Anyukák, hogy élitek mindennapjaitokat ebben a "gyönyörű" 2012-es évben? Van félre tett pénzetek v. máról holnapra éltek?
Hát igen, nekik könnyű....
Németországban vagyunk, és lenne munka, ha tudnánk legalább középfokon beszélni... :(
Hiába a sok tanulás, és az érettségi, most sokat kell pótolni, hogy érsünk és értsenek. De akarunk mindketten, úgyhogy előbb-utóbb meglesz a gyümölcse.
Rosszul, nagyon rosszul, bár a gyedem nem csükkent, de párom fizetése tuti fog, holnap kapják meg, ezért nem tudom, az tuti, h a kajajegyét elvették. Én pont ezért megyek vissza idő előtt dolgozni, sajnos muszáj, mert eddig se volt megtakarításunk, máról holnapra éltünk, most mégjobban úgy lesz. Én is mennék ki külföldre, de nincs miből. Azért ahhoz is kell egy kezdő tőke, nem is kicsi.
Na de majd 2013-tól jobb lesz nekünk is...... Hiszem ha látom...
Létszámcsökkentésre hivatkozva minden! kisgyerekes anyukát elbocsátottak a munkahelyemről, így engem is (fél éve mentem vissza dolgozni)
A férjeméknél közölték, hogy aki nem tulajdonostárs számíthat elbocsátásra (s nem az, így erősen rezeg a léc)
Lakásunkon forinthitel van, ami a devizások menekülése miatt emelkedik (nekünk bezzeg nem segít senki)
Félretett pénzünk nincs, mert mikor jött a gyerek muszáj volt külön költöznünk, anyós nem tűrt meg minket (férjem nevén van a 3 szobás lakás 50%-a amiben most anyós csücsül)
Több helyre behívtak állásinterjúra, de mikor kiderült, hogy munkanélküli vagyok egyből nem felelek meg, holott jó iskoláim és nagy szakmai tapasztalatom van. A munkanélküli szerintük egyenértékű az alkalmatlansággal. :(
A munkaügyi központ kiközvetített egy részidős állásra amit kötelező elfogadni...csupán csak temetkezési vállalatról van szó az isten háta mögött és az irodában koporsó, fejfa és urnák között kellene dolgoznom mélydepressziós állapotban. (közvetítést visszautasítani nem lehet, megszűnik a nyilvántartás és a segély)
Hogy mit várok az évtől? Jöjjön végre valami globális katasztrófa és akik tönkretették a családunkat tapasztalják meg, hogy az ő székük sincs odabetonozva! Ebben a hónapban még fizettük a számlákat, de jövő hónapban nem tudom mi lesz(s a "bezzeg netre van pénzetek" megjegyzőknek üzenem azért van, mert a férjemnek kell a munkájához)
Ehhez csak annyi hozzáfűzni valóm van, hogy a politikusok megmondták, havi 47000 (!!!!!!!!!!!!!!!!!) Ft-ból szűkösen, de biztosan meglehet élni... Hát egy hónapra kipróbáltatnám velük, hiszen még a rezsire sem elég nemhogy hiteles, de saját lakásban sem.
Szerencsére annyira nem állunk rosszul, kijövünk a pénzünkből (még), bár idén havonta összesen 32000Ft-tal kevesebbet hozunk haza ketten, és van egy 8 hónapos kisfiúnk.
Első vagyok
Huhh, olvasva a válaszokat itt nagyobb a probléma ebben az országban, mint látszik!!!
Ellehetetlenítik az életet szó szerint! Fel vagyok háborodva!!
Legszívesebben én is itt hagynám ezt az országot, sose halljak róla többet, csak a két pici gyerekem miatt nem merem megtenni!! De lehet, hogy ez is meg fog hamarosan változni és szedjük a pereputtyot és jobb az idegenben picit biztosabb feltételekkel, mint itthon az éhhalál szélén!! Nesze neked Orbán kormány! Még hogy támogatni fogja a gyermeket vállalókat! Meg fog bűnhődni ezért a sok hazugságért, amit összehordott a választások előtt, biztos nem én vagyok az egyetlen, aki elátkozta! Ha sokan így gondolják be fog következni! Mérgem határtalan!!!
Igen, már ezt mondták, hogy 2013-tól jobb lesz?
És akkor most kint vagytok és nincs is munkátok? Az igen. Ehhez kellett ám anyagi felkészültség.
Igen,mi is a béka segge alatt vagyunk,ezt most nem részletezném.
De én közel sem tapasztalom azt,hogy az embereknek nincs pénzük,sőt,inkább azt,hogy rengeteg pénzük van.Végigmegyek az utcán,és jóformán az összes ház körbe van szigetelve,tető ki van cserélve,ablak is,pedig ez itt csak Szolnok megye..Honnan,miből,ha nincs pénz??A magyarok szeretnek nyavalyogni,akkor is,mikor nincs rá igazán okuk,keresnek maguknak..Múltkor volt egy kérdés,hogy miből,mennyiből élnek az itteni kisbabás családok..hát mit ne mondjak,egy válasz sem volt,ahol ne 300 e Ft felett lett volna a család jövedelme..és minden második kérdés a wellnessről meg a külföldi utakról szól..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!