Ez így "ehető" lesz szerintetek?
Figyelt kérdés
Kisfiam 10 hónapos és a következő főzelék elkészítésén gondolkozom: kelbimbó, sárgarépa, csirkemell, reszelt sajt vagy kefír. Szerintetek jó ez így? Vagy máshogy kellene csinálni? Milyen fűszerekkel tehetem finommá neki?2012. febr. 6. 12:43
1/3 anonim válasza:
Szerintem ez így jó lesz, fűszereket én nem tennék bele, max egy pici sót, és kefír helyett sajtot tennék, mert a kelbimbó kicsit kesernyés, a répa édes, a kefír savanyú.
2/3 anonim válasza:
Én kefírt nem tennék bele. Tegyél bele egy kevés növényi olajat, én pl. tökmagolajat (hidegen sajtolt) szoktam keverni az ételhez, nagyon finom pikáns íze van és az állaga is selymes lesz tőle. Fűszernek petrezselyem vagy bazsalikom is mehet. Még főtt tojássárgáját is tehetsz hozzá a kefír helyett.
3/3 anonim válasza:
én szoktam kelbimbó főzeléket csinálni.
azt ugye tudod, hogy nagyon megterhelő a pocaknak? csak így simán megfőzve ne add neki!
így szoktam:
kelbimbókat félbe vágom, majd vízben főzöm 10 percig.
leöntöm a vizet, majd újra felengedem (így kevésbé puffasztó) teszek bele krumplit és sárgarépát. nagyon hamar kész van! mikor puha, akkor berántom. a rántást világosra csinálom és én tejfölt keverek bele meg pici fokhagymát.
amikor kész van akkor jól összenyomkodom villával mert fiam nem szereti a krumplit, így viszont nem szúrja ki. olyan 1,5 éves korától adom neki, szereti :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!