
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez az a dolog amiben neked kell döntened, mert a mind a kettő oldal mellett felsorakoznak a meggyőző érvekkel a szakemberek.

Egyébként az nem igaz, hogy régen nem lettünk lúdtalpasak. Nekem kemény talpú cipőm volt és lúdtalpas voltam (a végén még lúdtalp betét is kellett).

Anno amikor aktuális volt (4 éve ) utánaolvastam majd ráadtam a lányomra mindenféle cipőt. A keménytalpú bokafogósban bukdácsolt és le akarta venni a puhatalpúban meg szaladt, így én amellett döntöttem, de azért volt és most is van sima gumitalpú cipője, de én nem szeretem pl a nagyon megemelt talpú cipőket. Most 4.5 éves a nagylány és nincs semmi baja a lábának. A kicsinél már könnyű volt, mert az elveim maradtak.

A barátnőm a keménytalpúra (de nem a nagyon durván merevre) esküszik.

Nem fogsz egyértelmű választ kapni, de tényleg.

2012. febr. 10. 11:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is sokat vaciláltam ezen a dolgon. 8 hónapos volt a fiam, amikor elkezdett kapaszkodva járkálni. A zoknikat, tutyikat leszedte a lábáról, így vettem neki egy puhatalpú cipőt, ami 2500 ft volt, azóta is minden nap (3 hónapja) abban van otthon, még egy pici kopás sincs rajta.

10 hónapos volt, mikor cipőt akartunk neki venni, mert már stabilan, önállóan járt. A rendes cipőben (mivel vastag, téli kellett) állni sem tudott szinte, nemhogy járni, így bélelt puhatalpút kapott kintre, azt szereti nagyon. Nekünk eddig bevált, tavaszra már rendes kiscipőt veszek kintinek.

2012. febr. 10. 12:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Én ezzel úgy voltam, hogy jártunk gyógytornára, és kikértem a gyógytornász véleményét. Ő azt mondta, hogy ha már jár a baba, akkor adjak rá kemény talpú cipőt vagy szandált, ami tartja a bokáját. Ennyi. Én megvettem, a gyerek meg hordja. Nyilván még megkérdezhettem volna a védőnőt, a gyerekorvost, de lehet, hogy ők meg mást mondanak.
2012. febr. 10. 13:05
 6/8 anonim ***** válasza:

Én úgy olvastam, hogy olyan puha talpú cipő ajánlatos nekik, ami tartja a bokájukat. A puha talp azért kell, hogy érezzék a talpon gördülés mechanizmusát :)

Persze mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hol, mikor, mit, ad a gyereke lábára.

2012. febr. 10. 14:01
 7/8 anonim ***** válasza:

1 vagyok, ha már olyat szeretnél ami fogja a bokáját szerintem kemény talpút vegyél, ugyan azért amit előbb írtam.

Ha aggódsz érte a járássegítőt kéne kiküszöbölni , akkor járjon ha elég erős hozzá ,ne terhelje a gerincét ,lábát ...

2012. febr. 10. 23:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Nálunk a zokni nem elég, mert sokszor vannak a konyhában, ahol kő van. Ráadásul letépi a zokniját, majd odahozza, hogy adjam rá vissza. A kemény talpút sem szereti, hónapokba telt, mire leszokott róla, hogy eldobálta az utcán is a cipőjét. A puhatalpút érdekes módon szereti, mi annál maradtunk.
2012. febr. 21. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!