Mennyire vettétek figyelembe névválasztáskor, hogy mit jelent a név, ill. milyen eredetű?
Nagyon nagyon! Először a jelentése a legfontosabb, és ha az okés, akkor a származása. De főleg magyar neveket néztem, szóval a származás itt már nem volt döntő.
Vannak annyira szép nevek, de a jelentésük kiábrándító :(
Szerintem is fontos,hogy mit jelent.Az én kisfiam Benedek,ami "áldott"-at jelent.
Az eredete nem annyira volt fontos.
És Neked mennyire fontosak ezek,mi alapján döntöttetek?
Nekünk fontos volt, hogy magyar nevet kapjanak a gyermekeink, csak ezután néztük a jelentését, de ez annyira nem volt mérvadó.
Kisfiunk nevének jelentése buzogányos harcos, kislányunk tündér, tavaszhozó tündér.
Nálunk is fontos volt a név jelentése és az eredete is.
Ezek alapján döntöttünk, persze úgy, hogy a vezetéknévhez is passzoljon.
Elméletileg nálam is számított, szerettem volna magyar eredetű neveket keresni, és a jelentésük is legyen valami pozitív.
Aztán a most kedvenc nevem hangzás alapján lettek kedvencek, és csak azután fontos hogy milyen eredetű és mit jelent.
Csak jelentés és csak eredet alapján nem választanék.
Első hogy a hangzása megtetsszen, bele szeressek a névbe, utána fontos az eredet is.
Nálam eredetileg a magyar nevek voltak toppon, de aztán megtetszettek bibliai nevek is, és engedtem a kísértésnek.
Baba még csak fejben van tervben, de már most sokat vacillálunk a neveken.
Mindig megnéztem, hogy mit jelentenek a válsztott nevek és szerencsére mindkettő pozitív jelentésű.
Engem csak a kíváncsiság vezérelt, nem tudom mi lett volna, ha negatív jelentése van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!