Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Mitől lesz ehető (jó) a...

SOS! Mitől lesz ehető (jó) a húsleves?

Figyelt kérdés

A tyuk meg a zöldség benne van a vízben.

20/F


2011. jan. 18. 09:41
 1/9 anonim ***** válasza:
76%

Hús,zölség,répa,zeller,ha van otthon akkor 1-2 gomba,1 hagyma,3-4 fokhagyma,egy paprika,(mehet bele egy kisebb paradi is egészbe meg kelkápi levél egy)Én teszek bele két leveskockát is és szerecsendiot meg gyömbért egy késhegynit.

Az izét véglegesen akkor éri el ha minden jol megföl és kijönnek az izek és akkor még vegetával utánaizesitem.

2011. jan. 18. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
87%
Hú, elnézést az előttemszólótól, de leveskockát vétek beletenni, főleg ha tanyasi a tyúk/csirke.Vegetáról ugyanez.
2011. jan. 18. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim válasza:
90%
Ha jó minőségű alapanyagokat használsz, akkor jó lesz a leves. Öreg tyúk vagy öreg kakas kell bele. Lassan főzd (3-4 óra)! Vegetát, leveskockát kerüld! Ne forrald fel, csak gyöngyözzön. Egy kiló húshoz kb fél kiló zöldség kell. A zöldséget kb 1.5 óra főzés után -mikor már nem habzik- tedd a lébe. Az hogy lehabozod-e vagy nem, egyéni izlés kérdése. Hideg vízben tedd fel főni, a húst főzés előtt 2 órával vedd ki a hűtőből, hogy felmelegedjen szobahőmérsékletűre.
2011. jan. 18. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
68%
A zöldséget szedd ki! Először a húst főzd kis lángon félpuhára, csak utána tedd a zöldséget bele. Ezután már csak gyöngyöznie szabad, míg megfő. Így finom és szép tiszta lesz a leves.
2011. jan. 18. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
62%

Na, ebből válogathatsz.

Gyömbér, meg mi egymás a húslevesbe...

2011. jan. 18. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
A vegeta és kocka jo akkor ha nagyon nincs ize,mert ahogy elöttem is irták sokminden befolyásolja a leves izét..attol h valaki nem rak bele ezt vagy azt,vagy fele ennyi dologgal is jo lesz a levese csak örüljön neki.De ezekközül egyik sem rontja el és gyömbér,szerecsendio vegeta is mehet bele nyugodtan,ha szereted(egy szakács).Tényleg sok mulik a hústól és ha zöldségek mennyire intenzivek.
2011. jan. 18. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
51%
9:59 !Látni,hogy nem kezdő vagy!Úgy látom rengeteg!! JÓ HÚSLEVEST főztél már.Örülhet a családod,hogy ilyen jó szakácsuk van!TE amit leírtál,az hibapont nélküli csillagos ötös! Bravó!Látni,hogy a szemed a pályán!Amivel a legjobban megfogtál,az az volt,hogy a kérdés kiírójat óva inted a vegeta és leveskocka használatától.Mert mi az ami közös bennük? A mononatriumglutamát.Mi ez? a második világháború táján fedezték fel a japánok.Ez egy valami alga kivonat,ami a szervezetbe kerülve izgatja az agyunk egy részét,ami által mindent jóízűnek érzünk.Nézd meg valamilyen étel készítményt,vagy konzervet.Vagy úgy van feltüntetve,hogy e621,vagy úgy,hogy ízfokozó.Biztos,hogy jó,mert az agyunk ezt tudtosítja velünk,mert ő is be van csapva.JÓ-jó,de mégse.Kína büfé íz!Ott is mindent egyforma jónak érzünk.És itt a hangsúly az egyformán van,és nem a jó-n!Ezt köznapi nyelven,-közérthetően Jani bácsi tudja megfogalmazni mikor azt mondta:Én elhiszem,hogy úgy van,csak a farkam csóválja a fejét,hogy nem igaz!Summa summárum,kedves kérdező,ha JÓ HÚSLEVEST akarsz főzni,akkor kövesd a 9:59-es tanácsát és akkor nem ér csalódás! Jó étvágyat hozzá!
2011. jan. 18. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 doboszoli ***** válasza:

Picit kiegészíteném az előttem szólókat.

A jó húsleves alfája, a megfelelő húsválasztás. Fiatal csirkéből pl. sosem lesz olyan mint egy élemedettebb korú tyúkból. Ha sertésből, marhából főzöd, mindenképpen tartalmazzon elegendő csontot. Marha velőscsontból jobb leves van, mint színhúsból.

A zöldségek a "béta". Répa,petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, karfiol, kelkáposzta(!), héjas vöröshagyma, kicsi fokhagyma. Minél többféle, annál jobb lesz. Szemesbors.

Gyöngyözve főjön órákig.

Kövezzetek meg, de egy chef tanácsára a húslevest nem habozom le. Rengeteg ízt kidobunk a habbal. Ha nem kevered bele, hanem hagyod belefőni, tálaláskor szűréssel

eltávolítható.

Számomra a "műanyag" dolgok, (ízesítő, kocka, zselé, meg a kismaci f.sza) merényletnek minősülnek. Elegendő, és jó alapanyagnál szükségtelenek.

2011. jan. 18. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:

9:59-es vagyok, köszi az elismerő szavakat.

Ha marhánál tartunk, akkor nem elég egyféle hús, legalább kétféle de inkább háromféle húsból csináld. (szegy, borda, lábszár, stefánia) A marhahúsdarbok minimum 70-80 dekásak legyenek.

1kg marhahúshoz, kb 25deka csont, 2.5 liter víz kell.

Tedd fel a feldarabolt csontokat és a húst hideg vízben, forrald fel, forrald 1-2 percig. Öntsd le. A húst és a csontot öblítsd le hideg vízzel, majd újra tedd fel, ismét hideg vízben főni. Ha teszel bele hagymát, akkor jó ízt ad, ha azt előtte félbevágva, héjával együtt megpirítod. Kb 2-2.5órát főzd, aztán vedd le a gázról és hagyd állni még egy órát. A velőscsontot külön főzd!!!

Főétel ötleta marhahúsleves utánra: a kész levesben 8-10 perc alatt főzz meg kb 20dekás bélszíndarabokat. Isteni!


Valaki írta a csontot, az is jó. A csontot érdemes néhány darabra törve a leveshez adni. Sertéscsont mehet szárnyas vagy marha levesbe, de sertésbe nem mehet szárnyas vagy marhacsont.

Sárgarépát ne vidd túlzásba! Ha nagyon szereted a répát a levesbe, akkor inkább külön főzz egy adagot, mintsem répaízű legyen a levesed.

2011. jan. 30. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!