Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Keménytalpú cipű, puhatalpú...

Keménytalpú cipű, puhatalpú vagy zokni?

Figyelt kérdés
Most akkor melyik a legjobb a kicsi lábának? 11 hónapos kisfiam elkezdett járni. Eddig csúszásgátlós zokni volt rajta, de abban állandóan lábujjhegyen jár. Anyukám szerint rendes keménytalpú cipő kell rá, ezért ráadtuk még az anno általam hordott kis szandált. Ebben rendesen talpon jár, mert ugye nem hajlik a talpa. Viszont nem tud benne felállni egyedül, pont ezért mert nem hajlik. Most akkor mi a jó?
2012. jan. 12. 21:24
 1/8 anonim ***** válasza:

puhatalpu de olyan ami fogja a bokáját.

a gyereknek nagyon fontos, hogy a talp hajoljon ahogy az természetes. lehet kapni pl elefantentöl olyan cipöt aminek a közepén a gumi el van vékonyítva de tart rendesen. nézd meg a deichmanban lehet kapni. én némtországban élek itt az egyik legjobb minöségi babacipök. de van minden korosztálynak a maga megfelelö cipöje.

labújhegyez mindig vagy csak néha? képes mezítláb telitalpon állni, menni? Ha nem akkor mindenképpen mond az egyéves orvosin az orvosnak, mert ez egy reflex ami a felállás után el kell tünni (mint az ökölbe szorított kéz 3-4 hósan).

Az nem megoldás hogy lenyomjátok a talpát. mindenképpen puha de tartó cipö kell. a lábfejnek csak a puhatalpu a jó. modanám mezítláb de ugye az nem megfelelö ebben az idöben.

2012. jan. 12. 21:29
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
A lakásban elég a melegebb zokni is. Felesleges neki cipő.
2012. jan. 12. 21:32
 3/8 anonim ***** válasza:

Keménytalpút semmiképp szerintem. Puhatalpú cipő, ami jól hajlik, de fogja a bokát.

Vagy ha elég meleg van nálatok, akkor zokni.

Mi kertes házban lakunk, elég hideg a kő/járólap, én is papucsban vagyok...

A lábujjhegy nem gond, majd rájön, hogy hogy könnyebb-egyszerűbb talpon.

2012. jan. 12. 22:15
 4/8 anonim ***** válasza:
81%
Lakásban nem kell cipő sok gyerek jár lábujjhegyen nincs ezzel gond. Kell neki hogy. Rendesen kifejlodjon az egyensúly érzéke.nekem meg az 5eves fiamnak is mondjak hogy minél többet legyen mezitlab a ludtalpa miatt
2012. jan. 12. 22:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Lakásban zokni (vagy ha hideg a padló, akkor puhatalpú), ha lábujjhegyezik, nem baj, ha leszokik majd róla. Ha nem, akkor az nem biztos, hogy jót jelent. De még nem baj, ha lábujjhegyezik.

Kintre pedig puhatalpú cipő.

Írta valaki, hogy olyan puhatalpú kell, ami fogja a bokáját. Ez nem igaz. A puhatalpúnak pont az a lényege, hogy minden izmot megmozgat, így nem jó, ha olyan, ami fogja a bokáját. Viszont egy keményebb talpú cipőnél fontos, hogy fogja a bokáját.

2012. jan. 12. 23:15
 6/8 anonim ***** válasza:

Fiam kb. 2 hónapja jár, böngészésem eredménye e témában:

Amíg mászik is, addig puhatalpú cipő (nem bokafogó), amiben tud mászni is, nyújtózkodni, ha pakol. Ilyen van az Elefantennek (Deichmann).

Ha már sokat jár, akkor jöhet a keményebb talpú, bokafogós. Ezeknél az a fontos, hogy ún. supináló legyen belül a sarka (jó márka pl. a magyar Supi+, de van több is, google..), viszont semmiképp ne legyen ún. harántemeléses (pl. Siesta). Az, hogy mennyire hajlik a talpa, másodlagos, de kényelmesebb persze játszóterezni, ha nem tök kemény :)

Otthon pedig zokni, ha hideg van, dupla zokni.

2012. jan. 13. 12:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Mindenki másat mosd, ír. Nekem is ez volt a dilemmám, hogy nem tudtam melyik cikknek higgyek. Eldöntöttem, hogy úgy csinálom, ahogy a háziorvosunk mondja. Tegnap megkérdeztem, Ő azt mondta, hogy ha meleg van a lakásban, akkor zokniban a legjobb a kicsinek. Ez alapján én nem adok Rá cipőt.
2012. jan. 13. 13:20
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! Megnézem majd a Deichmannban akkor ezt az Elefanten cipőket. Jövő hónapban megyünk az 1 éves státuszra, majd rákérdezek hogy akkor mi legyen.
2012. jan. 13. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!