Febr.15-én lesz 4 hónapos a lányom, és 5280g a súlya. Ez jó vagy nem? Mindenki mást mond, ettől kiborulok! Súlya ingatag, hol hízik, hol fogyik egyik napról a másikra. Ezt kb.2,5 hónapja csinálja. Tápszert és anyatejet is kap. Mi lehet a gond? Volt már vkinek hasonló tapasztalata? Esetleg tápszercsere?
Én egy dolog miatt aggódnék, de tényleg nem akarlak megijeszteni, hogy fogy a babád?
"Súlya ingatag, hol hízik, hol fogyik egyik napról a másikra." Szerintem ezt meg kellene vizsgálni, hogy mitől van. Amúgy a súlyával szerintem sincs semmi baj. A percentilis görbe pedig azért csalhat mert a születési adatok alapján feltételeznek vamait pedig azt nem kellene belevenni csak az utána következő adatokat mert azok állandósulnak tehát nagy valószínűséggel a Te babád fél kilókat fog hízniu ezután is, ami meg tök jó.
2012. febr. 8. 13:33
12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket!Mosolyog, vidám, alszik rendesen, csak az van, hogy 2 hete műtötték a száját, úh. enni sem tud rendesen. Emiatt aggódok nagyon.Kb. 600 ml eszik egész nap, már tápszercserén gondolkodtam. Szerintetek érdemes?
2012. febr. 8. 13:35
13/16 anonim válasza:
Hát én nem cserélném le a tápot feltétlen! Lehet ezért engem lepontozni, meg háborogni, de én 4 hónaposan megkezdeném a hozzátáplálását a gyerkőcnek! Bocsi, attól, aki csak szoptatni akar, MERT TUD!
2012. febr. 8. 13:41
14/16 anonim válasza:
Hol tudok percentilis görbét vezeni, és hogy kell ezt nézni? A babám 3500g-al született és most 7 hónaposan 6650g. Ez kevés hízás?
2012. febr. 8. 14:04
15/16 anonim válasza:
Szerintem ne aggódj, az én babám is hol hízik, hogy fogy. Így nőnek. Van hogy egy darabig csak nyúlnak, aztán meg csak kerekednek, aztán megint csak nyúlnak... Egyszer kevesebbet, máskor többet esznek (gondolj csak bele, neked sem mindig ugyanolyan az étvágyad). Ha alszik rendesen, és jókedélyű, biztos nincs gond. Az én babám febr. 19-én lesz 4 hónapos, 5650g-nál jár, és 3600g-mal született. Attól is függ egyébként, hogy mennyi rajta az izom, és mennyi rajta a husika, no meg hogy mennyit fickándozik egész nap. Nem kell minden babának olyan gömbölyűnek lenni. Nekünk is szokták mondogatni, hogy vékonyka, pedig csak nyúlánk a testalkata, mint a szüleinek.
2012. febr. 9. 11:55
16/16 anonim válasza:
Szia
Az én babám is lassan hizik lassan 8 hónapos lesz és 3 hete volt 6600 gramm és 66 cm.Én mindig kérdezem a drnő hogy nincs -e semmi baja hogy ilyen kevés a súlya és azt mondta elkell felejteni a mérleget ,látszik rajta ,hogy husis.Szóval én már nem aggódom volt idő amikor sokat idegeskedtem ,hogy más babája már 8-9kg ilyen korban de már nem érdekel.nyugodt kiegyensulyozott baba sokat vigyorog mindent csinál amit neki kell:)Volt idő amikor ő is fogyott 3 hónaposan de akkor se volt semmi gond,szóval szerintem semmi baja a lányodnak hidd el:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.