A max. Gyedre jogosultak is kaphatnak kompenzációt? Vagy milyen jövedelemhatárt vesznek figyelembe?
"2012. január elsején életbe lépett adójóváírás megszüntetése, melynek hatására a bruttó 202 ezer forint alatti havi terhességi-gyermekágyi segély és gyermekgondozási díj személyi jövedelemadó terhe is növekedett - ezt kompenzálja a jövedelempótlék..."
Na, ezt nem értem?!? Bocsánat az értetlenkedésnél, de a múltkori jövedelemkompenzációnál is azoknak adtak, akiknek egyébként is több lett a fizetésük. Akkor a férjemnek 25.000.-Ft-tal lett kevesebb a nettója, mert pont nem a jó jövedelemsávba esett és egy fillér kompenzációt sem kapott.
Ön nem jogosult jövedelempótlékra ha
a) 2011. évre vonatkozóan adójóváírást nem vett igénybe vagy,
b) családi kedvezményt 206 250 forintot elérően vagy azt meghaladóan érvényesít 2012-re vonatkozóan.
Ez van az OEP honlapon letölthető nyomtatványon.A kompenzáció mértéke függ a brutto TGYAS/Gyed összegétől.
De az a biztos,ha rákérdezel az OEP_nél.De mondjuk,ha neked nőtt a GYED-ed nem tudom milyen kompenzációt szeretnél.
Értelek titeket is, de ti is gondolkozzatok kicsit az én fejemmel.
Valóban nőtt a gyedem, de miért? Mert abban az évben, ami alapján számítják, két állást vállaltam, dolgoztam látástól vakulásig, hogy ennyi pénzt kapjak most, amikor kiesek a munkából. És hiába emelték meg bruttó szinten annyival a maximum gyedet, akkor sem kapok arányosan többet, mert az adójóváírást tőlem is elvették. Én komolyan nem tudom, hogy hogyan tudnak megélni családok akkor, amikor valaki nálam sokkal kevesebbet kap ezzel a húzással, de nem sírhatok miattuk, én nyilván a saját érdekeimet tartom szem előtt. Csak az van előttem, hogy anno megtettem mindent, hogy most "jó" pénzt kapjak, és akkor kitörölhetem a seggem a nettó 8.000.-Ft-tal, amit jelent az emelés. Még egyszer mondom, tudom, hogy nagyon sok mindenkinek lett kevesebb az adójóváírás összegével a jövedelme és "örülök", hogy legalább ők visszakapnak valamit, ha nem is a teljes elvett összeget ezáltal az intézkedés által. Csak ennyit szerettem volna és nem azt, hogy megbotránkozzanak a felvetésen, bár gondolhattam volna, hogy ez lesz. Hiszen nagyon sok mindenkit érint fájón a gyed csökkenése, de ezért nem egymást kell hibáztatni és nem azt, aki valamilyen úton módon mégis többet kap egyeseknél, hanem az intézkedést hozókat.
de neked nőtt a gyeded annak ellenére, hogy az adójóváírást elvették. tehát te nem jártál rosszabbul. elvettek valamit, de ennek ellenére nemhogy ugyanannyit, többet kapsz!
hiába gondolkodom a te fejeddel, csak azt látom milyen jó neked :)
én gyesen vagyok már, röhejes összeget kapok. ami ennél is viccesebb, hogy 3-4 éve a testvérem ugyanennyit kapott. és 2 munkahelyem volt nekem is a babám előtt, délelőtt 10-től éjjel 2-ig dolgoztam, majd éjjel 2kor mentem vásárolni, főztem, takarítottam és aludtam 1-2 órát, most meg 25.000.-ből kell kigazdálkodnom a pelust, kaját, rezsit, ruházkodást :D na ez a durva, nem pedig, hogy 8000.-rel NŐTT a gyeded :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!