Hogy lesz ehető a zabpehely?
Láttam, sokan eszik. Én is próbáltam, szerintem borzalmas, de lehet, hogy valamit rosszul csinálok. Leírnátok, hogy eszitek?
Nekem nem jött be joghurtba keverve (úgy tudtam, ha állni hagyom, megpuhul - nem puhult meg, és fűrészporíze van), és a zabpehelybe panírozott hús sem volt jó. (Nem a normál panírhoz képes, én szeretem a változatosságot. De kimondottan rossz volt. Száraz, vagy nem is tudom.)
Csinálj zabkását! Úgy, mint a tejbegrízt, nagyon finom. Édesíteni lehet mézzel vagy cukorral, persze minél kevesebbet használj. Fahéjjal isteni.
Aztán van valami sütemény, két bögre zabpelyhet öntesz a kivajazott tepsibe, rá mézet, aztán hámozott, szeletelt almát, fehéjat és még egy kis mézet, és a tetejére még egy adag zabpehely. Ezt egy fél liter tejjel nyakon öntöd és megsütöd, fincsi. Szerintem méz nélkül is az lenne, még nem próbáltam.
Mindenképpen főzve érdemes enni, mert úgy puhul meg.
Én Kollath-reggeliként/ahhoz hasonlóan eszem.
Beáztatom este vízbe (épphogy ellepje) valamilyen aprított aszalt gyümölccsel, ez reggelre jól megszívja magát és megpuhul. Teszek hozzá diót, egy almát felkockázva, egy kis citromlevet és mézet.
felfőzöd kásának majd hozzáborítasz egy pohár joghurtot kis méz, reszelt alma+fahéj vagy bármilyen gyümölcs
zabpehelykeksz
gyümölcsturmix zabpehellyel-az egészet összeturmixolod
tejjel, kis mézzel
gyümölcslével
ledarálod abből tudsz csinálni kekszet, kókuszgolyót, truffelgolyókat, túrógombócot stb
rakott ételekbe is nagyon finom
Akkor csak én szeretem natúr? :D
Ha felfőzöm undorodom tőle, tejben sem szeretem ( mellé iszom), fehérjeturmixot szoktam mellé inni reggel ha úgy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!