Emelt összegű családi pótlékhoz igazolást 2012 januártól ki állíthat ki, ha a gyermekem 1500 gramm alatt született?
Egy éves a fiam, 1500 gramm alatt született, így törvény szerint 3 éves koráig jár neki az emelt összegű családi pótlék. Ehhez mellékelni kell egy igazolást (tartós betegnek számít), amit eddig a koraszülött gondozó neonatológus szakorvosa állított ki. Tavaly ez rendben is volt. De az idén az Államkincstár visszadobta az igazolást, miszerint januártól már nem jogosult ugyanaz az orvos aláírni a papírt! Hogy miért? Mert a sok visszaélés miatt új rendeletet adtak ki, amelyben olyan orvosokat neveztek meg, akik erről nem is tudnak, aláírási joguk nincs. Beszéltem velük telefonon, az ő osztályukon 3 éves kor alatti beteget nem is látnak el. A fiam viszont 1 éves.
Segítsetek, mert kicsúszunk az időből! Előre is köszönöm, ha valaki megosztja velem a tapasztalatát. Egyébként a helyszín Békés megye.
Szia! Már nem is gondoltam, hogy válaszol valaki, köszönöm, hogy írtál!:) Azóta megkaptuk az emeltet! Kiderült, hogy tévedés volt, mert elnézték a betűjelét a "betegségnek". Egy éve is kaptuk, csak nekünk évente kell igényelni újra, 3 éves koráig, nem tudom miért! Hiszen a születési súlya már úgysem változik! Sajnos. Persze nekünk sem szóltak, amikor megszületett, sőt arról sem tájékoztatnak senkit, hogy ezzel együtt mi minden kedvezmény (közgyógy, utazási kedvezmény, stb) jár még. :(
Jó egészséget nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!