Miért sír 20óra óta egyfolytában a lányom?
Megjött már végre a lepontozónk is!
Remélem, ettől jobban fog aludni! Idióta...
akkor lehet túlette magát a csöppség :)
tudom nehéz, de mély levegő és... kitartás!
espumisantól az én fiamnak úgy fájt a pocakja, hogy szó szerint visított :˛(. nekünk csak az infacol jött be.
én mikor nem tudtam, hogy mi lehet a baj akkor mecsek baby teával is megkínáltam, volt, hogy ivott pár kortyot is megnyugodott :) talán még ezt is megpróbálhatod
jó éjszakát nektek!!!
Valaki említette a porszívót, erről jutott eszembe, hogy az én gyerekeimet a hajszárító hangja nyugtatta meg. Néha a pocakjukra is ráirányítottuk óvatosan a meleg levegőt pár mp-re, az különösen jólesett nekik. :-)
Vagy amit még szerettek, az a "tigris a fán" tartás: hsrafektetni az alkarunkon, így: [link]
Hasfájás! :(
Nálunk is így volt sajnos. Szilveszterkor tetőzött, akkor voltunk egy hónaposak, és végig üvöltötte az éjszakát, hajnal 4 kor beültünk a kocsiba, bevittük a János kórházba, bélelzáródás aggodalmával. "szerencsére" kiderült, hasfájós, és nincs semmi baja, adtunk az ördögnek egy utat, de így nyugodtunk meg. Erre felbuzdulva, kértünk a dokitól a csípő- és koponya ultrahang mellé egy hasi UH beutalót is, és ott is megerősítették, tele van a gyerek levegővel.
Amit tettünk:
- vettünk ANTI-COLIC cumisüveget (mert nagyon mohón evett)
- orvos felírta a Papaverin cseppet (ettől olyan szorulása lett, hogy abbahagytuk)
- SAB simplex/Infacol/Espumisan cseppek/Gripe Water víz (ez utóbbi csak 1 hónapos kortól) Nálunk az Infacol tünt hatásosnak
- pocak melegítés (melegvízes palack, cseresznyemag párna)
- pocak masszírozás
- szélcsövezés (főként ha nehezen jönnek a pukik, és a széklet)
- hideg zaj (porszívó, mellszívó, hajszárító, tenger morajlás...)
- türelem... sajnos általában 3 hónapos korukra erősödik meg a bélrendszerük, így addig kitarthat ez a hasfájás dolog. Van akinél ez elhúzódhat akár fél éves koráig, nálunk most lesz 10 hetes, és megszűnt a sírás, érzékeny még, de már nem ordítja végig az éjjeleket. Általában este fél6 6-tól kezdte és hajnal 2-3-ig tartott a sírása.
Azért remélem megvigasztalódtatok.
Egy történetet szeretnék leírni neked. A lányom kb 2 hetes lehetett szintén amikor az egész napot végigordította. teljesen kivoltunk az apjával, rémeket láttunk, hogy tuti beteg. Kihívtuk a doktornőt délutánra, aki nagyon rendes volt és kijött. Megfogta a lányom és láss csodát a reggel óta folyamatosan ordító gyerek elcsendesedett és vidáman nézelődött.
A doki mondta, hogy iszonyatos radarjuk van ezeknek a gyerekeknek megérzik a feszültséget és bár már elmúlt az alapprobléma (hasfájás stb) a szülő feszültsége miatt feszült. Erre volt még egy példa. Szintén ordítás régóta, el voltam keseredve, felhívott a barátnőm és amíg dumáltunk ringattam a síró gyereket aki láss csodát elaludt (beájult) a karomban.
Ebből csak azt próbáltam kihozni, hogy ilyenkor próbálj meg megnyugodni átadni a babát a párodnak vagy ha egyedül vagy akkor kicsit letenni az ágyába sikítani a fürdőbe/párnába és visszamenni. Ha nyugodt vagy megérzi és ő is hamarabb meg fog vigasztalódni. Persze ez akkor működik, ha nem beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!