Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy lesz ehető a zabpehely?

Hogy lesz ehető a zabpehely?

Figyelt kérdés

Láttam, sokan eszik. Én is próbáltam, szerintem borzalmas, de lehet, hogy valamit rosszul csinálok. Leírnátok, hogy eszitek?

Nekem nem jött be joghurtba keverve (úgy tudtam, ha állni hagyom, megpuhul - nem puhult meg, és fűrészporíze van), és a zabpehelybe panírozott hús sem volt jó. (Nem a normál panírhoz képes, én szeretem a változatosságot. De kimondottan rossz volt. Száraz, vagy nem is tudom.)

2011. nov. 11. 21:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Csinálj zabkását! Úgy, mint a tejbegrízt, nagyon finom. Édesíteni lehet mézzel vagy cukorral, persze minél kevesebbet használj. Fahéjjal isteni.

Aztán van valami sütemény, két bögre zabpelyhet öntesz a kivajazott tepsibe, rá mézet, aztán hámozott, szeletelt almát, fehéjat és még egy kis mézet, és a tetejére még egy adag zabpehely. Ezt egy fél liter tejjel nyakon öntöd és megsütöd, fincsi. Szerintem méz nélkül is az lenne, még nem próbáltam.

Mindenképpen főzve érdemes enni, mert úgy puhul meg.

2011. nov. 11. 21:52
 2/15 anonim ***** válasza:
En a fozeshez hasznalom, tehat suritek vele levest, es igy laktatosabb pl.
2011. nov. 11. 22:07
 3/15 anonim ***** válasza:
Én csak reggelire szoktam enni, tejjel. Emlékszem, elsőre én sem bírtam az ízét. Aztán tettem bele aszalt gyümölcsöket, és így már egész ehető volt. Mára már teljesen hozzászoktam az ízéhez, és gyümölcs nélkül sem zavar.
2011. nov. 11. 22:11
 4/15 tekike99 válasza:
babámnak úgy csinálom, hogy 6 ek zabpelyhet összekeverek 90 ml vízzel aztán gyorsan felforralom és összekeverem az összeturmixolt almával. nagyon fini, kicsit olyan íze van, mint az almás pitének. kb. 5 perc alatt kész. ha magamnak csinálnám tennék még bele kicsi fahéjat.
2011. nov. 11. 22:16
 5/15 anonim válasza:

Én Kollath-reggeliként/ahhoz hasonlóan eszem.

Beáztatom este vízbe (épphogy ellepje) valamilyen aprított aszalt gyümölccsel, ez reggelre jól megszívja magát és megpuhul. Teszek hozzá diót, egy almát felkockázva, egy kis citromlevet és mézet.

[link]

2011. nov. 11. 22:54
 6/15 anonim ***** válasza:
55%
zab (kutterral aprítva!) + víz + megesz mert kell a kaja.
2011. nov. 11. 23:03
 7/15 anonim válasza:
Szia! Én nyersen szoktam enni, langyos tejjel, cukorral, és egy csipet fahéjjal nagyon finom.
2011. nov. 11. 23:32
 8/15 anonim ***** válasza:

felfőzöd kásának majd hozzáborítasz egy pohár joghurtot kis méz, reszelt alma+fahéj vagy bármilyen gyümölcs

zabpehelykeksz

gyümölcsturmix zabpehellyel-az egészet összeturmixolod

tejjel, kis mézzel

gyümölcslével

ledarálod abből tudsz csinálni kekszet, kókuszgolyót, truffelgolyókat, túrógombócot stb

rakott ételekbe is nagyon finom

2011. nov. 12. 08:23
 9/15 anonim ***** válasza:

Akkor csak én szeretem natúr? :D

Ha felfőzöm undorodom tőle, tejben sem szeretem ( mellé iszom), fehérjeturmixot szoktam mellé inni reggel ha úgy van.

2011. nov. 12. 09:26
 10/15 anonim ***** válasza:
natúr mint víz nélkül?
2011. nov. 12. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!