Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most őszintén volt már olyan...

Most őszintén volt már olyan akinek a babáját lekövérezték vagy azt mondták rá hogy dagi?

Figyelt kérdés
Sokszor olvasok itt (is) nagy súlyú babákról (6 hónaposan 9 kiló de csak 63 cm)stb. és soha senki nem írja-mondja nekik hogy az dagi lenne. És nagyobb gyerekkel kapcsolatos kérdés is volt már 15 hónapos 15 kiló, (fotóval) ott se mondta senki hogy hát tényleg pufi. Nem értem ez miért van, tehát ha önmagunkon látjuk a kilókat meg ha őszintén magunkba nézünk, más gyereken is látjuk hogy mondjuk pufi, miért mondunk mást? Én már nem is kérdezek, mert attól tartok úgyse mondja meg senki az igazat. Most ezt a védőnőkre, orvosra is értem.
2012. febr. 4. 12:25
 1/10 A kérdező kommentje:
És most nem azt mondom hogy meg kell bántani a másikat, hanem hogy az igazat a reális dolgot miért nem lehet megmondani?
2012. febr. 4. 12:26
 2/10 anonim ***** válasza:
Ilyen kicsiket nem szabad lekövérezni! Most gondold el, hogy egyrészt fogyókúráztatni sem szabad őket, másrészről annyira hirtelen nőnek meg - szinte pár nap alatt - hogy akkor meg alultápláltnak tűnnének.
2012. febr. 4. 12:31
 3/10 A kérdező kommentje:
dehát az egy jelző vagy egy állapot nem azt mondják vele hogy na akkor diétáztassa csak szimplán egy jelző.
2012. febr. 4. 12:37
 4/10 anonim ***** válasza:

Az én fiam is kis hurka-gyurka volt babának. 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott, semmi mást, azt viszont igény szerint (tehát elég gyakran :D )

A gyerekorvos vÉleménye: "Anyuka, anyatejjel nem lehet egy gyereket elhízlalni. Mindenből pont annyi van benne, aMENNYIRE SZÜKSÉGE VAN, HA IGÉNY SZERINT KAPJA, az anya és a baba szervezete is a kicsi természetes fejlődéséhez alkalmazkodik. Higyje el, ő így fejlődik. Most dundibb és rövidebb, aztán majd megnyúlik. Vannak babák, akik egyenletesebben fejlődnek mindkét irányban, de vannak, akik hosszban vagy súlyban megugranak időnként, majd a másik méret később követi. Az ő természetes ösztöneiket még nem rontotta el semmi, nem kell aggódni a súlya miatt."

2012. febr. 4. 12:42
 5/10 anonim ***** válasza:

Igen, a saját nagyanyja. Flyamatosan azt hallgattam, hogy milyen kövér, fogyókúráztassam. Igen, valóban hurkás volt de egy idő után a hossza követte. Mára tök arányos. Sőt akkor is az volt.

azt hiszem 6 hónaposan volt 9-9,5 kg, a védőnő csak hallotta, hogy milyen a súlya, el is szörnyűlködött, aztán megnézte és közölte, hgy szép nagy baba, de nem kövér, mivel arányos volt. Azóta is masszív, stram gyerek, és lassan magához képest sovány lett, annyira megnyúlt.

2012. febr. 4. 13:16
 6/10 alaszka ***** válasza:
Az enyémet folyamatosan ledagizzák...Engem zavar egy kicsit az a szó, hogy kövér, meg dagadt, ha azt mondják hogy duci, meg hurkás, az oké. 7 és fél hónapos, és 10 kg, és nem etetem többször, mint ahányszor ekkora babát szoktak. Mit csináljak, de adjak neki enni? Rá is csodálkozik a doki meg a védőnő, de azt mondják jól hasznosítja a tápanyagot. Anyatejes egyébként.
2012. febr. 4. 14:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Apám mondta a kislányomra, hogy dagadt. Elég szarul esett, bár be kell látnom, hogy valahol igaza volt. A dokinéni mindig azt mondta, hogy gyönyörű, formás, hatalmas nagy baba.
2012. febr. 4. 15:17
 8/10 anonim ***** válasza:

Sok ember ilyen, a szemedbe lehet, hogy udvariaskodnak, a hátad mögött attól még jól lekövérezhetik a gyerekedet, csak te azt már nem hallod.

Létezik a percentilis görbe / táblázat, abban pontosan meg lehet nézni, hogy adott korú babánál mennyi az átlagos súly, hosszúság. Nyilván, ha attól nagyon eltér pluszban kilóban valakinek a gyereke, akkor az már nem a nádszálvékony kategória.

A felnőtteknél is így van, van, aki belátja, hogy túlsúlyos, valaki pedig nem hisz a tükörnek ill. a mérlegnek...

2012. febr. 4. 15:22
 9/10 anonim ***** válasza:

Mindkét kisfiamat folyton lepufizták. Pedig mindig is abszolút a normál tartományban voltak. Csak éppen 4 kilóval és közel 60 centivel születtek, így amikor 2 hónap múlva 2 kilóval többet nyomtak, akkorák voltak, mint egy normál súllyal született 6 hónapos baba... Ezért persze, hogy le lettek pufizva, dagizva, hurkásozva, stb...

1 éves korukban már abszolút olyanok voltak, mint a többiek.

A nagy most 5 éves és teljesen átlagos súlyú és magasságú, sőt ránézésre inkább vékony, mint átlagos.

2012. febr. 4. 15:29
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
a lányomat ledagizták 2hós korában,meg h látják, nem éheztetem....Miért kell a gyerek súlyát méltatni? Nekem rosszul esett.Pontosan tudtam h nagyon gyorsan gyarapszik, de ő döntött így, biztos meg volt az oka rá, be volt hízva még az arcocskája is, szerintem sem volt szép, de ez van.Ha valakinek nem tetszik a másik gyereke, akkor le lehet rendezni egy aranyossal vagy ha már mindenképpen nem bírja ki az illető, kedveskedhet egy husi jelzővel és pont. De pufi meg dagi, sértő. A túlsúlyos emberek is rendelkeznek más tulajdonságokkal is, mint csak a súlyuk. Hazudni nem kell,de végig kell gondolni, h esetleg anyuka is tudja, látja, de nem tud/akar tenni ellene, főleg ha a baba anyatejes. Megint más az, amikor az ismerős 2évese 4nek néz ki,akkora és mekis kaján, fornettin él, de ez is mindenkinek a magánügye. Van ezeken a gyerekeken/ben más szeretnivaló.
2012. febr. 4. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!