Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » S. O. S. Mi a gond? Tüdőgyulla...

S. O. S. Mi a gond? Tüdőgyulladás?

Figyelt kérdés
A kisfiam csütörtök óta beteg. voltunk dokinál - torokgyulladást mondott. kaptunk gyógyszert, szombatra kutya baja se lett. De ma délután kezdődött olyan kutya ugatósan köhög, és néha sípol is ahogy veszi a levegőt. Délután még annyira nem is volt észlelhető. Akkor folyt neki az orra, most meg már az is megállt. Mi lehet ez?
2012. febr. 7. 21:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Az ugató köhögés a kruppos gyerekeknél jön elő. Figyeld, hogy amikor köhög vagy sír, akkor hogy veszi a levegőt. Ha nehezen, rekedten,úgymond húz, akkor az krupp. Mennyi idős a gyerkőc?
2012. febr. 7. 21:24
 2/14 A kérdező kommentje:
1 éves. és mi a teendő?
2012. febr. 7. 21:25
 3/14 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de kórház. Mi most jöttünk haza. Ha valóban kruppos roham nagyon komolyan kell venni. Elméletileg a hideg levegő sokat segít. Öltöztesd fel és nyiss rá ablakot!
2012. febr. 7. 21:40
 4/14 anonim ***** válasza:
Furcsán veszi a levegőt?
2012. febr. 7. 21:42
 5/14 anonim ***** válasza:
Szerintem is kórház, vagy legalább az ügyeletet hívd fel, de ők is ezt fogják mondani.
2012. febr. 7. 21:50
 6/14 anonim ***** válasza:
Mi van veletek kérdező?
2012. febr. 7. 22:00
 7/14 anonim ***** válasza:

A kutyaugatás a krupp legalapvetőbb tünete. Általában felsőlégúti fertőzés után alakul ki.

Ultrahangos hidegpára, séta a levegőn, calcium, fenistil csepp, sok folyadék és a szobát nem kell túlfűteni.

A belégzés nehezített, úgymond húzhat a mellkasa is. Hörgés, amolyan darthwader féle hang, rekedtség az egyéb tünetek. Fulladhat, kapkodhat a levegő után, sírás közben mély, rekedt hang, nyugtalanság, hányás, a fej kékülése(oxigénhiány), hirtelen ennyi jutott eszembe. Nagyon fontos, hogy meg kell nyugtatni, ha sír!

Ha fullad, kékül,akkor mentő! De addigis kint a hideg levegőn várni!

Reggel kezdj el köptetőt adagolni neki. Ha már hurutosan köhög, vége a kruppnak!

jobbulást!

2 kruppos gyermek anyukája

2012. febr. 7. 22:12
 8/14 anonim ***** válasza:

Ha krupp, akkor a hideglevegő, ahogy előttem is írták. Ezen kívül hideg pára! vizezz meg néhány törölközőt, rakd ki néhány percre, hogy jól lehűljön, aztán terítsd ki a szobájában. Ha nagyon köhög, vagy fullad, akkor jól öltöztesd fel vagy csavard plédbe, és vidd ki! Ha nem enyhül, akkor ügyelet.

Ne ijedj meg annyira,nem biztos hogy krupp! Belégzéskor húz, nehezen veszi a levegőt? Ha krupp, akkor látod rajta, hogy nehezen lélegzik, hallatszik a hangján is.

Hogy vagytok?

2012. febr. 7. 22:16
 9/14 anonim ***** válasza:
Első-utolsó vagyok, 19 fok legyen a szobába, attól több semmiképpen!
2012. febr. 7. 22:17
 10/14 anonim ***** válasza:
53%
Vidd el orvoshoz,ha látod,hogy fulladozna, azonnal hidegre vidd.És a szobában elég 18 fok,csak öltöztesd fel jobban,.Így nem kínozza a köhögés.Az én kisfiamnak volt gégegyulladása (ilyen kruppos köhögés) és volt tüdőgyulladása.Szerintem ez inkább tüdő-vagy torokgyulladás.De látatlanban csak találgatni lehet.Jobbulást!E.
2012. febr. 8. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!